درباره دوره:
طراحی ماندالا یکی از شاخههای پرطرفدار در طراحی است که به واسطه کاربردهای بسیار زیاد این سبک در طراحی فرش، معماری و غیره روز به روز به تعداد طرفداران و علاقهمندان به این سبک جذاب طراحی افزوده میشود. دوره آموزش ماندلا در مکتب خونه با هدف آموزش این سبک طراحی تهیه و تدوین شده که در ادامه آن را معرفی خواهیم کرد.
در دوره آموزش طراحی ماندالا به آموزش گام به گام این سبک از طراحی پرداخته شده است. در طول آموزش این دوره شرکتکنندگان با همه ویژگیهای این سبک آشنا خواهند شد و با استفاده از تمرینهای ارائه شده در این دوره میتوانند در پایان دوره به نقاشی ماندالا تسلط داشته باشند.
در دوره آموزش ماندالا انواع گوناگون سمبُلهای ماندالا برای آموزش در نظر گرفته شده است. علاوه بر آموزش این سمبلها، نکاتی به منظور خلق سمبلهای جدید و در نتیجه طراحیهای جدید ماندالا آموزش داده شده است؛ چرا که ماهیت ماندالا با خلاقیت و تمرکز حواس گره خورده و هر ماندالا آرتیست خوب باید بتواند طراحهای جدید و خلاقانه ایجاد نماید.
پس از یادگیری سمبلها، هنرجو نحوه طراحی و ترکیببندی پترنها و الگوها را آموزش میبیند. در مرحله بعد قواعد رسم ماندالا آموزش داده شده است. این مرحله شامل روشها و تقسیمات مختلف برای طراحی ماندالا خواهد بود.
در بخش نهایی آموزش، رنگآمیزی ماندالا با تکنیکهای مختلف مثل مدادرنگی، گواش، رنگ اکریلیک و رواننویس آموزش داده شده است. همچنین در بخش پایانی این دوره نکاتی در خصوص تثبیت رنگ گفته شده که هنرجو با استفاده از این نکات تمامی مباحث مربوط به طراحی ماندالا را فرا میگیرد.
در مراحل مختلف آموزش این دوره از منابع زیادی استفاده شده است. اصلیترین منابع مورد استفاده این دوره عبارتند از:
هدف اصلی این دوره آموزش جامع طراحی و نقاشی ماندالا و همه نکات مربوط به این نوع طراحی و نقاشی به مخاطبان و علاقهمندان است. به نحوی که همه افراد بتوانند با حضور در این دوره با همه موضوعاتی که به طراحی و نقاشی ماندالا مربوط میشوند آشنایی پیدا کنند.
هنرجویان پس از فراگیری کامل این دوره آموزشی میتوانند طرحهای ارائه شده در این دوره آموزشی را به راحتی اجرا کنند. همچنین میتوانند با بکارگیری اصول و قواعد آموزشی گفته شده، ماندالاهای خلاقانه و جدید طراحی، اجرا و رنگآمیزی کرده، سفارش کار بگیرند و کسب درآمد کنند.
با توجه به محتوایی که برای این دوره آموزش ماندلا تهیه شده است، این دوره برای همه علاقهمندان به نقاشی و طراحی، علاقهمندان به سبکهای جدید و خلاقانه و همه افرادی که دوست دارند نقاشی ماندالا را به طور اصولی و مرحله به مرحله یاد بگیرند مناسب خواهد بود.
ماندالا لغتی به زبان سانسکریت و به معنای دایره است. این لغت بر اشکال هندسی خاصی در آیینهای بودیسم و هندوییسم اشاره دارد که به نحو نمادین، بیانگر نمودار کیهان و همچنین ساختار زندگی انسان در روابط درون و بیرون ذهنی اوست. این الگوها همچنین نوعی مدیتیشن است که برای تسلط انسان بر ذهن خود و دور کردن افکار منفی و درمان انواع افسردگی کاربرد دارد. در این بخش به عنوان مکمل دوره آموزش ماندلا ما قصد داریم شما را ماندالا و تکنیکهای مختلف آن آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.
همانطور که گفتیم کلمه ماندالا در سانسکریت به معنای «دایره» است. ماندالا یک نماد معنوی و آیینی در هندوئیسم و بودیسم بوده که نمایانگر جهان است. طرحهای دایرهای نمادی از این باور نشاءت گرفته که زندگی هرگز پایان نمییابد و همهچیز به هم متصل است.طراحی کردن نقشهای ماندالا هم الهامبخش و هم درمانگر هست. وقتی شما یک طرحی از ماندالا را میکشید آنچه در مورد آن میاندیشید، یک بازتابی از روح شما هست.به این وسیله شما به درون خودتان نگاه میکنید و شکلها و رنگهایی را که میبینید بیانگر احساس درونی و خواستههای خودتان و یا برای دوستان و خوانوادهتان هست.
ماندالا ابزاری تنومند برای ژرفاندیشی محسوب میشود. در بعضی از فرهنگها از ماندالا در مراسم معنوی استفاده میکنند. بهترین نکته درباره ماندالا این هست که شما در انتخاب رنگ و اشکال آزادی کامل دارید که حالت درونی و دید شما را به جهان بیان میکند و شما آزاد هستید تا یک ماندالا منحصربهفرد برای خودتان طراحی کنید. هر زمان که قدمهای اولیه را برای آموزش طراحی ماندالا یاد گرفتید، میتوانید شکلها و رنگهای تازهای در هر ماندالا جدید بکار بگیرید.
در هنر اسلامی شمسه با نقوش اسلیمی، خطایی، کتیبه، هندسی و در بعضی موارد با استفاده از نقوش حیوانی مثل ماهی یا پرنده طرح شده است. این نقش در اکثر هنرهای تزئینی که در آثار مذهبی مانند تذهیب صفحه آغازین قرآن، تزئین داخل و بیرون گنبدها و مساجد و یا در دیگر هنرها مثل کتابآرایی، قالیبافی، آلات فلزی و سفال بهوفور مورد استفاده قرار گرفته است. برای ایجاد یک ماندالا لزوماً نباید هنرمند باشید اگرچه مزیت داشتن هنر این است که میتوانید الگوها و ترکیب رنگهای جدیدی استفاده کنید و همچنین به وسایل زیادی احتیاج ندارید.
در این قسمت از آموزش ماندلا گام به گام نحوه کار با این سبک طراحی ارائه شده است که در ادامه این مراحل را مشاهده خواهید کرد.
اولین قدم برای کشیدن ماندالا باید ایجاد یک نقطه مرکزی با مداد در وسط صفحه باشد. این نقطه مرجع شما برای شروع نقاشی ماندالا شما خواهد بود. تعیین صحیح نقطه مرجع برای شروع کشیدن ماندالا بسیار مهم است. اگر هنگام تعیین نقطه مرجع، انتخاب اشتباهی داشته باشید امکان دارد با فرآیند بسیار دشواری روبرو شوید.
بعد از اینکه نقطه مرکزی ثابت شد، باید با کمک اجسام دایرهای یا قطبنما، دایرههای متحدالمرکز را در اطراف آن رسم کنید. لازم نیست همه دایرهها شعاع یکسانی داشته باشند و همچنین میتوانند فواصل متفاوتی داشته باشند. بعد از کشیدن دایرههایی با شعاعهای مختلف میتوانید به مرحله بعد کشیدن نقاشی ماندالا بروید.
به کشیدن دایرهها ادامه دهید تا زمانی که صفحه را به طور کامل پر کنید. به تعداد دلخواه دایره بکشید. اطمینان حاصل کنید که دایرههایی که ترسیم میکنید یک اندازه نباشند. هنر نقاشی ماندالا بر اساس تفاوتها است؛ بنابراین، میتوانید کل صفحه را با دایرههایی با شعاعهای مختلف پر نمایید. وقتی کل صفحه را پر کردید، برای مرحله بعدی آماده هستید. این مرحله که در آن دایرههایی را که ترسیم کردهاید به طور مساوی تقسیم میکنید و میفهمید که مطابق با فلسفه اصلی هنر ماندالا است.
این مرحله ترفند کشیدن نقاشی ماندالا گام به گام است، پس باید با مداد و خط کش دور دایره را بکشید. شما باید بتوانید دایره را به هشت برش مساوی تقسیم کنید؛ شبیه به تقسیم پیتزا. این خطوط به عنوان راهنمای شما برای تراز کردن اشکال به طور متقارن در اطراف نقطه مرکزی عمل میکنند.
نکته: همیشه هنگام ایجاد خطوط و مناطق، به آرامی با مداد بکشید. این کار راه را برای بازگرداندن خطاها باز میکند و همچنین حذف خطوط و دایرهها آسانتر خواهد بود.
حالا وقت آن است که اشکال هندسی مختلف مورد نظر خود را به صورت دایرهای نزدیک نقطه مرکزی بکشید. برای یک نقاشی ماندالا ساده میتوانید مثلث، قلب، گل و هر آنچه میخواهید درست کنید. ترجیحاً همه اشکال باید در داخل و اطراف نقطه مرکزی بوده تا در یک راستا قرار گیرند و به یک اندازه باشند. تعداد اشکالی که در نقطه مرکزی و اطراف آن ترسیم میکنید نیز به شما بستگی دارد. شما میتوانید به هر تعداد که میخواهید شکلهای مختلف بکشید.
برای کشیدن نقاشی ماندالا، همانطور که اشکال مختلفی را در دایره نزدیک نقطه مرکزی میکشید، باید اشکال مختلفی را در دایرههای زیر ترسیم کرده تا زمانی که تمام دایرههایی را که در صفحه کشیدهاید پر کنید. حفظ استفاده از مداد در هنگام کشیدن تمام اشکال از اهمیت خاصی برخوردار است. بسیار مهم بوده که مدادی که استفاده میکنید یک مداد با نوک نرم باشد.
نقاشی ماندالای شما تقریباً تمام شده است. حالا که شکلها پر شدهاند، یک مداد یا نشانگر بردارید تا شکلهای ماندالای خود را برجسته کنید. بسیار مهم است که فرآیند رنگآمیزی را به صورت حرفهای انجام دهید.
خطوط و خط تیرههای مداد را پاک کنید تا فقط نقاشی ماندالا با تمام اشکال رنگی باقی بماند. اگر نقاشیهای خود را با یک مداد نوک سخت پر کرده بودید، پاک کردن نقاشیها چندان آسان نبود. به همین دلیل باید با انتخاب نوک مداد مناسب، خطوط را کاملاً نرم کشید. این کار به شما یک مزیت در هنگام حذف آنها میدهد.
نقاشی ماندالا شما کاملاً آماده است. در صورت تمایل میتوانید ماندالای خود را رنگ یا پر کنید تا زیباتر شود.
وقتی رسم خطوط هندسی ماندالا را یاد بگیرید قادر خواهید بود از کاربردهای گسترده این نقاشی بهرهمند شوید به این صورت که نقاشی ماندالا روی تابلوهای هنری، طراحی ماندالا روی دیوار، طراحی ماندالا روی ظروف سفالی، چاپ نقاشی دیجیتال ماندالا روی پارچه، لباس و غیره استفاده میشود. برای اینکه این هنر و نقاشی زیبا را از صفر یاد بگیرید میتوانید از دوره آموزش ماندالا در مکتب خونِ استفاده کنید.
مقدمه، معرفی ابزار و اصول طراحی:
1 - مقدمه
2 - معرفی ابزار اولیه شروع ماندالا
3 - معرفی ابزار رنگآمیزی
4 - معرفی انواع سطوح کار
5 - اصول اولیه طراحی با مداد
آرایهها و سمبلهای ماندالا:
1 - سمبلهای پایه
2 - سمبلهای منحنی شکل – بخش اول
3 - سمبلهای منحنی شکل – بخش دوم
4 - سمبلهای منحنی شکل – بخش سوم
5 - سمبلهای هندسی ترکیبی
الگوها (Pattern):
1 - پترنهای ترکیبی دایرهای
2 - پترنهای ترکیبی قلب
3 - پترنهای ترکیبی مربع
4 - پترنهای ترکیبی مستطیل
طراحی ماندالا:
1 - ماندالا دایرهای متقارن - بخش اول
2 - ماندالا دایرهای متقارن - بخش دوم
3 - پروژه اول: طراحی ماندالای متقارن
4 - ماندالا دایرهای نامتقارن - بخش اول
5 - ماندالا دایرهای نامتقارن - بخش دوم
6 - پروژه دوم: طراحی ماندالای نامتقارن
تکنیکهای رنگآمیزی ماندالا:
1 - مقدمهای بر ترکیب رنگها
2 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک گواش - بخش اول
3 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک گواش - بخش دوم
4 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک اکریلیک - بخش اول
5 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک اکریلیک - بخش دوم
6 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک مداد رنگی - بخش اول
7 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک مداد رنگی - بخش دوم
8 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک رواننویس - بخش اول
9 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک رواننویس - بخش دوم
10 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک سایهزنی - بخش اول
11 - نکات اجرایی رنگآمیزی ماندالا با تکنیک سایهزنی - بخش دوم
12 - پروژه سوم: رنگآمیزی ماندالا
انواع مدیومها و تثبیت کنندهها:
1 - بررسی انواع تثبیتکننده و مزایا معایب
2 - کار با اسپری تثبیتکننده و نکات اجرایی
3 - کار با وارنیش و نکات اجرایی
درباره دوره:
این دوره مختص هنرجویانی ست که حداقل دورههای پایه و مقدمات رنگ و روغن را در زمینه شناخت کنتراست رنگی، و شکل صحیح و اصولی اجرای ته رنگ اولیه و مراحل بعدی آنرا فرا گرفته اند.
در این دوره ی پیشرفته آموزش بر روی یک چهره از ابتدای طرح ریزی تا مراحل سایه اولیه و مرحله ته رنگ اولیه و مرحله روکار و ساخت و ساز آن با رنگ و روغن ارائه میگردد. به دلیل اینکه تناسبات در چهره موضوع بسیار دقیق و حساسی است، از این رو نکات فنی در این خصوص توسط استاد به هنرجویان آموزش داده می شود.
همچنین نکات مربوط به تنوع رنگ های چهره چه در پوست صورت و یااجزای چشم و لب و سایر موارد و همچنین جنسیت رنگ مو و حالات آن نیز آموزش داده میشود. برای بهبود کیفیت کار هنرجویان ابتدای دوره وسایل و ابزار مورد نیاز و استاندارد به هنرجویان معرفی میگردد.
نقاشی پرتره با رنگ روغن:
1 - معرفی ابزار
2 - طراحی اولیه چهره
3 - جاگزاری سایههای اولیه درطرح به همراه پرداختن به جزئیات چهره
4 - مرحله اول رنگ گزاری بر روی چهره( تهرنگ اولیه)
5 - مرحله ثانویهی رنگگزاری بعد از خشک شدن مرحله اول
6 - پرداختن به جزئیات چهره اعم از چشمها بینی، لب
7 - نمایش تنوع رنگهای گوناگون در پوست و اجزای صورت و مو
8 - طراحی و تکنیکها هنگام اجرا - بخش اول
9 - طراحی و تکنیکها هنگام اجرا - بخش دوم
10 - طراحی و تکنیکها هنگام اجرا - بخش سوم
11 - طراحی و تکنیکها هنگام اجرا - بخش چهارم
12 - طراحی و تکنیکها هنگام اجرا - بخش پنجم
13 - پروژه نهایی
درباره دوره:
در دوره آموزش روتوش در فتوشاپ برای پرتره در فضای باز و مناظر طبیعی نحوه روتوش و ویرایش عکسهای پاییزی را به تفصیل یاد خواهید گرفت.
مدرس این دوره که یک عکاس حرفهای با سابقه بیش از 30 سال است طی این دوره به شما میآموزد که چگونه به راحتی و به سرعت شاخ و برگهای معمولی، خسته کننده و سبز را به رنگهای زیبا، پر جنبوجوش و رنگارنگ پاییزی تبدیل کنید.
در این دوره نه تنها مبانی ابزارهای مورد استفاده مانند لایه ها، ماسک های لایه، blending modes ،ACR و غیره را بررسی میشود، بلکه مدرس گردش کار ویرایش 3 مرحلهای خود را نیز به اشتراک میگذارد. این همان گردش کاری است که او برای ویرایش صدها تصویر در یک ساعت استفاده میکند!
همچنین در مکتب خونه انواع دوره آموزش فتوشاپ به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است.
مقدمه:
1 - نظرات پیرامون ویرایش
2 - گردش کار
بررسی ابزارهای اولیه:
1 - ویرایش در ACR در برابر فتوشاپ
2 - بررسی ابزارهای ACR به همراه نکات
3 - کالیبراسیون دوربین، اصلاح لنزها، منحنی Tone و پیشتنظیمات
4 - لایهها و ماسکها
5 - Blending Modes
ویرایش پاییزی فوتوشاپ:
1 - ویرایش تمیز
2 - ویرایش سفارشی
3 - ویرایش خلاقانه در َACR
4 - ویرایش خلاقانه در فتوشاپ (با لایه و ماسکهای لایه)
جایزه:
1 - نحوه روتوش در ACR با ابزار Spot Removal
درباره دوره:
یک دوره آموزشی ویدیویی جامع همراه با کتاب الکترونیکی، برای افرادی که می خواهند مفاهیم اصلی نقاشی را بیاموزند، طراحی شده است.
در پایان این دوره، دانشجو درک قوی ای از مفاهیم اصلی طراحی شامل مواد، فرآیندها و دستگاه ها خواهد داشت.
در این دوره به عنصر هنر، خط و رابطه آن با طراحی. مفاهیم تحت پوشش شامل کانتور، کانتور کور، کیفیت خط و خطوط کانتور متقاطع به نحوه ی استفاده از شکل ها برای ترسیم هر چیزی. مفاهیم پوشش داده شده شامل شکل های هندسی و ارگانیک، استفاده از شکل ها برای ترسیم اشیا نگاهی میاندازیم و نحوه ی استفاده از مداد رنگی. مفاهیم پوشش داده شده شامل لایه بندی، مخلوط کردن، ایجاد رنگ، براق کردن، و افزودن جزئیات را یاد خواهیم گرفت.
این دوره برای کسانی طراحی شده است که به دنبال بهبود مهارت های نقاشی خود هستند.
مقدمه:
1 - مقدمه
عناصر هنر - بخش اول:
1 - خط
2 - فرم
3 - مقادیر
4 - فضا
چشم انداز خطی:
1 - پرسپکتیو یک نقطهای
2 - پرسپکتیو دو نقطهای
3 - پرسپکتیو سه نقطهای
تکنیکهای ترسیم:
1 - تکنیکهای اولیه طراحی
2 - طراحی از طبیعت زنده
3 - طراحی از عکسها
کامپوزیشن:
1 - کامپوزیشن
ابزار طراحی - بخش اول:
1 - گرافیت
2 - زغال
3 - جوهر
عناصر هنر - بخش دوم:
1 - رنگ
ابزار طراحی - بخش دوم:
1 - مداد رنگی
2 - پاستل روغنی
3 - پاستل گچی
پرتره:
1 - تقسیم بندی چهره
2 - ترسیم چشم
3 - ترسیم بینی و دهان
4 - طراحی گوش
5 - طراحی مو
طراحی فیگور:
1 - طراحی ابتدایی فیگور
2 - کوتاه کردن
نتیجهگیری:
1 - نتیجهگیری