درباره دوره:
در دورهی آموزش ارتباط موثر و حل تعارض شما با دوتا از مهمترین مهارتهای نرم (Soft Skills) در حوزه توسعه فردی آشنا خواهید شد. در ابتدا بحث ارتباط موثر و در ادامه حل تعارض که به مدیریت تعارض نیز شناخته میشود، آموزش داده شده است و میتوانید همراه با تمرینهای متعدد، بحثهای ارتباط موثر و حل تعارض را یاد بگیرید.
ارتباط موثر بر پایه تعامل بنا شده است. ارتباط موثر به شما کمک میکند تا درخواستها و نیازهایتان را مرتفع کنید، کرامت روابط انسانی را حفظ کرده و پس از پایان ارتباط نه تنها شما و فرد مقابل نسبت به یکدیگر حس بدی پیدا نمیکنید، بلکه از این تعامل لذت برده و آن را تکرار نیز خواهید کرد.
در آموزش ارتباط موثر و حل تعارض شما یاد خواهید گرفت که هزینههای ارتباط ناموثر چه هزینههایی هستند و چه مشکلاتی را به همراه دارند.
مثلا توانایی نه گفتن یکی از مهارتهایی است که شما را از تحمل فشارها و پرداخت هزینههای ناموثر به دور میدارد. اگر کسی از شما قرضی بخواهد و شما در شرایطی نباشید که این قرض را بدهید هیچ عیبی ندارد که به این درخواست نه بگویید. خیلی از اوقات افراد حاضر هستند خودشان از شخصی دیگر قرض بگیرند و به شخص درخواست کننده قرض بدهند، فقط برای اینکه نگویند نه.
شما در بخش اول این دوره با فواید ارتباط موثر، اجزای ارتباط موثر، موانع ارتباط موثر، روشهای باز کردن سر صحبت، روشهای ادامه دادن مکالمه و گوش دادن موثر به حرفهای دیگران در کنار توانایی نه گفتن موثر آشنا خواهید شد.
لازم به ذکر است که ایجاد ارتباط با دیگران تنها به صورت زبانی نیست و شامل زبان بدن نیز میشود. در خیلی از موقعیتها حالات نگاه نادرست و حتی لبخند نزدن میتواند ارتباط ناموثر ایجاد کند.
شما فرض کنید که یک تلفن همراه را به تازگی خریداری کردهاید. وقتی که آن را روشن میکنید با برنامهها و اپلیکیشنهایی مواجه میشوید که به صورت پیش فرض بر روی تلفن همراه شما نصب شدهاند و شما نیز امکان پاک کردنشان را ندارید.
روابط با انسانها نیز به همین شکل است. به دلیل تفاوتها در خصوصیات اخلاقی افراد، وقوع تعارضات امری بدیهی است و اتفاقا اگر در این روابط تعارض رخ ندهد جای تعجب دارد.
در نتیجه شما پس از پذیرش احتمال وقوع این تعارضات باید به دنبال روشهایی برای حل تعارض باشید. چرا که وقوع تعارض اجتناب ناپذیر است و شما هرچقدر هم که تلاش کنید، تعارض در روابط بین انسانها رخ میدهد.
جالب است بدانید که وقوع تعارض نتایج بسیار خوبی هم میتواند داشته باشد که در آموزش مهارت ارتباط موثر و حل تعارض به تفصیل در رابطه با آنها صحبت شده است. هر انسانی 4 بعد شخصیتی دارد، بعد اول که بعد آشکار نام دارد، بعدی است که هم خودمان از آن اطلاع داریم و هم اطرافیانمان.
مثلا اگر شخصی پرخاشگر باشد و خودش و اطرافیانش نیز آن را بدانند، صفت پرخاشگری در بخش آشکار این شخص قرار میگیرد. بعد دوم، بعد پنهان نام دارد و خصایص اخلاقی که خود شخص از آنها اطلاع دارد و دیگران آن را نمیدانند در این دسته قرار میگیرد.
بعد سوم، بعد کور نام دارد. در این بعد آن دسته از خصائص اخلاقی فرد قرار میگیرد که خودش از آنها بیخبر است ولی دیگران از آن اطلاع دارند و در نهایت بعد چهارم شخصیتی هر فرد، بعدی است که نه خود شخص از آن خبر دارد و نه دیگران که به آن بعد خاموش هر فرد میگویند.
وقوع تعارض در خلال ارتباط با افراد مختلف است که باعث میشود تا هم ما به بعد سوم یا بعد کور خودمان اشراف بیشتری پیدا کنیم و هم چنین باعث میشود که خصائص اخلاقی که در بعد چهارم قرار گرفته و کسی از آنها خبر نداشته تا حدی مشخص شوند و در واقع بعد چهارم هر شخص کوچکتر شود.
آشنایی با مهارت ارتباط موثر و حل تعارض در کنار یکدیگر است که باعث میشود تا یک شخص بتواند تعامل بیشتر و بهتری با دیگران داشته باشد، ارتباطات خودش را حفظ کند و در شبکهسازی شخصی و یا تجاری و همچنین مذاکرات موفقتر عمل کند. شما در دوره آموزش مهارت ارتباط موثر و حل تعارض با تکنیکهایی آشنا خواهید شد که انجام این کارها را برایتان آسانتر کند.
ارتباط موثر:
1 - 1.هزینهی ارتباط ناموثر
2 - 2.فواید ارتباط موثر
3 - 3.تعریف ارتباط موثر و اجزای رابطه
4 - 4.موانع ارتباط
5 - 5.اهمیت لبخند
6 - 6.چگونگی آغاز صحبت با یک فرد
7 - 7.چگونگی آغاز صحبت با یک جمع
8 - 8.انواع سوالات
9 - 9.مکان مناسب برای برقراری ارتباط
10 - 10.اهمیت گوشدادن فعال
11 - 11.مراحل و نحوه گوشدادن فعال
12 - 12.نحوه ادامه دادن به مکالمه
13 - 13.تکنیک جاخالی دادن
14 - 14.نحوهی پایان دادن به مکالمه
15 - 15.اهمیت «نه» گفتن
16 - 16.مراحل «نه» گفتن 1
17 - 17.مراحل «نه» گفتن 2
18 - کوئیز
19 - جزوه ارتباط موثر
حل تعارض:
1 - 1.تعارض چیست ؟
2 - 2.سبکهای مقابله با تعارض
3 - 3.نگرش مثبت به تعارض
4 - 4.فرایند حل تعارض - مدیریت هیجانات شخصی
5 - 5.فرایند کاوش شخصی - توصیف رفتار شخص
6 - 6.فرمولبندی مشاهدات
7 - 7.استخراج و نامگذاری احساسات
8 - 8.فواید نامگذاری احساسات - تفکیک احساس ناب
9 - 9.استخراج نیازها
10 - 10.برچسبزدن
11 - 11.استخراج اهداف
12 - 12.خطای اسنادی بنیادین
13 - 13.درخواست ملاقات
14 - 14.روز ملاقات 1
15 - 15.روز ملاقات 2
16 - 16.چگونگی آغاز صحبت در روز ملاقات
17 - 17.نکتهای مهم و فرمولبندی گفتاری در روز ملاقات
18 - 18.مثالهایی از نحوهی مکالمه در روز ملاقات
19 - 19.مراقبتهای بعد از ملاقات
20 - 20.تغییر مرزبندیها و خروج از رابطه
21 - کوئیز
22 - جزوه حل تعارض
درباره دوره:
در هر محل کار، احتمالاً متوجه خواهید شد که کار با برخی از همکاران دشوارتر از دیگران است. قبل از اینکه برای قضاوت عجله کنید، باید تعیین کنید که آیا و چگونه ممکن است در این موقعیت سهیم باشید؟ کاملاً ممکن است که مشکل از سمت شما باشد! اگر تشخیص دادهاید که مشکل از شما نیست، پس این دوره میتواند به شما کمک کند.
در این دوره، کریس کرافت روشهایی را برای شناخت ویژگیهای برخی از رایجترین انواع افراد سرسخت به اشتراک میگذارد و استراتژیهایی برای برخورد مؤثرتر با این افراد به شما ارائه میدهد. کریس تکنیک های عملی برای مقابله با انواع رفتارهای مختلف از جمله منفی گرایی، پرخاشگری، کودکانه بودن و خودخواهی ارائه می دهد. به علاوه، او توضیح میدهد که چگونه بر افکار منفی خود غلبه کنید و در مواجه با یک رئیس سرسخت بهترین نتایج را بگیرید.
همه ما افراد سرسختی در زندگی خود داریم و ارتباط با این افراد میتواند دشوار باشد. گاهی اوقات این افراد غریبههایی در جامعه و محل کار هستند و گاهی اوقات آنها از دوستان یا اعضای خانواده ما هستند. چون نحوه برخورد با افراد سرسخت چیزی نیست که همه بتوانند انجام دهند. با این وجود قابل یادگیری است؛ زیرا تعامل و نرمکردن افراد سرسخت تکنیکهایی دارد که همه میتوانند یاد بگیرند. کسانی که همیشه شاکی هستند، افراد به شدت بدبین، انسانهایی که همه چیز را میدانند و کسانی که زود از کوره در میروند از جمله افرادی هستند که تعامل با آنها مشکل است.
افراد سرسخت انواع مختلفی دارند، بنابراین اولین قدم شما عیب یابی مشکل است. چه چیزی آنها را سرسخت می کند؟ کسانی که همیشه شاکی هستند، افراد به شدت بدبین، بیادب، مغرور، انسانهایی که همه چیز را میدانند و کسانی که زود از کوره در میروند از جمله افرادی هستند که تعامل با آنها مشکل است. درک اینکه دقیقاً چه چیزی شما را آزار میدهد برای تعیین استراتژی و تصمیمگیری در مورد نحوه مدیریت موقعیت بسیار مهم است.
چیزهای زیادی در این دنیا وجود دارد که ما مطلقاً هیچ کنترلی روی آنها نداریم. در واقع، ما کنترلی بر اکثر چیزها نداریم. تلاش برای تغییر دیگران به گونهای که انتظارات و خواستههای ما مطابقت داشته باشد معمولاً یک بازی بازنده است. بنابراین، واکنشها و پاسخهای ما همان چیزی است که باید روی آن تمرکز کنیم.
سعی کنید با فردی که برای شما مشکل ایجاد می کند، گفتگوی سازنده داشته باشید. در حین انجام این کار، تمام تلاش خود را برای حفظ خونسردی خود انجام دهید. قبل از شروع گفتگو، مقاصد خود را تنظیم کنید. حرفهای باشید و با احترام با آنها رفتار کنید، اما اگر به شما بیاحترامی کردند، از خودتان دفاع کنید. شما هیچ تعهدی برای تحمل بی احترامی ندارید.
افراد ممکن است شرایط یا روز پراسترسی را پشت سر بگذارند یا اینکه واقعاً میتوانند یک فرد سرسخت و ناخوشایند باشند. در هر صورت، به احتمال زیاد ربطی به شما ندارد. بنابراین، موضوع را شخصی تلقی نکنید.
دیدگاه خود را واضح و آرام توضیح دهید. از متهم کردن و سرزنش کردن طرف مقابل خودداری کنید، زیرا این کار فقط باعث میشود که فرد مقابل حالت تدافعی بگیرد و گفتگوی شما با او از بین رود.
در مکتب خونه انواع دوره آموزش مرتبط با این دوره آموزشی نیز موجود است که از این میان موارد زیر را میتوان نام برد:
شناسایی و درک افراد سرسخت:
1 - شناخت خود
2 - سه سطح از افراد سرسخت
3 - بی کفایتی با جزئیات بیشتر
4 - رفتارهای پرخاشگرانه و منفعلانه
5 - درامهای کنترلی (Control Dramas)
تکنیکها و ترفندها:
1 - تنها دو گزینه
2 - گزینه دوم: تغییر افراد
3 - برخورد با افراد پرخاشگر
4 - تعامل با افراد منفعل - پرخاشگر
5 - افراد منفی
6 - اهمالکاران
7 - درک بازیکنان بازی
8 - بازیکنان بازی: چه کاری میتوان انجام داد؟
9 - افراد خودخواه
10 - افراد با رفتار کودکانه
11 - افراد با عادات بد
افراد سرسخت در محل کار:
1 - مشکلات در محل کار
2 - غلبه بر افکار منفی
3 - رفتار پرخاشگرانه در محل کار
4 - رئیس سرسخت
5 - مدیران خُرد (Micromanagers)
نتیجهگیری:
1 - جمعبندی