در خصوص مدیریت پروژه های کوچک، متوسط و بزرگ در فضای کار های صنعتی و عمرانی، بخش برنامه ریزی و کنترل پروژه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و کارشناسان و مدیران این حوزه قابلیت ایفای نقش کلیدی در تیم پروژه را دارند و این امر تا نیل به جایگاه قائم مقام مدیر پروژه به راحتی قابل حصول می باشد.
راهکار ایفای نقش کلیدی در پروژه، به دست گرفتن نبض اطلاعات و تبیین مسیر اجرایی پروژه می باشد و این امر محقق نمی گردد مگر با برنامه ریزی و کنترل منسجم، حرفه ای و جامع پروژه. بدون شک انجام چنین کاری بدون بهره گیری از نرم افزارهای مرتبط، دور از ذهن می باشد…
چرا به آموزش کنترل پروژه نیاز داریم؟ علیرغم تلاشهای بسیار، تعداد زیادی از پروژههای کلان در سازمانها به دلایل مختلف از جمله: تعصب خوش بینی، خطاهای تخمینی، اطلاعات تاریخی ناکافی و بسیاری از عوامل دیگر اهداف خود را از دست میدهند. وقتی نوبت به پروژههای کلان سرمایه میرسد، 98٪ پروژهها که هزینه زیادی هم برای آنها شده با تأخیر مواجه میشوند. به طور متوسط، افزایش هزینهها 80٪ بیشتر از مقدار اصلی که تخمین زده شده، میشود و جدول زمانی اغلب 20 ماه یا بیشتر به تأخیر میافتد. بنابراین چه تفاوتی بین یک پروژه پرهزینه که با تاخیر تحویل داده میشود و پروژهای که به موقع و بدون هزینه اضافی تحویل داده میشود وجود دارد؟ در بسیاری از موارد، پاسخ کنترل پروژه است.
مدیریت و کنترل پروژه چیست؟
به مجموعه فعالیتها و رویکردهایی گفته میشود که برای برنامهریزی، مدیریت و کنترل یک پروژه مورد استفاده قرار میگیرند. این فعالیتها شامل برنامهریزی و بودجهبندی پروژه، تعیین اهداف و دستاوردهای پروژه، تخصیص منابع انسانی و مالی، کنترل کیفیت و تضمین رعایت مهلتها و برنامههای پروژه میشوند.
اهمیت یادگیری مدیریت و کنترل پروژه چیست؟
اهمیت استفاده مناسب از زمان و صرف هزینههای معقول در اجرا و پیادهسازی پروژهها بر کارشناسان و متخصصین حوزه مدیریت پروژه، پوشیده نیست. مهندسین صنایع و عمران و سایر مهندسین و کارشناسان در حوزه پیادهسازی پروژههای مختلف، میتوانند با فراگیری مفاهیم بنیادین مدیریت پروژه باعث ایجاد تحول در پروژههای مختلف شوند. از این رو ضمن اتمام موفقیتآمیز پروژهها، از هدر رفتن سرمایههای جامعه جلوگیری میشود.