درباره دوره:
فرقی نمیکنه دانشجوی چه رشتهای باشی! ولی مطمئن باش اگر دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستی نوشتن پروپوزال براتون از رگ گردن نزدیکتره!
پس بهتره از همین حالا به فکرش باشی! دوره آموزشی پروپوزال نویسی تمام ابهامات شما برای نگارش یک پروپوزال علمی خوب رو برطرف میکنه!
پروپوزال نویسی درواقع به نحوهی نوشتن یک متن اشاره دارد. پروپوزال به برآورده کردن یک نیاز میپردازد. درواقع پروپوزال، یک طرح یا پیشنهاد است که به استاد راهنما یا گروه خاصی، به صورت کتبی و رسمی ارائه میشود. نوشتن پروپوزال برای دانشجویان کارشناسی، ارشد و دکتری بسیار مهم است؛ زیرا مسیر ارائه مقاله و پایاننامه را هموارتر میکند.
اهمیت پروپوزال نویسی و نگارش پروپوزال زمان ارائهی موضوع پایاننامه به استاد راهنما یا مسئول پروژه پژوهشی مشخص میشود. آموزش پروپوزال نویسی نقش مهمی را در این مسیر ایفا میکند؛ زیرا یک دوره پروپوزال نویسی خوب، میتواند نحوهی نوشتن و اهمیت این موضوع را به شما آموزش دهد. اگر پروپوزالتان را به شیوهی درستی ننویسید و نتوانید استاد راهنما را متقاعد کنید، باید زمان زیادی بگذارید و آن را تصحیح کنید.
درواقع دوره پروپوزال نویسی رسانیوم به بررسی نحوه نوشتن پروپوزال مناسب میپردازد تا استاد راهنما را متقاعد کنید که پروپوزال شما مناسب و قابل مدیریت است. آموزش پروپوزال نویسی رسانیوم، از هدر رفتن زمانتان جلوگیری کرده و در همان ابتدا، شیوهی صحیح پروپوزال نویسی را آموزش میدهد تا با اصول و استانداردهای کافی پیش بروید.
در واقع نگارش یک پروپوزال خوب نیازمند آشنایی با بخشهای مختلف یک پروپوزال نظیر بیان مسئله، ضرورت و اهمیت پژوهش، سوالهای پژوهش، پیشینه پژوهش و چهارچوب نظری و مفهومی است.
دوره حاضر با تدریس دکتر سیاوش صلواتیان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما در پنج فصل مختلف در آکادمی رسانیوم طراحی شده است و همهی آن چیزی که شما در مسیر نگارش پروپوزال به آن نیازمند هستید را در دو ساعت سعی کردیم آموزش دهیم.
اولین مرحله در نگارش پروپوزال و یادگیری نحوه نوشتن پروپوزال ، انتخاب موضوع و بیان مسئله است. مهمترین چیز در انتخاب موضوع، علاقهی خودتان است. باید با توجه به علاقهی خود موضوع پروپوزال را انتخاب کنید. این موضوع نباید خواننده را خسته کند. همچنین باید واقعبینانه و عملیاتی باشد. موضوع پروپوزال باید به صورت مختصر و مفید، به جوانب تحقیق بپردازد. در این مرحله، باید مسئلهای که در حال حاضر پیشروی افراد یا گروه خاصی است مطرح شود؛ به گونهای که خواننده به سرعت موضوع را متوجه شود. مطالب باید به صورت پیوسته با هم همگن باشند تا از خستگی خواننده جلوگیری شود.
اهمیت و ضرورت پژوهش نشان میدهد آیا مساله و طرح پژوهش از اهمیت کافی برخوردار است و آیا انجام آن در مقطع کنونی ضروری است؟ مهم بودن و ضروری بودن انجام یک پژوهش باید بهلحاظ نظری (علمی) و کاربردی (عملی) توجیه کافی داشته باشد.
سؤالات پژوهشی سؤالات خاصی هستند که هدف تحقیق پاسخ به آنهاست. آنها تمرکز روشنی را برای مطالعه فراهم می کنند و به تعریف دامنه تحقیق کمک می کنند. سؤالات تحقیق باید مختصر، کاملاً تعریف شده و مرتبط با موضوع تحقیق باشد. آنها فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها را هدایت می کنند و به محققان کمک می کنند تا بینش ها را کشف کنند
بررسی پیشینه تحقیق در آموزش پروپوزال نویسی و نگارش پروپوزال در واقع کارهای انجام شده در زمینه مذکور را مورد تجزیهوتحلیل قرار میدهد و نقاط ضعف آنها را بازگو میکند. در این مرحله، باید تلاش کنید نقاط ضعف کارهای پیشین را پوشش داده و برای اثربخشی تحقیق خود، از آنها بهره ببرید.
چارچوب نظری مبنایی است که تمام پژوهش بر مبنای آن اجرا میشود. این چارچوب یک شبکه منطقی، توسعه یافته، توصیف شده و کامل بین متغیرهایی است که از طریق فرایندهایی مانند مصاحبه، مشاهده و بررسی ادبیات موضوع (پیشینه پژوهش) فراهم آمده است. مدل تحلیلی با استدلالی قیاسی از نظریهها به فرضیههای پژوهش ختم میشود. اگر فرضیهها در قالب یک شکل ترسیم شود به مدل مفهومی تحقیق ختم میشود.
در مکتب خونه انواع دوره آموزش ورد، آموزش ICDL و آموزش مقاله نویسی به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است.
انتخاب عنوان و بیان مسئله پژوهش:
1 - انتخاب عنوان و بیان مسئله پژوهش
نگارش ضرورت و اهمیت پژوهش:
1 - نگارش ضرورت و اهمیت پژوهش
نگارش اهداف و سوالهای پژوهش:
1 - نگارش اهداف و سوالهای پژوهش
نگارش پیشینه پژوهش:
1 - نگارش پیشینه پژوهش
چهارچوب نظری و مدل مفهومی در پروپوزال:
1 - چهارچوب نظری و مدل مفهومی در پژوهش
درباره دوره:
یا هرگز به این فکر کردهاید چرا برخی افراد چپ و راست مقاله چاپ میکنند درحالیکه کارهای آنها ممکن است خیلی هم وزین و عجیبوغریب نباشد؟ آیا مقالات شما فوراً توسط ادیتور قبل از ارسال به داوری با جملاتی نظیر اینکه سرمان شلوغ است یا مقاله شما در چهارچوب فعلی سوژههای مجله نیست رجکت میشود؟ آیا اصلاً به این موضوع فکر کردهاید که حتی مقالاتی که به مرحله بعد میرسند، یعنی فرایند داوری را طی میکنند، اولین دغدغه در نظر دواران چیست؟
میتوان دهها پرسش دیگر و البته مهم را به همین شکل مطرح کرد و پاسخ همه آنها به یک موضوع ساده برمیگردد: نگارش درست به زبان انگلیسی! بله درست خواندهاید اولین چالش در فرایند چاپ مقاله در سطح آکادمیک برای همه رشتهها و حتی برای انگلیسیزبانها، نوشتن با طعم آکادمیک است نه چیز دیگر؛ لذا در این اموزش سعی کردهایم به این سؤال پاسخ دهیم.
البته در فیلم اول، میتوانید نکات مهمی را که در طول آموزش یاد خواهید گرفت را به شما نشان میدهیم. صدها نکته ریز که بعد از دیدن کل آموزش هم دیدگاه شما را عوض خواهد کرد، هم سواد آکادمیک نوشتن مقاله را. این آموزش بر اساس تجربه شخصی بنده در چاپ بیش از 50 مقاله در مجلات ISI و در رتبه Q1 بوده است. فارغالتحصیل کردن بیش از دانشجوی دکتری که اغلب آنها در حداکثر 7 ترم فارغ شدهاند.
البته اولین دانشجوی دکتری بنده با چاپ دو مقاله در مجلات کیو 1 شش ترمه دفاع کرد؛ ولی مقاله سوم همین دانشجو حدود 8 سال طول کشید از سال 2016 تا 2023 (از ارسال به یک مجله تا چاپ در همان مجله)!!!! هیچ مشکل علمی یا نگارشی نداشت و این یعنی گاهی همه داستان فقط انگلیسی نیست؛ ولی انگلیسی مقالات اولین گام و مهمترین گام است. پس اکیداً یادگیری کامل این آموزش را توصیه میکنم و منتظر نظرات و پیشنهادها و بیان تجربیات شما در قسمت کامنتها هستم.
مقاله نویسی:
1 - بیان هدف
2 - برنامهریزی برای انجام یک تحقیق
3 - شرح روشها
4 - بکارگیری منابع
5 - آنالیز دادهها
6 - صحبت در مورد ایدهها
7 - گزارش آنچه دیگران میگویند
8 - صحبت در مورد معانی
9 - بیان دیدگاه
10 - اعداد
11 - آمار و احتمال
12 - نمودار و جدول
13 - زمان
14 - علّت و معلول
15 - کلاسبندی
16 - ساختار یک بحث
17 - سازماندهی نوشته
18 - فرایندها و رویهها - بخش اول
19 - فرایندها و رویهها - بخش دوم
20 - ایجاد ارتباط
21 - بیان مساله
22 - بیان وضعیت
23 - مقایسه و مقابله
24 - ارزیابی و تاکید
25 - توصیف تغییرات
26 - خلاصه و نتیجهگیری