درباره دوره:
نمایشگاه کار، رویدادی برای تعامل مستقیم کارجو و کارفرماست. در این رویداد، سازمانهای شرکتکننده موقعیتهای شغلی مختلف خود را ارائه میکنند و کارجو با مراجعه به نمایشگاه کار علاوه بر کسب اطلاعات درباره شرکتها و ارسال رزومه، با نمایندگان هر سازمان به طور مستقیم وارد گفتوگو میشود. از جمله نتایج برگزاری این رویداد برای سازمانها، ارتقای برند کارفرمایی و تأمین نیروی متخصص و برای قشر کارجو پیداکردن موقعیت شغلی مناسب، یادگیری و شبکهسازی است.
طیــف وســیعی از دانشجویان و کارجویــان خصوصــاً در ســالهای اولیــه اشــتغال درک درســتی از بــازار کار، روندهای آن، مهارتهای مورد نیاز کارفرمایان و مسایلی از این دست ندارند و ایــن موضــوع باعــث میشود تــا مــدت زمــان طولانــی بــه دنبــال شــغل مــدنظــر خــود باشــند ولی در این راه توفیقی بدست نیاورند.
یکــی از بهتریــن روشها برای دادن این آگاهی به تازه فارغالتحصیلان دانشــگاهی این اســت که افراد بــا تجربــه و صاحــب نظــر در حوزههای مختلــف راجــع بــه مســیر شــغلی حــوزه خــود اطلاعات مفیــدی را در اختیــار ایــن عزیــزان قــرار دهند.
در نمایشگاه کار قســمتی از سالن بــه کارگاههایــی تخصیــص داده شــدهاســت و مخاطبان میتواننــد در طول این کارگاهها در مــورد شــغلهای فعلــی پرتقاضــا در بــازار کار، روندهــای داخلــی و جهانــی مشــاغل، آگاهی از مهارتهای مورد نیاز در بازار کار و رونــد تغییــرات آن در طول ســالهای مختلــف، بررسی روش انتخاب نیــرو توســط ســازمانها، چالشهای تغییــر مســیر شــغلی و … آگاهی پیدا کنند.
نمایشگاه کار جاب ویژن:
1 - آمدنم بهر چه بود؟
2 - چگونه مدیر محصول شدم؟
3 - مصاحبه شایستگی محور
4 - کاربرد استراتژی در زندگی شخصی
5 - در جستجوی کار معنادار
6 - چگونه رزومهای قوی بنویسیم؟
7 - راهکارهای جذب موفق
8 - کشف شمال حقیقی (راهنمایی برای کشف شغلی ایدهآل) - بخش اول
9 - کشف شمال حقیقی (راهنمایی برای کشف شغلی ایدهآل) - بخش دوم
10 - مهارتهای نرم
11 - Job hunting guide
12 - چگونه با تکنولوژی همگام شویم؟
13 - معرفی سمتها در شرکت فناوران
14 - فروش اینترنتی (E_Commerce) آینده، چالشها، فرصتها
15 - چگونه با آگاهی از نوروساینس در مسیر شغلی موفق شویم
16 - مسیر رشد و پیشرفت برنامه نویسان در همکاران سیستم
17 - مسیر شغلی در شرکتهای دارویی
18 - احساس ناکامی
19 - طراحی مسیر شغلی افقی و عمودی (تئوری، چالشها و تجربیات زیسته)
20 - داستان یک تجربه (تجربه کارکنان به عنوان سرمایه یک سازمان)
درباره دوره:
قیمت گذاری محصولات استارتاپی چگونه انجام میشود؟ عدهای از افراد وجود دارند که برای تهیه کردن محصول مورد نظر خود، ابتدا کیفیت، مزیت و کارایی و نوع برند محصول را مدنظر قرار میدهند و سپس به قیمت میرسند.
این افراد کیفیت و کارایی را معیار اصلی خرید خود قرار میدهند زیرا توقع دارند که محصولی که تهیه میکنند، دارای عمر طولانی مدتی باشد و مزیت و کارایی عالی را به همراه داشته باشد.
اما دسته دوم، افرادی هستند که معمولا به دلیل نداشتن بودجه کافی، مجبور هستند تا محصول مورد نیاز خود را در قیمت پایین تهیه کنند و اولویت اول آنها قیمت است.
در واقع تولیدکنندهها و شرکتهای مختلف برای محصولات خود و محصولات مورد نیاز مردم، قیمتهای گوناگون و زیادی را تعیین میکنند.
از نظر برخی از افراد، تعیین کردن قیمت کار سادهای است ولی این کاملا برعکس از آنچه به نظر میرسد است. قیمتگذاری محصولات استارتاپی شرکتهای مختلف در حوزههای گوناگون، چیزی نیست که بتواند به راحتی انجام داد و نیاز به روش و تکنیکهای خاصی دارد.
بهتر است بدانید که تمام شرکتها اغلب، قیمت گذاری محصولات استارتاپی محصولات را بر اساس هزینه تولید، میزان کار انجام شده و تبلیغاتی که در پیش است، انجام میدهند و سپس درصدی را برای کسب سود به آن مبلغ اضافه میکنند. به این ترتیب از این راه به روی محصول خود ارزشگذاری میکنند.
اما نکته مهمی که حائز اهمیت است، این است که قیمت گذاری محصولات استارتاپی به صورت استراتژیهای گوناگونی انجام میشود که هر یک از آنها در شرایط مختلف دارای اثرگذاری خاصی هستند.
بهتر است با این روشها آشنا شوید و اطلاعات لازم را در این باره به دست آورید.
قیمت گذاری محصولات استارتاپی:
از این استراتژی شرکتهایی استفاده میکنند که معمولا نوپا هستند و برای جایگیری در بازار رقابت، پایین حد قیمت را تعیین و ارائه میکنند.
به این ترتیب این برندها میتوانند مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کنند و در نتیجه باعث رسیدن به معروفیت و شهرت در بازار و همچنین محبوب شدن در میان افراد میشود.
این باعث خواهد شد تا برای همیشه یکسری مشتری علاقهمند و وفادار را برای خود پیدا کنید و عامل موفقیت شما خواهد بود.
نکته مهمی که در قیمتگذاری نفوذی اهمیت دارد این است که این سبک از تعیین قیمت ممکن است خطرناک باشد زیرا در صورت ارائه محصولات جدید و کسب مشتریان ثابت شروع به افزایش قیمت میکنید و در نتیجه این باعث از دست دادن مشتری خواهد شد.
اما سوالی که ذهن افراد را درگیر میکند، این است که چگونه باید رفتار کرد که بتوان هم مشتریان وفادار را حفظ کرد و هم قیمت را افزایش داد.
در این مبحث، باید بدانید که شرکت باید در زمینه کیفیت و مزیت محصول ارائه شده تمام تلاش خود را به کار بگیرد، تا محصولی با کیفیت بالا ارائه دهد و سپس به افزایش قیمت تدریجی محصولات بپردازد.
در این صورت قیمتگذاری محصولات استارتاپی، باعث از بین رفتن مشتریان نخواهد شد و آنها باز هم به دلیل کیفیت بالای محصول ارائه شده وفادار خواهند ماند.
در این روش از قیمتگذاری محصولات استارتاپی، شرکت تولیدکننده، بلااستثنا بعد از ارائه محصول، قیمتهای بالایی را عرضه میکند.
تنها دلیل این کار این است که این برند قصد دارد تا به سرعت به سود و هزینه صرف شده تولید دست پیدا کند. به این ترتیب این برند با استفاده از قیمتگذاری گزاف، سعی بر این دارد تا شهرت خود را حفظ کند و همچنان هزینههای تولید، منابع انسانی، نوآوری و غیره را پوشش دهد.
اغلب از این روش برای کوتاهمدت بهره میبرند تا هزینههای از دست رفته را بازگردانند. این یک روش عالی است که باید به صورت تخصصی و حرفهای انجام شود در غیر این صورت زیان و از دست دادن مشتری را به همراه خواهد داشت.
تمام محصولاتی که در برندها و شرکتهای مختلف طراحی و تولید میشود، دارای چرخهای هستند که به نام چرخه عمر شهرت دارد که این محصول باید تمام مراحل معرفی، رشد، بلوغ و افول را پشت سر بگذارد.
در این صورت اگر این محصولات دارای کیفیت بالاتری نسبت به محصولات شرکتهای رقبا داشته باشند، با هر میزان هزینهای که تعیین کند، میتواند مخاطبین خود را حفظ کند.
همچنین زمانی که مشتریان نیز تکنولوژی بالاتر و بهروزتر این برند را در مقابل رقبا و هزینهای که برای آن تعیین شده است، مشاهده کنند، به مشتریان وفادار تبدیل میشوند.
برخی از برندها به دلیل اینکه بتوانند در بازار جایگاه ویژهای را به دست آورند، شروع به قیمتگذاری محصولات خود به صورتی میکنند که با قیمت محصولات رقبا همسان است.
در این صورت مشتریانی که آنها را به دلیل قیمت کنار گذاشته بودند، باز به سمت آنها برخواهند گشت و به مشتریان پایه ثابت تبدیل میشوند.
در این صورت مشتری باید نسبت به ارزش محصولی که تهیه کرده است، مبلغ کمتری را ارائه دهد و این باعث بیشرفت برند خواهند شد. این سبک از استراتژی قیمتگذاری محصولات استارتاپی بسیار تاثیرگذار و مهم است.
این سبک از استراتژی معمولا برای شرکتهای کوچک به کار برده میشود. برندهای کوچک برای کسب اعتماد مشتری، به ایجاد تخفیف، برای نمونه تخفیفهای فصلی و تخفیف در هنگام کاهش موجودی انبار میپردازند.
به این ترتیب این شرکت قبل از ارائه این استراتژیف با تبلیغات مشتریان را برای خرید ترغیب میکند.
در این سبک، شرکت به راحتی میتواند متناسب با ارزش و زحمتی که برای طراحی کالای خود کشیده است، برای محصول تولید شده قیمت بالایی را تعیین کند.
این استراتژی امکان این را فراهم میکند که شرکت تا هر مقداری که تمایل دارد میتواند قیمت را بالا ببرد بدون آنکه با از دست دادن مشتری و کاهش فروش روبهرو شود.
بهتر است بدانید که این روش برای برندهای مشهور و شناخته شده است که دارای سابقه طولانی مدتی میباشند.
در نهایت بهتر است بدانید که قیمتگذاری محصولات استارتاپی آنطور که تصور میکنید راحت نیست و برای حفظ کسب و کار خود، باید برای ارائه بهترین قیمت تلاش کرد.
نحوه قیمت گذاری محصولات استارتاپی به عوامل زیادی بستگی دارد. در واقع استراتژی قیمت گذاری محصولات استارتاپی به استارتاپ کمک میکند تا بتواند قیمت مناسبی بر روی محصولات خود گذاشته و در محیط کسب و کار خود به رقابت بپردازد. استراتژیهای کلان کسب و کار، نوع محصول تولیدی، قیمت گذاری رقبا و محیط حاکم بر بازار است که روش قیمت گذاری را تعیین میکند. در ادامه با برخی از این استراتژی ها آشنا می شویم.
قیمت گذاری برای بقا یکی از راهکارهایی است که در مواقع بحرانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. همیشه در دوره زمانی کوتاه این استراتژی قیمت گذاری محصول استارتاپی کمک میکند تا کسب و کار در شرایط بحرانی دوام آورده و این دوره را پشت سر بگذارد. در این شرایط ممکن است قیمت گذاری کمتر از هزینههای تمام شده باشد و تنها بخشی از هزینههای تولید را پوشش دهد. این روش در شرایطی مانند رکود بازار، کم شدن میزان فروش، تغییر نیازهای مصرف کننده، رقابت زیاد و... میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
در این روش استارتاپها با برآورد میزان دقیق تقاضا و هزینههای تولید میتوانند تولید خود را بهگونهای برنامه ریزی کنند که محصول با قیمت خوبی به فروش رسیده و حداکثر سود را بهدست بیاورند. بهعنوان مثال یک شرکت تولید ماسک قصد دارد در شرایط کرونا با طراحی ماسکهای مدرن فروش خود را بالا برده و مشتری زیادی نصیب خود کند. برای این کار ممکن است قصد خرید دستگاههای جدید داشته باشد. البته این استراتژی قیمت گذاری محصولات استارتاپی برای مدت زیاد قابل اجرا نیست؛ زیرا بازار پویا بوده و میزان تقاضا متغیر است.
یکی دیگر از استراتژیهای قیمت گذاری محصولات استارتاپی نفوذ در بازار یا Market Penetration است. در شرایطی که رقابت در بازار بسیار زیاد و مشتری نسبت به قیمت حساس است استارتاپ میتواند قیمت محصولات خود را نسبت به رقبا پایین بیاورد. با این کار مشتریهای زیادی را جذب کرده و سهم بیشتری از بازار را بهدست میآورد. چنین روشی در زمانی میتواند مؤثر باشد که تعداد زیاد مشتریان کم شدن حاشیه سود را جبران کند. بهعنوان مثال فروشگاههای زنجیرهای همواره تخفیف از روش نفوذ در بازار برای جذب مشتری استفاده میکنند.
یکی دیگر از استراتژیهای قیمت گذاری محصولات استارتاپی عرضه اولیه به قیمت بالا است. در این روش محصول جدید ابتدا به قیمت بالایی ارائه شده و بعد به مرور قیمت آن کم میشود. عرضه کنندگان محصولات الکترونیک و گوشیهای هوشمند از این روش استفاده میکنند. بهعنوان مثال در آغاز عرضه مدل جدیدی از گوشی قیمت را در بالاترین حد نگه میدارند تا مشتریان همیشگی خرید خود را انجام دهند. بعد از مدتی قیمتها را پایین میآورند تا فروش خود را در سطح بالایی نگه دارند. البته این روش برای تمامی محصولات کارساز نیست. تنها زمانی میتوانیم این روش را به کار ببریم که مطمئن هستیم محصول ما مشتری بهاندازه کافی دارد.
وقتی شرکت یا استارتاپ محصولات خود را با کیفیت بالا به بازار عرضه میکند همیشه ارزنده است و میتواند محصولات خود را با قیمت بالا به فروش برساند. بهعنوان مثال شرکتهایی مانند اپل، استارباکس و بی ام دبلیو همیشه محصولات بسیار با کیفیتی تولید میکنند و مشتریان علاقه مند و وفادار خود را دارند. حال اگر یک استارتاپ همیشه محصولات با کیفیت بالا تولید کند بر نحوه قیمت گذاری محصولات استارتاپی تاثیرگذار بوده و میتواند محصولات خود را با قیمت بالا به فروش برساند.
فصل اول: مقدمهای بر قیمتگذاری محصول استارتاپی و استراتژیهای عمومی:
1 - قیمت گذاری چیست و چه اهمیتی دارد؟
2 - مفاهیم اولیه و پیشینه قیمت گذاری
3 - استراتژی های عمومی قیمت گذاری
4 - پروژه شماره 1
5 - قیمت گذاری مبتنی بر هزینه
6 - قیمت گذاری مبتنی بر رقابت
7 - قیمت گذاری با تمرکز بر مشتریان
8 - قیمت گذاری مبتنی بر سود
9 - کوییز شماره 1
10 - پروژه شماره 2
فصل دوم: رویکردهای نوین بر راهبردهای قیمتگذاری محصول:
1 - استراتژی های قیمت گذاری با رویکرد مکنزی 1
2 - استراتژی های قیمت گذاری با رویکرد مکنزی2
3 - استراتژی 1_ راهبردهایی که منجر به سود بیشتر می شوند
4 - استراتژی 2_ راهبردهایی که منجر به برهم خوردن نظم موجود در قیمت گذاری می شوند
5 - مثال استراتژی 2_ موردکاوی BASF
6 - استراتژی 3_ راهبردهایی که منجر به افزایش درآمد شرکت می شوند
7 - مثال استراتژی 3_ موردکاوی کسب و کارهای حوزه Saas
8 - مثال استراتژی 3_ موردکاوی نرم افزار مدیریت هزینه Expensify
9 - استراتژی 4_ Sales and Pricing Pioneers
10 - مثال استراتژی 4_ موردکاوی شرکت رولز رویس
11 - جمع بندی راهبردهای ارائه شده توسط مکنزی
12 - روش انتخاب راهبرد مناسب
13 - فاز 1 انتخاب راهبرد - Ticket to play
14 - فاز 2 انتخاب راهبرد - Pushing the Boundaries
15 - فاز 3 انتخاب راهبرد - Pioneering New Models
16 - کوییز شماره 2
17 - پروژه شماره 3
فصل سوم: تاکتیک های قیمت گذاری:
1 - تاکتیک 1_ قیمت گذاری مکمل
2 - تاکتیک 2_ قیمت گذاری مبتنی بر Bundling
3 - تاکتیک 3_ قیمت گذاری مشروط
4 - مثال هایی برای تاکتیک قیمت گذاری مشروط
5 - تاکتیک 4_ تبعیض قیمتی
6 - مثال تاکتیک تبعیض قیمتی 1 - موردکاوی شرکت های هواپیمایی
7 - مثال تاکتیک تبعیض قیمتی 2 - موردکاوی حوزه سرگرمی
8 - تاکتیک 5_ قیمت گذاری متفاوت در چرخه حیات محصول
9 - مثال تاکتیک 5_ موردکاوی قیمت گذاری موبایل و نتفلیکس
10 - تاکتیک 6_ قیمت گذاری مبتنی بر تخفیف
11 - مثال تاکتیک قیمت گذاری مبتنی بر تخفیف - Dan's Chocolates
12 - تاکتیک 7_ قیمت گذاری مکان محور
13 - مثال تاکتیک قیمت گذاری مکان محور - مورد کاوی قیمت گذاری بنزین
14 - تاکتیک 8_ High-Low Pricing
15 - مثال تاکتیک High-Low Pricing
16 - تاکتیک 9_ Loss Leader
17 - مثال تاکتیک Loss Leader - موردکاوی BMC و Gillette
18 - تاکتیک 10_ قیمت گذاری اقتصادی
19 - تاکتیک 11_ Keystone Pricing
20 - تاکتیک 12_ Product Line Pricing
21 - پروژه شماره 4
22 - مجموعه تاکتیک های قیمت گذاری روانشناسانه 1
23 - مجموعه تاکتیک های قیمت گذاری روانشناسانه 2
24 - مجموعه تاکتیک های قیمت گذاری روانشناسانه 3
25 - ملاحظات لازم برای انتخاب تاکتیک ها
26 - جمع بندی و انتخاب بهترین تاکتیک های قیمت گذاری
27 - کوییز شماره 3
28 - پروژه نهایی
درباره دوره:
آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی واژهای است که این روزها بیشتر به گوش میرسد. استارتاپها یا همان شرکتهای نوپا کسبوکارهای جدید هستند که بر پایه تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه علمی-اقتصادی دارند.
از طرفی به مجموعهای از عناصر و بازیگرانی که ارتباط معناداری بین آنها وجود دارد، اکوسیستم میگویند. بنابراین اکوسیستم استارتاپی متشکل از استارتاپها و سایر عناصری است که با هدف مشخصی با هم ارتباط برقرار کرده و موجب رشد و توسعه اقتصادی در جامعه میشوند.
اجزای اکوسیستم استارتاپی چیست؟
هر اکوسیستم استارتاپی دارای اجزای زیر است که به صورت فیزیکی یا مجازی در یک محیط قرار گرفتهاند و به عنوان یک سیستم برای ساخت شرکتهای استارتاپی با هم تعامل دارند.
از جمله عناصر اصلی اکوسیستم استارتاپی میتوان از ایدهها، اختراعات، تحقیقات، کارآفرینان، مربیان و اعضای تیم استارتاپها و سرمایهگذاران فرشته نام برد.
تمام این عناصر و اجزا با هم ارتباط متقابل دارند؛ به طوری که هر اکوسیستم از عوامل داخلی و محیطی تاثیر پذیرفته و همچنین بر آنها تاثیر میگذارد.
این ارتباطات و نحوه صحیح مدیریت آنها در پایداری اکوسیستم نقش مهمی بازی میکند.
چرا اکوسیستمهای استارتاپی مهم هستند؟
در دنیای پیچیده امروز نیاز به شبکهسازی و همکاری در تمام صنایع برای پیشرفت و رشد حس میشود. اکوسیستمهای استارتاپی با ایجاد فرصتهای جدید در ابعاد مختلف یک صنعت و افزایش همکاری و پیشتیبانی از کسبوکارها زمینه را برای رشد و توسعه سریعتر آنها فراهم میکند.
این اکوسیستم توانایی بالقوهای نه تنها در رشد فرصتهای شغلی بلکه شکلگیری صنایع و نقشهای جدید دارد. این امر باعث ایجاد تنوع در موقعیتهای کاری و کمک به افراد با استعداد برای یافتن شغل مناسب میشود.
ساخت و توسعه اکوسیستمهای استارتاپی باعث افزایش نوآوری و تحقیقات در زمینههای مختلف شده و میتواند کشور را در سطح بینالمللی مطرح کند.
پشتیبانی مدام از نوآوری در صنایع کیفیت و میزان تولید محصول یا ارائه خدمات را افزایش داده و فرصتهای بزرگی برای بازار صادراتی فراهم میکند.
چگونه میتوان یک اکوسیستم استارتاپی راهاندازی کرد؟
تا اینجا با کلیت اکوسیستمهای استارتاپی و اهمیت وجود آنها در جامعه آشنا شدیم. ممکن است سوال پیش بیاد که چگونه میتوانیم یک اکوسیستم استارتاپی در شهرمان ایجاد کنیم. برای ساخت اکوسیستم استارتاپی پنج گام لازم است. این پنج گام عبارتند از:
گام اول) با همفکری و همکاری آغاز به کار کنید. برای ساخت یک اکوسیستم استارتاپی تفکر سنتی کسبوکار را فراموش کنید. روی توانمندیهای خود سرمایهگذاری کرده و از تخصص و همفکری سایر شرکتها و حتی رقبایتان برای همافزایی و پیشرفت استفاده کنید.
گام دوم) نقشه کلی اکوسیستم استارتاپی خود را ترسیم کنید. این نقشه یک نمای کلی از اکوسیستم شما را نشان میدهد. جزئیات آن عبارتند از: فضاهای کار اشتراکی، رویدادهای شبکهای، شبکهها و گروهها حرفهای، شتابدهندهها و انکوباتورها، موسسات آموزشی، سازمانهای دولتی و... برای ترسیم این نقشه میتوانید از بوم اکوسیستم استارتاپی استفاده کنید.
گام سوم) شبکهسازی کنید. شبکهسازی مهمترین گام در ایجاد اکوسیستم استارتاپی است. تعدادی از کارآفرینان را به یک دورهمی دعوت کنید. هدف از این مهمانی ایجاد یک فضای باز و صمیمی است تا در آن افراد ایدههای خود را به اشتراک بگذارند، ارتباط برقرار کنند، از فرصتهای ایجاد شده در شهر خود مطلع شوند و از آن الهام بگیرند.
گام چهارم) با دولت همکاری کنید. دولت نقش اساسی در پشتیبانی از اکوسیستم شما خواهد داشت. فقط کافی است مزایای اکوسیستم استارتاپی را برای آن بیان کنید تا از بودجه و کمک آن در برگزاری رویدادها و اقدامات استفاده کنید.
گام پنجم) صادق باشید. از اکوسیستم استارتاپی خود مدینه فاضله نسازید. تمام توان خود را روی پیشرفت و انجام پروژههای اکوسیستم بگذارید و در نهایت اجازه دهید بازار در مورد محصولات و خدمات اکوسیستم قضاوت کند.
که در آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی این پنج گام بطورکامل توضیح دادیم.
چرا باید در وبینار رایگان آشنایی با مقدمات اکوسیستم استارتاپی مکتبخونه شرکت کنیم؟کسبوکارها در دنیای پیچیده و متغیر امروز برای پیشرفت به شبکهسازی و همفکری نیاز دارند. در واقع تفکر و رقابت سنتی امروزه هیچ جایگاهی ندارد و اکوسیستم استارتاپی نقش مهمی در موفقیت و ایجاد نوآوری در کسبوکارها و صنایع بازی میکند.
بنابراین ما در مکتبخونه بر آن شدیم تا طی یک وبینار آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی کلیت مفهوم اکوسیستم استارتاپی را برایتان شرح دهیم.
امیدواریم آموزش رایگان اکوسیستم استارتاپی برای شما مفید و کاربردی باشد.
آشنایی با مقدمات اکوسیستم استارتاپی:
1 - آشنایی با مقدمات اکوسیستم استارتاپی
درباره دوره:
سلام به همگی و خوش آمدید به دوره از "ایده تا درآمد: راهنمای کامل برای شروع یک استارتاپ"! آیا تا به حال فکر کردهاید که چگونه میتوانید از یک ایده کوچک، به یک کسب و کار پربار و موفق تبدیل شوید؟ این دوره همین گونه برای شما طراحی شده است!
تصور کنید که این یک ماجراجویی فوقالعاده است، یک سفر از ایده اولیه تا تبدیل شدن به یک شرکت پرآوازه و سودآور. در این دوره، ما به شما ابزارها، تکنیکها، و استراتژیهایی را آموزش میدهیم که نه تنها به شما کمک میکنند تا ایدههایتان را شکوفا کنید، بلکه به شما میآموزیم که چگونه از آنها برای ساختن یک کسب و کار موفق استفاده کنید.
در این دوره، شما با مفاهیم مهمی آشنا خواهید شد، از جمله:
و بسیاری موارد دیگر که شما را به یک کارآفرین موفق و مطمئن تبدیل میکند.
به این فکر کنید: از اینجا، شما میتوانید یک قهرمان کسبوکاری شوید که با استفاده از هوش، ایدههای خلاقانه، و اراده قوی خود، جهان را تغییر میدهید. امیدوارم با شرکت در این دوره، شما را در مسیر موفقیت و پیروزی همراهی کنیم. به ما بپیوندید و بیایید به دنیایی پر از امکانات و آینده روشن خوش آمدید!
با افتخار! این دوره از "ایده تا درآمد: راهنمای کامل برای شروع یک استارتاپ" به شما کمک خواهد کرد تا علاوه بر آموزش مفاهیم اساسی و تکنیکهای مورد نیاز برای راهاندازی کسبوکار، از تجربیات موفق و ناکام دیگران نیز بهرهمند شوید. این دوره بر اساس بهترین روشهای انجام کار در حوزه استارتاپها و کسبوکارهای کوچک طراحی شده است و از مطالب جذاب، فعالیتهای عملی، و مثالهای واقعی برای تقویت یادگیری شما استفاده میکند.
هدف اصلی این دوره از طریق یک ترکیب مناسب از مطالب نظری و تمرینات عملی، انگیزهبخشی، و توانمندسازی شماست تا به شما کمک کند که بهترین نسخه خودتان را به عنوان یک کارآفرین آغاز کنید. با این دوره، شما به دنیای پر از امکاناتی وارد خواهید شد که میتوانید در آن به تجارب جدیدی راه یابید، ارتباطات جدیدی برقرار کنید، و با چالشهای جذاب روبرو شوید.
به عنوان مدرس، ما تلاش خواهیم کرد تا محیطی پویا و مشوق فراهم کنیم که شما را به اشتراک گذاری ایدهها، پرسشها، و تجربیات تشویق کند. ما امیدواریم که این دوره به شما انگیزه و اعتماد به نفس لازم را برای شروع یک مسیر جدید در دنیای کسب و کار بخشد و به شما کمک کند تا بهترین نتیجه را از تلاشهای خودتان بدست آورید.
آماده هستید که با ما به سفری فوقالعاده و هیجانانگیز در دنیای استارتاپها و کسبوکارهای نوپا بپردازید؟ با ما همراه باشید و به زودی شروع کنید!
پیش از آغاز (ایده و تحقیق):
1 - مقدمه به راهاندازی استارتآپ
2 - ایدهی استارتآپ
3 - تحقیقات بازار و تجزیه و تحلیل رقبا
4 - برنامهریزی استراتژیک
ساخت محصول و مراحل فنی:
1 - تجربه کاربری (UX) و طراحی محصول
2 - توسعه محصول و تکنولوژی
3 - بازاریابی و تبلیغات
4 - مدیریت مالی و برنامهریزی مالی
قانون، مدیریت و ارزیابیها:
1 - راهاندازی و مقیاسپذیری
2 - ارزیابی و بهبود عملکرد
3 - مدیریت تیم و رهبری
4 - اخلاق در کسبوکار و مسائل حقوقی
گسترش بین المللی و جذب سرمایه:
1 - فرصتهای بینالمللی و گسترش بینالمللی
2 - ارتباط با سرمایهگذاران و جذب سرمایه
نقاط ضعف و قوت، مدیریت بحران و آیندهنگری:
1 - مدیریت بحران و رفع اشکال
2 - نقاط قوت و ضعف استارتآپ
3 - روند خاتمه و آیندهنگری
4 - موارد بحثی و تمرینات عملی
درباره دوره:
جذب سرمایهگذار فرآیندی فوقالعاده دشوار و زمان بر است. این امر به ویژه برای مشاغل نوپا میتواند سختتر باشد، زیرا آنها فاقد سابقه تجارت هستند. اما در اینجا چند توصیه برای کمک وجود دارد. اگر شما یک ایده کسبوکار درخشان دارید و اکنون برای اجرای آن به پول نیاز دارید.
اینجا جایی است که سرمایهگذاران تجاری میتوانند به کمک شما بیایند. سرمایهگذاران منبع ارزشمندی برای کارآفرینان هستند که حمایت مالی را برای پروژههای خود ارائه میدهند. با این حال، متقاعد کردن آنها برای همراهی با یک پروژه میتواند یک چالش سخت باشد. در اینجا، چند نکته مفید درباره نحوه جذب سرمایهگذار را خواهید یافت.
قبل از جذب سرمایهگذار، مطمئن شوید که شرکت یا پروژه شما در بهترین شکل ممکن است. یکی از راههای انجام این کار، شرکت در شتاب دهنده استارتاپ است. یک شتاب دهنده معتبر مزایای زیادی به همراه دارد: میتوانید شبکه خود را گسترش دهید و مشکلاتی را که در حین کار روی ایده خود تجربه کردهاید برطرف کنید. برخی از شتاب دهندهها شهرت بسیار خوبی دارند، به این معنی که شرکت در این برنامههای خاص میتواند سرمایهگذاران آینده را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را به سمت کار شما جذب کند.
مطمئن باشید که سرمایهگذاران قبل از سرمایهگذاری در کسبوکار شما، تحقیقات لازم را درباره شما انجام میدهند، بنابراین باید مطمئن شوید که آنچه در اینترنت پیدا میکنند مثبت است. اگر بتوانید قبل از شروع کار، حامیان زیادی برای خود ایجاد کنید، باعث میشود سرمایهگذاران دید مثبتی به شما پیدا کنند. همچنین سایت و شبکههای اجتماعی شما باید بهروزرسانی و حرفهای باشند تا از برداشت اولیه مثبت اطمینان حاصل شود.
پیش بینی کنید که آنها در مورد پروژه یا شرکت شما چه فکری خواهند کرد و مطمئن شوید که سؤالات احتمالی و نیازهای آنها را برآورده میکنید. اگر سرمایهگذاران با بخشی از کار شما مخالف بودند، به صحبتهای آنها توجه کنید و در تفکر خود تجدید نظر کنید.
وقتی صحبت از مبلغ هنگفتی به میان میآید سرمایهگذاران معمولا ریسک نمیکنند. در عوض آنها معمولا اطلاعات و شواهد زیادی از شما میخواهند تا متقاعد شوند که روی پروژه شما سرمایهگذاری کنند. متاسفانه دستیابی به این امر در مراحل اولیه دشوار است زیرا شما هنوز سرمایهگذاری برای کار خود پیدا نکردهاید و به قدر کافی شناخته شده نیستید. با این حال، این کار غیر ممکن نیست.
اگر ارزش زیادی برای کسب و کار خود قائل نباشید، سرمایهگذاران معتبر به سرعت از بین میروند، به خصوص که هیچ تضمینی وجود ندارد که همه چیز آنطور که شما امیدوارید به نتیجه برسد. بنابراین برای کاری که انجام میدهید ارزش و احترام قائل باشید تا نظر سرمایهگذاران را به خود جلب کنید.
این انگیزه اصلی هر سرمایهگذاری خواهد بود. آنها به احتمال زیاد میخواهند بازدهی قابل قبولی را در سرمایهگذاری خود طی چند سال ببینند. شما باید نشان دهید که چگونه ممکن است این اتفاق بیفتد.
اگر میخواهید توسط یک سرمایهگذار معتبر جدی گرفته شوید، این نکته بسیار مهم است. سرمایهگذاران افراد پرمشغلهای هستند، بنابراین ابتدا به نکات کلیدی، خلاصه و اعداد سرفصل نگاه میکنند. اگر این مورد قانع کنندهای برای سرمایهگذاری در پروژه شما نیست، سعی کنید حتما آن را اصلاح کنید.
بدیهی است که این موارد در طرح تجاری شما مشخص خواهد شد. در غیر این صورت باید حساب سود و زیان و ترازنامه را به صورت حرفهای محاسبه کنید. سعی کنید حداقل برای سال اول یک پیش بینی ماه به ماه انجام دهید.
سرمایهگذاران میخواهند بدانند که شما بعد از چند ماه پول بیشتری از آنها نمیخواهید، بنابراین شما باید بتوانید با بررسی دقیق نیازهای سرمایهگذاری خود، نشان دهید که وضعیت مالی و شرایط خود را به درستی ارزیابی کردهاید.
قبل از اینکه سرمایهگذاران را ملاقات کنید، در مورد آنها اطلاعات کسب کنید. روی این تمرکز کنید که چرا آنها میخواهند در تجارت شما سرمایهگذاری کنند. همچنین مودب، آگاه و معتبر باشید. سرمایهگذاران به اندازه کسبوکارها روی مالکان نیز سرمایهگذاری میکنند، بنابراین باید به تواناییهای شما اطمینان داشته باشند و احساس کنند که میتوانند در آینده با شما کنار بیایند.
این نکته به خصوص برای جذب سرمایهگذار خارجی بسیار مهم است زیرا آنها شناخت زیادی از شما و نحوه کارتان ندارند بنابراین در نگاه اول شما باید در نظر آنها قابل اعتماد باشید.
همه انسانها نقاط ضعف دارند، بنابراین صادق باشید و یک راهحل مناسب ارائه دهید تا مطمئن شوید که نقاط ضعف شما آسیب جدی یا مانعی برای کسب و کارتان ایجاد نمیکند.
وقتی به سرمایهگذاران تجاری فکر میکنید، لزوماً نباید افراد ثروتمند را تصور کنید. این روزها، اشکال مختلفی برای جایگزین بودجه در دسترس است. برای مثال، شاید نیاز پروژه شما با سرمایهگذاری گروهی رفع شود. همچنین پلتفرمهای آنلاینی وجود دارد که با هدف تطبیق افراد علاقهمند برای سرمایهگذاری طراحی شدهاند این افراد در صورت رضایت از پروژه شما میتوانند روی کارتان سرمایهگذاری کنند.
سرمایهگذاران احتمالاً پیشنهادهای زیادی را دیدهاند، به این معنی که احتمالاً از پیشنهادات قدیمی خسته شدهاند. شما باید به آنچه که پروژهتان را منحصر به فرد میکند، متمایل شوید و بر اصالت کار خودتان تأکید کنید. بنابراین باید توضیح دهید که چه چیزی ایده شما را از دیگران متمایز میکند؟ چه کاری انجام میدهید که هیچ کسب و کار دیگری در بخش شما انجام نمیدهد؟ سرمایهگذاران تجاری باید احساس کنند که بخشی از پروژه شما هستند.
هنگامی که این توصیهها را پذیرفتید و آنها را عملی کردید، برای جذب سرمایهگذار بسیار آماده خواهید بود. با این حال، اگر فوراً موفق نشدید، ناامید نشوید و با گذشت زمان، پشتکار و کار سخت، مطمئناً سرمایهگذار عالی برای پروژه خود پیدا خواهید کرد. از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. برای خواندن مطالب بیشتر به سایت مکتبخونه مراجعه فرمایید.
فصل اول - مقدمه:
1 - مقدمه
2 - استارتاپ چیست-1
3 - استارتاپ چیست-2
4 - مقیاسپذیری-1
5 - مقیاسپذیری-2
6 - پروژه میانی 1
7 - تابع هزینهای استارتاپها
8 - کوئیز 1
9 - پروژه میانی 2
10 - ایدهمحوری
11 - پروژه میانی 3
12 - استفاده از دانش نوین
13 - کوئیز 2
14 - ویژگیهای استارتاپ موفق
15 - تعریف استارتاپ موفق
16 - چرا موسسین باید شکست ناپذیر باشند - قوانین دست و پاگیر
17 - چرا موسسین باید شکست ناپذیر باشند - کمبود سرمایه
18 - چرا موسسین باید شکست ناپذیر باشند - رقبا
19 - پروژه میانی 4
20 - فرهنگ درون استارتاپ - 1
21 - فرهنگ درون استارتاپ - 2
22 - ورود به بازار با تست کوچک
23 - معایب بزرگ شروع کردن
24 - تناسب محصول با بازار هدف - 1
25 - تناسب محصول با بازار هدف - 2
26 - اهمیت بازخورد گرفتن از بازار و چرخش
27 - تمرکز
28 - مزیت بازیگر اول بودن
29 - کوئیز 3
30 - فایل دوره مقدمه ای بر کارآفرینی
فصل دوم - تیمسازی:
1 - دلایل شکست استارتاپهای ایرانی
2 - تیمسازی
3 - ویژگیهای مدیر عامل حرفهای
4 - ویژگیهای مدیر فنی
5 - مدیر بازاریابی
6 - اهمیت تیم خوب
7 - انگیزش و درگیر کردن منافع فرد به سازمان
8 - کوئیز 4
فصل سوم - تحقیقات بازار:
1 - تحقیقات بازار
2 - انواع دادهها در تحقیقات بازار و روشهای تحقیقات بازار
3 - طراحی پرسشنامه
4 - پیشبینی از بالا به پایین
5 - پیشبینی از پایین به بالا
6 - کوئیز 5
7 - پروژه میانی 5
فصل چهارم - رشد و درآمد:
1 - مدلهای درآمدی
2 - استراتژیهای قیمتگذاری
3 - شاخصهای کلیدی عملکرد استارتاپ
4 - رشد یا درآمد
5 - هک رشد
6 - کوئیز 6
7 - پروژه میانی 6
فصل پنجم - جذب سرمایه:
1 - جذب سرمایه
2 - روشهای تامین مالی استارتاپ و انواع سرمایهگذار
3 - مدیریت سرمایه جذب شده
4 - مذاکره با سرمایهگذار
5 - سرمایهگذاران جسورانه در ایران
6 - ویژگیهای ارائه خوب
7 - مراحل بعدی جذب سرمایه
8 - ویژگیهای پیشبینی مالی خوب
9 - ارزشگذاری استارتاپ
10 - کوئیز 7
پروژه نهایی:
1 - پروژه نهایی
درباره دوره:
سختترین بخش شروع کسبوکار خودتان، برداشتن اولین قدم است. این دوره برای کارآفرینان نوپا با هر پیشزمینه و سطح تجربه طراحی شده است. اگر حتی بهطور جزئی به کارآفرینی یا راهاندازی کسبوکار خودتان علاقهمند هستید، نمیتوانید از تجربه ۳۰ ساله گای کاواساکی که به سختی به دست آمده است، چشمپوشی کنید.
کشف کنید چگونه کسبوکاری بسازید و هویت برندی ایجاد کنید که سرمایهگذاران را تحت تأثیر قرار دهد و دنبالکنندگان وفاداری را جذب کند.
اصول اساسی ایجاد شرکت خودتان را بیاموزید.به استارتاپ خود از نگاه یک مبلغ بازاریابی، گای کاواساکی، نگاه کنید.با یادگیری گامهایی که باید از آنها اجتناب کنید، کارایی طرح کسبوکارتان را بهبود بخشید.یک ارائه زنده توسط یک کارآفرین را تجربه کنید و بازخورد بدون سانسور دریافت کنید.توسعه یک رویکرد چندمنظوره به فرآیند استارتاپ از سوی یک نوآور واقعی که هم کارآفرین بوده و هم سرمایهگذار
در این دوره، نه تنها اصول ضروری برای شروع کسبوکار خودتان را یاد میگیرید، بلکه از بیش از ۳۰ سال تجربه مدرس دوره، گای کاواساکی، به عنوان کارآفرین، مشاور و سرمایهگذار بهرهمند خواهید شد.
گای دیدگاه کارآفرین و سرمایهگذار را به خوبی درک میکند و به شما کمک میکند تا کسبوکارتان را از هر دو زاویه ببینید. با شرکت در این دوره، به مشاورههای منحصربهفرد و داستانهای واقعی گای درباره تجربیاتش در شرکتهای بزرگ فناوری مانند اپل و گوگل و نقش او در ایجاد چندین استارتاپ نوآورانه در سیلیکون ولی دسترسی پیدا میکنید.
چه یک طرح کسبوکار دقیق داشته باشید یا تنها یک ایده عالی که به آن علاقهمند هستید، این دوره با شکستن مفاهیم مختلف کارآفرینی به روشی ساده و قابلدسترس و با ارائه مثالهای واقعی، نکات و ترفندها و تجربیات یک کارآفرین با تجربه، ارزشمندی خود را نشان میدهد.
کارآفرینی از الف تا ی: از شروع و ارائه گرفته تا تامین مالی و تیمسازی، و در نهایت بازاریابی و تبلیغ، این دوره شما را در هر گامی که برای راهاندازی کسبوکار خود لازم است، همراهی میکند.
پس از تکمیل این دوره، شما طیف وسیعی از استراتژیهای آزموده شده را درک کرده و مشاورههای عملی را دریافت خواهید کرد که شما را از داشتن یک ایده تا تبدیل شدن به یک کارآفرین تمامعیار جلوتر میبرد. شما وضوح و اعتماد به نفس لازم برای ایجاد یک شرکت تأثیرگذار و پایدار را به دست خواهید آورد.
مقدمه:
1 - مقدمه
شروع به کار:
1 - پرسیدن سوالات ساده
2 - ایدهپردازی و نمونهسازی
3 - ایجاد یک شعار
4 - مدلهای کسبوکار
5 - داستانسرایی
6 - جایگاهیابی محصول شما
7 - پذیرش در مقابل مقیاسپذیری
8 - عبور از شکاف
9 - رشد و پرورش
10 - اشتباهات رایج کارآفرینان
11 - چگونه پیشبینی کنیم
12 - نتیجهگیری
ارائه:
1 - چرا و چگونه ارائه
2 - مبانی ارائه
3 - ارائه ایدهآل من
4 - مواردی که ممکن است اشتباه پیش برود
5 - کارهایی که باید از انجام آنها در ارائه اجتناب کرد
6 - بازخورد بر روی یک ارائه زنده
تامین مالی:
1 - انواع تامین مالی
2 - یافتن سرمایهگذاران
3 - مراحل تامین مالی
4 - ایمیل زدن به سرمایهگذاران
ساخت تیم:
1 - تاکتیکهای خوب برای ساخت تیم
2 - چه ویژگیهایی در تیم باید جستجو شود
3 - چگونه اطمینان حاصل کنیم که تناسب خوبی وجود دارد؟
4 - بررسی منابع و سوابق
5 - جذب داوطلبان برای پیوستن
رسانههای اجتماعی:
1 - برنامهریزی استراتژی رسانههای اجتماعی
2 - تصمیمگیری درباره پلتفرمهای مورد استفاده
3 - ایجاد صفحه پروفایل شرکت
4 - دریافت اولین دنبالکنندگان
5 - تکرار توییتها و پستها
6 - استفاده از تصاویر در پستها
7 - پاسخ به نظرات
8 - صفحات پروفایل اپل، ایربیانبی، ویرجین آمریکا، اوبر و گای
9 - مواد تکمیلی
تبلیغ:
1 - مقدمهای بر تبلیغ
2 - ساخت یک برند انسانی
3 - دو کلید برای شبکهسازی
4 - تبدیل مشتریان به تبلیغکنندگان
5 - ایجاد جوامع پیرامون محصول شما
نتیجهگیری:
1 - سوالات متداول
2 - کتاب "هنر شروع"
3 - تغییر جهان
درباره دوره:
برای اجرای موفق یک ایده یا پیشبرد یک کسبوکار، جذب بهموقع سرمایه مورد نیاز از سرمایهگذار مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است. راهاندازی استارتآپ یا توسعه کسبوکار در کشورهای در حال توسعه اغلب با مشکلاتی مانند هزینههای بالا و عدم دسترسی به منابع مالی همراه است.
در مسیر راهاندازی یا توسعه کسبوکار به خودی خود ابهامات زیادی وجود دارد. چالشهای پیشبینینشده و ضرر و زیانهای ناشی از آن از جمله این ابهامات است که صاحبان کسبوکار را سردرگم میکند. در واقع بخش بزرگی از مشکلات صاحبان کسبوکار با وجود منابع مالی کافی برطرف میشود. این منابع میتواند ضررهای مسیر راهاندازی و توسعه کسبوکار را جبران کند.
از همین رو جذب سرمایه یکی از الزامات موفقیت کسبوکار است. صاحبان کسبوکار برای جذب سرمایه نیاز دارند موارد زیر را رعایت کند:
موارد فوق تنها یک گام از مسیر پر پیچ و خم جذب سرمایهگذار برای استارتاپ و توسعه کسبوکار است. در این دوره آموزشی به آموزش جذب سرمایهگذار برای استارتاپ و استراتژیها و روشهای مختلف آن میپردازیم.
گام دوم برای جذب سرمایه این است که بتوانید اعتماد سرمایهگذار را جلب کنید. بدین منظور باید بتوانید کسبوکار خود را به خوبی به سرمایهگذار ارائه دهید. برای ارائه موفق pitch deck باید زمانبندی و برنامهریزی دقیقی داشته باشید. طبیعتا جذب سرمایه باید با موقعیت، اهداف و شرایط فعلی کسبوکار متناسب باشد.
همچنین جذب سرمایه باید بتواند کسبوکار را در راستای موفقیت و رسیدن به اهداف پیشبینیشده یاری کند. جذب سرمایه متناسب با استیج کسبوکار، ابعاد و اندازههای مختلفی دارد. ماهیت سرمایهگذاران هم متناسب با استیج کسبوکار و چک سایز سرمایهگذاری میتواند متنوع باشد.
موضوع بسیار مهم برای جذب سرمایه، معرفی درست کسبوکار و مسیر پیش روی استارتآپ شما است. معرفی استارتآپ بسته به کیفیت ارائه میتواند باعث برقراری یا از بین رفتن ارتباط شود.
برقراری ارتباط سازنده با سرمایهگذاران احتمالی مهمترین گام برای جذب موفق سرمایه است. بسیاری از استارتآپها علیرغم نوآوری و برنامهریزیهای دقیق برای تحقق ایدههای خود، به دلیل ضعف در ارائه دانستههایشان به سرمایهگذاران، متاسفانه در این مسیر با شکست مواجه میشوند.
بنیانگذاران یک کسبوکار برای جذب سرمایه باید بتوانند به سوالات زیر پاسخ مناسب و شفافی بدهند:
1- انواع pitch deck مناسب برای کسبوکار ما کدام است؟
2-سرمایهگذاران مناسب برای کسبوکار ما چه ویژگیهایی دارند؟
3-چه اطلاعاتی را باید به سرمایهگذاران ارائه دهیم؟
4- تا چه میزان باید جزئیات کسبوکار را برای سرمایهگذاران شرح دهیم؟
5- از چه تکنیکهایی برای ارائه استفاده کنیم؟
در دوره آموزش جذب سرمایهگذار برای استارتاپ به شما آموزش میدهیم چگونه به این سوالات پاسخ دهید. به علاوه به دلایل اصلی مخالفت سرمایهگذاران با طرحهای سرمایهگذاری میپردازیم و اشتباهات رایجی که در چنین جلساتی مرتکب میشوند را بررسی میکنیم.
نیاز کسبوکارها به سرمایه در ابتدای راه برای خرید تجهیزات، استخدام نیروی کار و سایر هزینههای مادی کاملا منطقی است.
چرا که بدون پول و سرمایه، آغاز یا ادامه فعالیت برای یک کسبوکار امکانپذیر نیست. تنها تعداد کمی از استارتآپها هستند که میتوانند نیازشان را خودشان برطرف کنند. سایر کسبوکارها مجبورند سرمایهگذارانی را جذب کنند که هزینههایشان را برعهده بگیرند.
جذب این سرمایهگذاران یکی از سختترین مشکلات پیش روی صاحبان کسبوکار است. هدف از فراگیری دوره آموزش جذب سرمایهگذار برای استارتاپها این است که شما به عنوان یک بنیانگذار بتوانید سرمایه مورد نیاز خود را از طریق جذب سرمایهگذار تامین کنید.
بنابراین اگر قصد راهاندازی یا توسعه کسبوکار خود را دارید، زمان را از دست ندهید و نسبت به تهیه این دوره آموزشی اقدام کنید.
این دوره پیشنیاز خاصی ندارد. چرا که از ابتدای آموزش تمام آموزشها به شما داده میشود. برای تکمیل دوره و بهرهگیری از تمام مباحث بیانشده در آن میتوانید از دوره ارزشگذاری استارتآپها و دوره مدلهای پیشبینی مالی استفاده کنید.
دوره آموزش جذب سرمایهگذار برای استارتاپ پروژهمحور است. یعنی تنها به آموزشهای تئوری نمیپردازد و سعی دارد مهارتهای عملی شما را هم تقویت کند.
از همین رو، در انتهای هر فصل کوییزی از مطالب ارائه شده از شما گرفته خواهد شد. با کمک این کوییز میتوانید آموختههای خود را به چالش بکشید و برای ورود به فصل بعد آماده شوید. در انتهای فصل آخر هم یک پروژه پایانی از تمام مباحث تدریسشده به شما داده میشود. ارائه تمام کوییزها و کسب نمره 80 در این دوره برای فارغالتحصیلی شما در آن الزامی است.
دوره آموزش جذب سرمایهگذار برای استارتاپها بهطور کلی دارای چهار فصل است که مباحث کلی در ارتباط با نحوه جذب سرمایه و ارائه به سرمایهگذار به شما آموزش میدهد.
در این دوره میتوانید به خوبی با اهمیت سرمایه و ویژگیهای آن آشنا شوید. همچنین مهارتهای لازم برای ارائه کسبوکارتان به سرمایهگذار به منظور جذب سرمایه را فرا میگیرید.
تمام کسبوکارها برای شروع به سرمایه نیاز دارند. صاحبان کسبوکار باید بتوانند سرمایه را در زمان مناسب از سرمایهگذار مناسب و به میزان مناسب تهیه کنند. امروزه بدون پول نمیتوان قدمی رو به جلو گذاشت. از این رو ما در فصل اول بیشتر به اهمیت و لزوم جذب سرمایه برای استارتآپها میپردازیم. جذب سرمایه میتواند فرایند زمانبر و دشوار باشد. بنابراین شما باید قبل از جذب سرمایه و بعد از آن استراژیهای مناسبی را اتخاذ کنید. در این فصل این استراتژیها را کاملا برایتان شرح میدهیم.
تاکنون استارتآپهای زیادی وجود داشتهاند که برای جذب سرمایه اقدام کردهاند. طبیعتا اقدام تمام آنها با موفقیت همراه نبوده و اشتباهاتی را در این راه داشتهاند. جذب سرمایه موضوعی نیست که بتوان آن را با آزمون و خطا و به روش خود پیش برد. بنابراین بهتر است از اشتباهات استارتآپهای گذشته درس بگیرید و آنها را تکرار نکنید.در این فصل از دوره آموزشی جذب سرمایه انواع ارائهها را به شما آموزش میدهیم. به علاوه، با بیان اشتباهات کارآفرینان در جذب سرمایه و ارائه به سرمایهگذار، راهکارهای درست و اصولی را به شما میآموزیم.
از مهمترین کارهایی که شما به عنوان کارآفرین باید برای جذب سرمایه انجام دهید، ارائه به سرمایهگذار است. بدین منظور شما باید یک فایل تهیه کرده و تمام مواردی که سرمایهگذار باید بداند را در آن قرار دهید. ارائه به سرمایهگذار گام مهمی است که شما را یا به سرمایه میرساند یا آن را از شما دور میکند.
ارائه شما باید بهگونهای باشد که سرمایهگذار را برای سرمایهگذاری قانع کند. بدین منظور شما باید بتوانید داستان کسبوکار خود را بازگو کرده و ارزش آن را بیان کنید. در جلسه ارائه باید به مدیریت زمان خود توجه کرده و تیمتان را معرفی کنید. در فصل سوم به شما یاد میدهیم چگونه یک ارائه تاثیرگذار داشته باشید و به چه نکاتی توجه کنید.
همانطور که گفتیم سرمایهگذارها همیشه حاضر به سرمایهگذاری نمیشوند. آنها ممکن است به دلایل مختلفی استارتآپ شما را رد کنند. در این فصل به بررسی این دلایل میپردازیم و به شما کمک میکنیم تا علت آنها را در ارائه خود برطرف کنید. در هر حال همیشه باید انتظار رد شدن درخواست را داشته باشید و خود را برای واکنش مناسب آماده کنید. از این رو در انتهای این فصل علتهای ممکن را بررسی کرده و به شما میگوییم باید چه واکنشی داشته باشید.
فصل اول: جذب سرمایه چیست و چه اهمیتی دارد؟:
1 - مقدمه ای بر جذب سرمایه
2 - جذب سرمایه چیست؟
3 - جذب سرمایه چیست ( قسمت دوم)
4 - چرا جذب سرمایه اهمیت دارد؟
5 - چرا استارتاپها به جذب سرمایه نیاز دارند؟
6 - استراتژیهای پس از جذب سرمایه
7 - استراتژیهای پیش از جذب سرمایه
8 - روشهای جذب سرمایه
9 - کوییز فصل اول
فصل دوم: در جلسه ارائه به چه مسائلی باید پرداخت؟:
1 - اشتباهات کارآفرین در ارائه به سرمایهگذار
2 - اشتباهات کارآفرین در ارائه به سرمایهگذار (قسمت دوم)
3 - انواع ارائه
4 - کوییز فصل دوم
فصل سوم: تکتیکهای ارائه تاثیرگذار:
1 - فایل ارائه باید شامل چه مواردی باشد؟
2 - اهمیت ارائه در جذب سرمایه
3 - چگونه ارائه به سرمایهگذار را طراحی کنیم؟
4 - مدیریت زمان در ارائه
5 - داستان کسب و کار خود را بیان کنید
6 - متوازن باشید و ارزش یکتای خود را شفاف بیان کنید
7 - جامعه هدف خود را مشخص نمایید
8 - از تمام جزئیات آگاه باشید
9 - فایل ارائه به اندازه نحوه ارائه شما اهمیت دارد
10 - تیم خود را معرفی کنید
11 - پیش از جلسه آرمانگرا باشید
12 - کوییز فصل سوم
فصل چهارم: مشکلات متداول در ارائه:
1 - چرا سرمایهگذارها استارتاپی را رد میکنند؟
2 - چرا سرمایهگذارها استارتاپی را رد میکنند؟ (قسمت دوم)
3 - واکنش شما به جواب رد سرمایهگذار چیست؟
4 - پروژه پایانی
درباره دوره:
در این دوره، مراحل لازم برای تبدیل یک فرصت کسبوکار، به محصولی موفق در بازار، تشریح شده است. کارآفرینی، فرایندی جذاب، اما بسیار پرفراز و نشیب است و نرخ بالای شکست فعالیتهای کارآفرینانه، این نکته را تایید میکند. در این بین، همواره این سوال مطرح است که «آیا اقداماتی وجود دارد که در صورت توجه کارآفرینان به آنها در فرایند توسعهی محصول، منجر به افزایش احتمال موفقیت شود؟ » هر چند هنوز در تحقیقات کارآفرینی، به طور قطعی به این سوال پاسخ داده نشده است، اما بدون شک میتوان گفت: «روشی که Bill Aulet در دانشگاه MIT با عنوان Disciplined Entrepreneurship توسعه داده است، یک گام بزرگ در راستای پاسخ به این سوال است.» در این روش، ۲۴ گام مهم که کارآفرینان در فرایند راهاندازی کسبوکار، باید به آنها توجه داشته باشند، ذکر شده است. بررسی این ۲۴ گام، بخش اصلی درس حاضر را تشکیل میدهد که البته با ذکر مقدماتی در مورد روشهای شناسایی فرصتهای کارآفرینانه و توضیح تفصیلیتر برخی مفاهیم مهم، نظیر مدل کسبوکار (Business model) و نوپای ناپ (Lean startup)، تلاش شده است مروری کامل بر مهمترین مراحل مورد نیاز کارآفرینان صورت بگیرد.
فصل اول - مقدمات:
1 - کارآفرین کیست؟
2 - تعریف فرصت کارآفرینانه
3 - چیستی کارآفرینی
4 - اهمیت کارآفرینی
5 - آیا کارآفرینی را می توان آموزش داد؟
6 - کارآفرینی به چه سوالاتی پاسخ می دهد؟
7 - کارآفرینی برای چه کسب و کاری مفید است؟
8 - تجربه توسعه محصول
9 - تجربه webvan
10 - الگوی صنعتی توسعه محصول
11 - اشتباهات الگوی صنعتی توسعه محصول - 1
12 - اشتباهات الگوی صنعتی توسعه محصول - 2
13 - روشهای توسعه محصول فنآورانه - 1
14 - روشهای توسعه محصول فنآورانه - 2
15 - روشهای disciplined enterpreneurship-1
16 - روشهای disciplined enterpreneurship-2
17 - روشهای disciplined enterpreneurship-3
18 - پروژه میانی - 1
19 - پروژه میانی - 2
20 - فایل دوره کارآفرینی
فصل دوم - مراحل تبدیل ایده به کسب و کار موفق:
1 - تقسیم بندی بازار
2 - مراحل بخشبندی بازار - 1
3 - مراحل بخشبندی بازار - 2
4 - بازار خط مقدم ساحلی
5 - ساخت پروفایل کاربر نهایی - 1
6 - ساخت پروفایل کاربر نهایی - 2
7 - محاسبه اندازه کل بازار در دسترس برای بازار خط مقدم ساحلی - 1
8 - محاسبه اندازه کل بازار در دسترس برای بازار خط مقدم ساحلی - 2
9 - آزمون 1
10 - ترسیم پروفایل کاربرنما برای بازار خط مقدم ساحلی
11 - مورد کاربری چرخه حیات کامل
12 - تعیین مشخصات سطح بالای محصول
13 - تعیین کمیت ارزش پیشنهادی
14 - شناسایی ده مشتری بعدی
15 - شناسایی شایستگی محوری
16 - آزمون 2
17 - ترسیم موقعیت رقابتی
18 - تعیین واحد تصمیمگیری مشتری
19 - آزمون 3
20 - ترسیم فرآیند جذب مشتری دست به جیب
21 - محاسبه اندازه کل بازار در دسترس برای بازارهای پسآیند
22 - طراحی مدل کسب و کار
23 - تعیین چارچوب قیمتگذاری - 1
24 - تعیین چارچوب قیمتگذاری - 2
25 - محاسبه ارزش مادامالعمر مشتری جذب شده
26 - ترسیم فرآیند فروش برای جذب مشتری
27 - محاسبه هزینه جذب مشتری
28 - شناسایی فرضیات کلیدی
29 - آزمودن فرضیات کلیدی
30 - تعریف حداقل محصول قابل پذیرش
31 - نشان دادن اینکه مشتری محصول، مطلوب مشتری است
32 - توسعه دادن برنامه محصول
پروژه نهایی:
1 - اجرای مراحل تبدیل ایده به محصول موفق در بازار
درباره دوره:
از مهمترین عوامل موفقیت هر استارتاپ جذب سرمایه به میزان مناسب، از سرمایهگذار مناسب و با شرایط مناسب است. سرمایهگذار در ازای تأمین سرمایه مورد نیاز استارتاپ سهام ممتازی را دریافت میکند که ارزش آن میتواند حتی تا 10 برابر ارزش سهام عادی نیز افزایش یابد. در فرایند جذب سرمایه، مهمترین موضوع تعیین حقوق و اختیارات طرفین در سهام ممتاز است، به نحوی که در بلندمدت بتواند منافع هر دو طرف را تأمین نماید.
در صورت عدم آشنایی با این حقوق و اثرات آنها بر یکدیگر، احتمالا تفاهمنامه سهامداری غیر منصفانهای به طرفین و به خصوص به استارتاپ تحمیل خواهد شد که در نهایت منجر به از دست دادن انگیزه موسسان و یا عدم مشارکت سرمایهگذاران جدید در در دورههای بعدی افزایش سرمایه و به بنبست رسیدن استارتاپ خواهد شد.
یکی از اصطلاحاتی که در بورس بسیار شنیده میشود افزایش سرمایه و حق تقدم است. وقتی شرکت سرمایه خود را بالا میبرد به همان نسبت تعداد سهام آن نیز بالا رفته و در اینجا مسئله حق تقدم مطرح میشود. اگر سهامداران یک شرکت علاقه مند باشند که منافع و حقوق خود را در شرکت حفظ کنند حق تقدم به آنها داده میشود تا تعداد سهام خود را افزایش داده و درصد مالکیت خود در شرکت را نسبت به پیش از افزایش سرمایه شرکت حفظ کنند.
قانون تجارت حقی را برای سهام داران شرکت در نظر گرفته است که به آن حق تقدم گفته میشود. بر اساس این قانون وقتی سهام جدیدی برای شرکت صادر میشود سهامداران فعلی برای خرید این سهامها اولویت دارند. این اولویت در خرید نسبت به دیگر سهامداران حق تقدم است.
بهعنوان مثال اگر شرکتی میزان سرمایه خود را افزایش دهد تعداد سهام شرکت نیز بیشتر میشود. حال اگر فردی 1000 سهم از شرکت را داشته باشد چنانچه تعداد سهام خود را افزایش ندهد، میزان مالکیت فرد در شرکت کاهش پیدا میکند. در اینجا است که قانون حق تقدم به کمک سهام داران میآید و باعث میشود میزان مالکیت خود را در شرکت حفظ کنند. طبق این قانون فرد بهاندازه 50 درصد از تعداد سهام جدیدی که دارد حق تقدم سهام خواهد داشت. در این حالت 500 حق تقدم خرید سهام به فرد تعلق میگیرد. آموزش حق تقدم یکی از موضوعاتی است که در آموزشگاهها به علاقه مندان بازار بورس ارائه می شود.
یکی از مواردی که باید به آن دقت کرد این است زمانی شرکت میتواند سهام جدید برای فروش منتشر کند که افزایش سرمایه از محل آورده نقدی صورت گرفته باشد. حق تقدم فقط در این صورت به سهامدار تعلق میگیرد. در صورتی که از محل سودی که متعلق به سهامداران است سهام افزایش پیدا کند، حق تقدم دیگر وجود ندارد. بعد از اینکه افزایش سرمایه شرکت تصویب شد فرمهایی برای سهامداران ارسال میشود که به آن گواهی حق تقدم خرید سهام گفته میشود و سهامدار میتواند در این زمینه تصمیم گیری کند.
در واقع سهامدار موظف است طی مهلت مشخص شده فرم را پر کرده و برای شرکت ارسال کند تا حق تقدم به او داده شود در غیر این صورت سهامی به او تعلق نمیگیرد.
هنگامی که فرد فرمهای حق تقدم را پر میکند به همان نسبت نیز باید آورده نقدی برای شرکت داشته باشد. بهعبارت دیگر باید مبلغ سهام یا معادل ارزش اسمی سهم را پرداخت کند. هم اکنون ارزش اسمی هر سهم در ایران 1000 ریال است. بنابراین به ازا هر 1000 ریالی که پرداخت کنید 1 عدد سهام به شما داده میشود. بعد از اینکه شرکت توانست افزایش سرمایه خود را در سازمان بورس به ثبت رساند حق تقدمهای تعلق گرفته بهصورت خودکار تبدیل به سهام عادی میشود. این مرحله معمولاً بین 3 تا 6 ماه زمان میبرد.
اما این امکان برای سهامداران وجود دارد که در صورتی که تمایلی به استفاده از حق تقدم خود نداشته باشد بتوانند آن را در بورس بفروشند. بنابراین بعد از برگزاری مجمع شرکت یک نماد اختصاصی برای حق تقدم سهام شرکت در نظر گرفته میشود و سهامداران میتوانند از طریق بازار بورس حق تقدم خود را بفروشند. بهعنوان مثال اگر شرکت ایران خودرو با نماد خودرو سرمایه خود را افزایش دهد و حق تقدم به سهامداران بدهد نماد خودرو ح. در بازار بورس برای فروش حق تقدم ایجاد میشود.
سرمایه گذار میتواند مقدار حق تقدم خود را از طریق کارگزاری یا سیستمهای آنلاین معاملات به فروش برساند. بیشتر اوقات قیمت حق تقدم از قیمت سهام عادی کمتر است و در حدود 1000 ریال ارزش اسمی است. البته اختلاف قیمت ممکن است کمتر یا بیشتر از این مبلغ باشد.
یکی از نکاتی که در آموزش حق تقدم به آن پرداخته میشود میزان نوسان قیمتی یا دامنه نوسان قیمت حق تقدم است. در واقع میزان نوسان حق تقدم شرکتها بیشتر اوقات 2 برابر دامنه نوسان سهام عادی شرکت است و یک نماد حق تقدم میتواند در طول روز تا 10 درصد مثبت و 10 درصد منفی نیز نوسان داشته باشد. بنابراین خریداران باید این نکته را بدانند خرید و فروش سهام حق تقدم میزان ریسک بیشتری نسبت به سهام عادی شرکت دارد. زیرا ممکن است قیمت آن در یک روز تا 20 درصد نیز نوسان داشته باشد.
خوب است بدانید نماد حق تقدم شرکت تنها در یک بازه زمانی مشخص قابلیت خرید و فروش دارد و این مدت محدود است. در آموزش حق تقدم گفته میشود که این بازه زمانی نباید کمتر از 60 روز باشد و همین بازه زمانی نیز برای انجام معاملات در نظر گرفته میشود. در این مدت افرادی که علاقهای به شرکت در افزایش سرمایه ندارند حق تقدم خود را میفروشند. این امکان برای افرادی که در مجمع سهامداران نبودهاند وجود دارد که حق تقدم را خریداری کنند.
فصل اول: مقدمه:
1 - مقدمه طراحی سهام ممتاز
2 - معرفی سهام ممتاز
3 - فایل پاورپوینت دوره طراحی تفاهمنامه سهامداری استارتاپ-سرمایه گذار
فصل دوم: ترجیح نقدینگی:
1 - ویژگی ترجیح نقدشوندگی در سهام ممتاز
2 - محاسبه سهم سرمایهگذار در زمان انحلال استارتاپ
3 - محاسبه سهم سرمایهگذار در زمان موفقیت استارتاپ
4 - برد سرمایهگذار با بند ترجیح نقدینگی مشارکتی در سهام ممتاز
5 - بررسی ترجیح نقدینگی در حالتهای مختلف
6 - تعیین سقف برای ترجیح نقدینگی
7 - کوئیز 1
8 - پروژه میانی 1 - بررسی ویژگی ترجیح نقدینگی در حالتهای مختلف
فصل سوم: حق فروش شرکت:
1 - معرفی ویژگی Drag along در سهام ممتاز
2 - حق تصمیمگیری برای فروش استارتاپ چیست؟
3 - پارامترهای مهم در Drag along
4 - اعضای کمیته تصمیمگیری در مورد فروش شرکت
5 - موافقت هیئت مدیره برای فروش شرکت
6 - کمیته Drag along در چه مواردی میتواند تصمیمگیری نماید؟
7 - آیا کمیتهی Drag along با هر قیمتی میتواند اقدام به فروش استارتاپ کند؟
8 - مسئولیت تضامنی سهامداران
9 - نحوه توزیع سهام بعد از فروش استارتاپ
10 - مطالعه موردی: بررسی بند Drag along در مورد FilmLoop و ComVentures
11 - نکات اصلی مورد FilmLoop
12 - جمعبندی حق فروش شرکت
13 - کوئیز 2
14 - پروژه میانی 2 - بررسی ترکیب کمیته Drag along و اثر ترجیح نقدینگی بر تصمیمگیری برای فروش شرکت
فصل چهارم: حق Anti dilution سرمایهگذار:
1 - در چه مواردی ویژگی Anti dilution سرمایهگذار مورد استفاده قرار میگیرد؟
2 - مثال: بررسی اثر بند Anti dilution بر میزان سهام سرمایهگذار در دورهای بعدی جذب سرمایه
3 - بررسی روش میانگین وزندار در Anti dilution
4 - کوئیز 3
5 - پروژه میانی 3 - بررسی حالتهای مختلف Anti dilution سرمایهگذار
فصل پنجم: اجبار به مشارکت در افزایش سرمایه دور بعد برای حفظ سهام ممتاز؛ Pay to play:
1 - ویژگی pay to play به چه معناست؟
2 - آیا سرمایهگذار ملزم به مشارکت 100 درصدی در افزایش سرمایه دور بعد میشود؟
3 - انواع مختلف Pay to play
4 - از بین رفتن برخی از ویژگیهای سهام ممتاز در اثر عدم مشارکت سرمایهگذار در افزایش سرمایه
5 - مزایا و معایب Pay to play
6 - اثرات بند Pay to play بر کل تفاهمنامه سهامداری
7 - کوئیز 4
8 - پروژه میانی 4 -بررسی ویژگی Pay to play
فصل ششم: عدم مذاکره با سایرین؛ No shop agreement:
1 - ویژگی No shop agreement یا عدم مذاکره با سایرین
2 - کوئیز 5
فصل هفتم: حق تقدم شرکت در افزایش سرمایه؛ Right of first refusal:
1 - حق تقدم شرکت در افزایش سرمایه در چه مواردی مورد استفاده قرار میگیرد؟
2 - نحوه مشارکت سهامداران فعلی در افزایش سرمایه دور بعد در شرایط مختلف
3 - حق تقدم شرکت در افزایش سرمایه؛ Preemptive purchase price
4 - اختیار فروش همزمان؛ Right of co-sales
5 - کوئیز 6
6 - پروژه میانی 5 - انواع مختلف حق تقدم شرکت در افزایش سرمایه
7 - پروژه میانی 6 - اختیار فروش همزمان
فصل هشتم: اختیار بازخرید؛ Redemption right:
1 - اختیار بازخرید؛ Redemption Right
2 - مسائل و تزاحم اختیار بازخرید با سایر حقوق
3 - موارد مهم در بند اختیار بازخرید
4 - کوئیز 7
5 - پروژه میانی 7 - بررسی تأثیر ویژگی ترجیح نقدینگی و اختیار بازخرید بر یکدیگر
فصل نهم: حوض سهام و اعطای سهام به کارکنان؛ Option pool & Vesting Plan:
1 - Option pool به چه معناست؟
2 - برنامه اعطای سهام به کارکنان
3 - پروژه میانی 8 - تأثیر Stock Option بر سهام دریافتی سرمایهگذار
فصل دهم: سایر ویژگیهای سهام ممتاز:
1 - جبران ضرر و زیان در معاملات؛ Indemnification
2 - مکانیسم معامله سهام شرکتها قبل از IPO شدن
3 - مطالعه موردی: معاملات سهام Facebook قبل از IPO شدن
4 - اعطای حق حضور در هیئت مدیره به سرمایهگذار
5 - حق وتو تصمیمات هیئت مدیره در مورد فروش شرکت
6 - حق دسترسی به اطلاعات
7 - حق دریافت یا عدم دریافت سود
8 - در چه مواردی سرمایهگذار میتواند تصمیمات هیئت مدیره را وتو کند؟
9 - سایر تصمیماتی که سرمایهگذار میتواند وتو کند
10 - تبدیل سهام ممتاز به سهام عادی؛ اجبار یا اختیار؟
11 - اگر استارتاپ اطلاعات نادرست به سرمایهگذار انتقال دهد چه اتفاقی میافتد؟
12 - دریافت حق رأی در هیئت مدیره؛ Voting right
13 - توافق بر منع کارآفرینان و کارکنان کلیدی از همکاری با رقبا
14 - توافق بر عدم تشویق کارکنان به ترک شرکت؛ Non-solicitation
15 - توافق بر منع افشای اطلاعات محرمانه؛ Non-disclosure agreement
فصل یازدهم: جمعبندی طراحی تفاهمنامه سهامداری استارتاپ - سرمایهگذار:
1 - بررسی ویژگیهای تفاهمنامه سهامداری بد و اثرات آن
2 - بررسی حالتهای مختلفی که منجر به کاهش سهام کارآفرینان میشود
3 - بررسی اثر متقابل ویژگیهای سهام ممتاز بر یکدیگر
4 - پروژه میانی 9 - برکناری تیم موسسان استارتاپ
پروژه نهایی:
1 - پروژه نهایی - بررسی تأثیر ویژگیهای سهام ممتاز بر یکدیگر