درباره دوره:
نرمافزار هپ کریر که در ایران به کریر معروف هست یکی از ابزارهای بسیار مفید برای محاسبه و تحلیل بار سرمایی و گرمایی ساختمانها است. هپ کریر مورد تأیید سازمان نظام مهندسی ایران بوده و در بسیاری از شرکتهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. در دانشگاهها نیز این نرمافزار در انجام پروژههای مقطع کارشناسی و پایاننامههای کارشناسیارشد و نیز در نوشتن مقالات علمی مربوط به بهینهسازی سیستمهای تهویه مطبوع نقش بسیار عمدهای دارد.
دوره پیش رو با توجه به تجربههای تدریس هفت ساله این نرمافزار تدوین شده است. با توجه به همین تجربیات ارزشمند سعی شده است که نقاط ضعف دورههای قبل و نیز دورههای موجود در بازار پوشش داده شود بهگونهای که چهار هدف زیر در تمام طول دوره به جد دنبال میشود:
اول- مثال محور بودن دوره: به جای توضیح دادنهای طولانی و خسته کننده در باره بخشهای مختلف نرمافزار از همان ابتدای آموزش وارد حل مثال شده و آموزش را در حین حل مثال دنبال میکند.
دوم- تمرکز بر بخشهای مهم و کاربردی: مثالها طوری چیده شدهاند که به مهمترین و کاربردیترین بحثها بیشترین زمان داده شود و از گفتن مطالبی که در حاشیه قرار دارند و گاها به درد بازار ایران نمیخورند خودداری شده است.
سوم- اهمیت زمان: سعی شده است که در بهینهترین زمان ممکن مهمترین مطالب لازم ارائه شود. تا زمان و وقت دانشپژوه هدر نرود.
چهارم- سادگی در عین کارایی: مطالب با زبان ساده ارائه میشود بهگونهای که هر دانشجویی که آشنایی مقدماتی با سیستمهای تهویه مطبوع داشته باشد بتواند این دوره را کاملاً یاد بگیرد.
دنبال کردن این اهداف باعث ایجاد دورهای شده است که در کمترین زمان ممکن اکثر قریب به اتفاق مطالب مهم و کاربردی به زبان بسیار ساده و بدون پیچیدگیهای معمول ارائه شود.
شروع کار با نرم افزار:
1 - نصب صحیح نرم افزار ، تاریخچه
2 - توضیحاتی درباره شروع و کار با نرم افزار هپ کریر
یادگیری اصول کار با نرم افزار - مثال اول:
1 - تعریف مثال اول
2 - حل مثال یک - بخش اول
3 - حل مثال یک - بخش دوم
4 - حل مثال یک - بخش سوم
5 - حل مثال یک - بخش چهارم
درگیر شدن با یک پروژه واقعی - مثال دوم:
1 - تعریف مثال دوم
2 - حل مثال دو - بخش اول
3 - حل مثال دو - بخش دوم
انواع سیستمهای تهویه مطبوع و نحوه ایجاد آنها در نرم افزار:
1 - انواع سیستمهای تهویه مطبوع
2 - تعریف مثال سوم
3 - حل مثال سوم
4 - گزارش گیری و گزارش خوانی در هپ کریر
درباره دوره:
*Caveat*: These lectures and the special choice of the subjects covered here as the syllabus should in no ways be considered as a substitute for a good textbook or the standard syllabus of your school. It is strongly advised that you consult standard textbooks closely, and do not rely on these lectures alone. These lectures have not yet been double-checked by the lecturer, thus they may still contain scientific errors. If, anyhow,you would like to use these lectures, beware of this point and use them at your own risk.Hopefully, annotated versions of the lecture files with corrections and explanatory comments will be available in near future.
فیلم های آموزشی:
1 - جلسه اول - معادلات دیفرانسیل . معادله برنولی . مختصات قطبی کروی
2 - جلسه دوم
3 - جلسه سوم - معادلات دیفرانسیل مرتبه دوم
4 - جلسه چهارم - قضیه فوکس
5 - جلسه پنجم - معادلات دیفرانسیل خطی . روش بسط سری فروبینیوس
6 - جلسه ششم - معادله لژاندر ؛ ریشه های معادله اندیسی
7 - جلسه هفتم - جداسازی - قضیه Lagrange
8 - جلسه هشتم - بررسی خواص و ریشه های معادله شرودینگر
9 - جلسه نهم - آنالیز مختلط - جبر مختلط
10 - جلسه دهم - شرایط کوشی-ریمان - تابع تحلیلی
11 - جلسه یازدهم - انتگرال روی خم در صفحه ی مختلط
12 - جلسه دوازدهم - قضیه کوشی و عکس آن
13 - جلسه سیزدهم - فرمول انتگرال کوشی
14 - جلسه چهاردهم - سری لورن
15 - جلسه پانزدهم - قضیه مانده ها
16 - جلسه شانزدهم - توابع چند نقطه ای
17 - جلسه هفدهم - نقاط شاخه ای
18 - جلسه هجدهم - انتگرال های حقیقی با استفاده از حساب مانده ها
19 - جلسه نوزدهم - تقریب نقطه زینی
20 - جلسه بیستم - تقریب نقطه زینی
21 - جلسه بیست و یکم - اثبات قضیه Fuchs
22 - جلسه بیست و دوم - سری فوریه و تبدیلات فوریه
23 - جلسه بیست و سوم - تبدیل فوریه برای یک تابع عام
24 - جلسه بیست و چهارم - قضیه پارسوال و نتایج آن
25 - جلسه بیست و پنجم - تبدیل فوریه گسسته
درباره دوره:
فرقی نمیکنه دانشجوی چه رشتهای باشی! ولی مطمئن باش اگر دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستی نوشتن پروپوزال براتون از رگ گردن نزدیکتره!
پس بهتره از همین حالا به فکرش باشی! دوره آموزشی پروپوزال نویسی تمام ابهامات شما برای نگارش یک پروپوزال علمی خوب رو برطرف میکنه!
پروپوزال نویسی درواقع به نحوهی نوشتن یک متن اشاره دارد. پروپوزال به برآورده کردن یک نیاز میپردازد. درواقع پروپوزال، یک طرح یا پیشنهاد است که به استاد راهنما یا گروه خاصی، به صورت کتبی و رسمی ارائه میشود. نوشتن پروپوزال برای دانشجویان کارشناسی، ارشد و دکتری بسیار مهم است؛ زیرا مسیر ارائه مقاله و پایاننامه را هموارتر میکند.
اهمیت پروپوزال نویسی و نگارش پروپوزال زمان ارائهی موضوع پایاننامه به استاد راهنما یا مسئول پروژه پژوهشی مشخص میشود. آموزش پروپوزال نویسی نقش مهمی را در این مسیر ایفا میکند؛ زیرا یک دوره پروپوزال نویسی خوب، میتواند نحوهی نوشتن و اهمیت این موضوع را به شما آموزش دهد. اگر پروپوزالتان را به شیوهی درستی ننویسید و نتوانید استاد راهنما را متقاعد کنید، باید زمان زیادی بگذارید و آن را تصحیح کنید.
درواقع دوره پروپوزال نویسی رسانیوم به بررسی نحوه نوشتن پروپوزال مناسب میپردازد تا استاد راهنما را متقاعد کنید که پروپوزال شما مناسب و قابل مدیریت است. آموزش پروپوزال نویسی رسانیوم، از هدر رفتن زمانتان جلوگیری کرده و در همان ابتدا، شیوهی صحیح پروپوزال نویسی را آموزش میدهد تا با اصول و استانداردهای کافی پیش بروید.
در واقع نگارش یک پروپوزال خوب نیازمند آشنایی با بخشهای مختلف یک پروپوزال نظیر بیان مسئله، ضرورت و اهمیت پژوهش، سوالهای پژوهش، پیشینه پژوهش و چهارچوب نظری و مفهومی است.
دوره حاضر با تدریس دکتر سیاوش صلواتیان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما در پنج فصل مختلف در آکادمی رسانیوم طراحی شده است و همهی آن چیزی که شما در مسیر نگارش پروپوزال به آن نیازمند هستید را در دو ساعت سعی کردیم آموزش دهیم.
اولین مرحله در نگارش پروپوزال و یادگیری نحوه نوشتن پروپوزال ، انتخاب موضوع و بیان مسئله است. مهمترین چیز در انتخاب موضوع، علاقهی خودتان است. باید با توجه به علاقهی خود موضوع پروپوزال را انتخاب کنید. این موضوع نباید خواننده را خسته کند. همچنین باید واقعبینانه و عملیاتی باشد. موضوع پروپوزال باید به صورت مختصر و مفید، به جوانب تحقیق بپردازد. در این مرحله، باید مسئلهای که در حال حاضر پیشروی افراد یا گروه خاصی است مطرح شود؛ به گونهای که خواننده به سرعت موضوع را متوجه شود. مطالب باید به صورت پیوسته با هم همگن باشند تا از خستگی خواننده جلوگیری شود.
اهمیت و ضرورت پژوهش نشان میدهد آیا مساله و طرح پژوهش از اهمیت کافی برخوردار است و آیا انجام آن در مقطع کنونی ضروری است؟ مهم بودن و ضروری بودن انجام یک پژوهش باید بهلحاظ نظری (علمی) و کاربردی (عملی) توجیه کافی داشته باشد.
سؤالات پژوهشی سؤالات خاصی هستند که هدف تحقیق پاسخ به آنهاست. آنها تمرکز روشنی را برای مطالعه فراهم می کنند و به تعریف دامنه تحقیق کمک می کنند. سؤالات تحقیق باید مختصر، کاملاً تعریف شده و مرتبط با موضوع تحقیق باشد. آنها فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها را هدایت می کنند و به محققان کمک می کنند تا بینش ها را کشف کنند
بررسی پیشینه تحقیق در آموزش پروپوزال نویسی و نگارش پروپوزال در واقع کارهای انجام شده در زمینه مذکور را مورد تجزیهوتحلیل قرار میدهد و نقاط ضعف آنها را بازگو میکند. در این مرحله، باید تلاش کنید نقاط ضعف کارهای پیشین را پوشش داده و برای اثربخشی تحقیق خود، از آنها بهره ببرید.
چارچوب نظری مبنایی است که تمام پژوهش بر مبنای آن اجرا میشود. این چارچوب یک شبکه منطقی، توسعه یافته، توصیف شده و کامل بین متغیرهایی است که از طریق فرایندهایی مانند مصاحبه، مشاهده و بررسی ادبیات موضوع (پیشینه پژوهش) فراهم آمده است. مدل تحلیلی با استدلالی قیاسی از نظریهها به فرضیههای پژوهش ختم میشود. اگر فرضیهها در قالب یک شکل ترسیم شود به مدل مفهومی تحقیق ختم میشود.
در مکتب خونه انواع دوره آموزش ورد، آموزش ICDL و آموزش مقاله نویسی به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است.
انتخاب عنوان و بیان مسئله پژوهش:
1 - انتخاب عنوان و بیان مسئله پژوهش
نگارش ضرورت و اهمیت پژوهش:
1 - نگارش ضرورت و اهمیت پژوهش
نگارش اهداف و سوالهای پژوهش:
1 - نگارش اهداف و سوالهای پژوهش
نگارش پیشینه پژوهش:
1 - نگارش پیشینه پژوهش
چهارچوب نظری و مدل مفهومی در پروپوزال:
1 - چهارچوب نظری و مدل مفهومی در پژوهش
درباره دوره:
این دوره برای ارزیابی اثربخشی تجهیزات و ماشینآلاتی که در کارخانههای صنعتی در حال کار هستند، طراحی شده است. برای این ارزیابی، بایستی سه شاخص دسترسپذیری، عملکرد و کیفیت مورد ارزیابی قرار بگیرند و پس از محاسبه این سه شاخص، به محاسبه شاخص اثربخشی کلی تجهیزات پرداخته شود.
محاسبه این شاخص به دو روش آکادمیک و صنعتی صورت میگیرد که در این دوره، هر دو روش به همراه مثال، آموزشدادهشده است.
در ابتدا، سعی شده است که تاریخچه پیدایش شاخص و مفهوم اثربخشی معرفی شوند و پس از آن، به معرفی شاخصهای دسترسپذیری، عملکرد و کیفیت پرداخته شده است. هر کدام از این شاخصها، روشهای محاسباتی خاص خود را دارند. پس از روش محاسبه این شاخصها، روش محاسبه شاخص اثربخشی کلی تجهیزات به دو روش صنعتی و آکادمیک به همراه سه مثال، تشریح شده است و سطح قابلقبول جهانی این شاخص نیز آورده شده است.
مقدمه شاخص اثربخشی کلی تجهیزات:
1 - تعریف مفاهیم کارایی، اثربخشی و بهره وری
2 - تاریخچه اثربخشی کلی تجهیزات
محاسبه شاخص و زیرشاخصهای موثر در اثربخشی کلی تجهیزات:
1 - محاسبه زیرشاخص در دسترس بودن تجهیزات
2 - محاسبه زیرشاخص عملکرد
3 - محاسبه زیرشاخص کیفیت
4 - محاسبه شاخص اثربخشی تجهیزات
درباره دوره:
نقشهخوانی صنعتی بخش جداییناپذیر صنعت تولیدی است. نقشهخوانی صنعتی یا نقشهخوانی فنی، مهارتی است که در آن فرد، نقشههای فنی و مهندسی را بهصورت دقیق و کامل میخواند و درک میکند. نقشهخوانی صنعتی شامل تولرانس (tolerance) های ابعادی و هندسی، کیفیت سطح، نقشه چرخدندهها، گوه و خار، هزارخارها، یاتاقانها و... است.
این دوره آموزشی جامعترین آموزش در زمینه نقشهخوانی صنعتی است. تمام مباحث مربوط به نقشهخوانی در این آموزش قرار دارد و بعد از گذراندن این دوره روی نقشهخوانی به تسلط میرسید.
بخش اول آموزش بررسی تولرانس های ابعادی و هندسی (gd&t) است. تمام مواردی که در زمینه تولرانس ها وجود دارد بر اساس استاندارد ایزو (iso 2768) تعریف شده است. کیفیت تولرانس یا IT، موقعیت تولرانس و... بخش اصلی فصل اول آموزش است. در فصل اول انطباقات هندسی میله و سوراخ مورد بررسی قرار گرفته و انواع انطباقات مثل انطباق روان، عبوری و انطباق پرسی بهصورت کامل آموزشدادهشده است.
بخش دوم آموزش به پرداخت سطوح میپردازیم. دو روش نمایش پرداخت سطوح وجود دارد که با نامهای مثلثی و رادیکالی شناخته میشود. در این بخش این مطالب و علائم پرداخت سطح بهصورت کامل بررسی شده است.
در بخش سوم به سراغ جوش میرویم و علائم و مشخصات جوش در نقشهکشی را بررسی میکنیم. جوشهای با درز یکطرفه و دوطرفه در این فصل بهصورت کامل آموزشدادهشده است.
در فصل چهارم نقشهخوانی پیچومهرهها بررسی میشود. بخش پنجم آموزش نقشهخوانی خارها، گوهها و هزارخارها است که برای انتقال قدرت از محور به قطعاتی مانند چرخدندهها کاربرد دارد. یاتاقانها بخش جداییناپذیر صنعت و تولید است که تسلط روی نقشهخوانی یاتاقانها برای هر مهندس لازم است. یاتاقانها به دو صورت لغزشی و غلتشی دیده میشوند که در این آموزش نقشههای مربوط به یاتاقان غلتشی بررسی شده است. در ادامه آموزش چرخدندهها و کاربرد آنها تدریس شده است. تمام نکات مربوط به چرخدندهها و روش نمایش آنها در یک فصل بهصورت کامل آمده است. در بخش آخر آموزش به نقشههای ترکیبی و روش خواندن نقشههای ترکیبی پرداخته شده است.
هدف از این دوره تسلط دانشجویان و صنعت گرانروی نقشهخوانی صنعتی است.
دانشجویان رشته مهندسی مکانیک، ساخت و تولید و همچنین فعالان در صنعت ساخت و طراحی
تولرانسهای ابعادی و هندسی:
1 - تعاریف اولیه تولرانس ابعادی
2 - کیفیت و میدان تولرانس - تولرانسهای عمومی استاندارد ایزو
3 - انطباقات و انواع انطباقات
4 - سیستم انطباق میله مبنا و سوراخ مبنا
5 - روش خواندن تولرانسهای ابعادی در نقشه
6 - تولرانسهای هندسی
7 - تولرانهای هندسی عمومی
8 - مثال تولرانس هندسی
کیفیت سطوح:
1 - کیفیت سطح و عیوب سطح
2 - ارتفاع زبری سطح
3 - روش Ra و Rz در محاسبه زبری سطح
4 - روش مثلثی برای بیان کیفیت سطح
5 - نمایش زبری با روش مثلثی - تمرین
نقشه خوانی جوش:
1 - معرفی جوشکاری - جوش با درز یکطرفه
2 - روش نمایش مشخصات جوش در نقشه کشی صنعتی
3 - درز جوش دو طرفه - مثال
4 - نکات تکمیلی جوش در نقشه خوانی
پیچ و مهره:
1 - تعریف رزوه - ابعاد مهم پیچ و مهره
2 - انواع رزوه - مثال و تمرین نقشه خوانی پیچ و مهره
3 - پیج و مهره های سر شش گوش و محاسبات آن ها - مثال و تمرین
4 - پیچ و مهره در حالت مونتاژ
5 - انواع اتصال با پیچ و مهره - نقشه خوانی پیچ و مهره
نقشه خوانی پرچها:
1 - انواع میخ پرچ
2 - پرچ کاری با پرچ سر نیم گرد
3 - انواع اتصالات با پرچ
خار، گوه، هزارخارها و یاتاقانها:
1 - خارها در نقشه کشی
2 - گوهها در نقشه کشی
3 - هزارخارها در نقشه کشی
4 - یاتاقانها در نقشه کشی صنعتی
چرخ دندهها:
1 - تعاریف اولیه چرخ دندهها
2 - محاسبات چرخ دنده ساده
3 - چرخ دندههای مخروطی
نقشه خوانی نقشههای ترکیبی:
1 - آشنایی با نقشههای ترکیبی
2 - ویژگی نقشههای ترکیبی
3 - شش اصل مهم در نقشههای ترکیبی و نقشه خوانی آنها
درباره دوره:
این درس یکی از دروس دانشکده فیزیک و برق است . در این درس با اصول مغناطیسی و الکترومغناطیسی آشنا میشویم . این درس اساس کار نیمه هادی ، انتن ها و رادارها میباشد . در این درس ابتدا با مفاهیم اولیه الکترواستاتیک و حل معادله لاپلاس و کاربرد آن در الکترومغناطیس آشنا می شویم و در ادامه وارد مبحث میدان های مغناطیسی و روابط حاکم بر آن ها و معادلات پایستگی موجود در الکترومغناطیس می شویم.
فیلم های آموزشی:
1 - جلسه اول - مقدمه ، بیان اهداف کلی درس ، آنالیز برداری ، پتانسیل
2 - جلسه دوم - ادامه آنالیز برداری : مختصات خمیده و قضایای اساسی
3 - جلسه سوم - ادامه آنالیز برداری : اتحاد های برداری ؛ معادله لاپلاس
4 - جلسه چهارم - حل معادله لاپلاس در دستگاه دکارتی: روش جداسازی متغیّر، ضرایب فوریه
5 - جلسه پنجم - حل معادله لاپلاس در دستگاه کروی و دستگاه استوانه ای
6 - جلسه ششم - حل معادله لاپلاس : چند مثال ؛ تابع دلتای دیراک
7 - جلسه هفتم - الکتروستاتیک : قانون کولن ، میدان الکتریکی ، پتانسیل الکتریکی
8 - جلسه هشتم - قانون گاؤس، دو قطبی الکتریکی
9 - جلسه نهم - بسط چند قطبی پتانسیل الکتریکی ، مثال
10 - جلسه دهم - حل مسائل مقدار مرزی الکتروستاتیک : معادله لاپلاس و روش تصویر
11 - جلسه یازدهم - تشریح روش تصویر برای حل مسائل مرزی الکتروستاتیک
12 - جلسه دوازدهم - کاربرد هایی از روش تصویر؛ روش ضرایب پتانسیل
13 - جلسه سیزدهم - چند مثال از ضرایب پتانسیل؛ الکتروستاتیک در دی الکتریک : قطبش، بار مقیّد
14 - جلسه چهاردهم - مسائل مرزی در دی الکتریک ، رابطه ساختمندی ، بردار جابه جایی الکتریکی
15 - جلسه پانزدهم - حل مسائل مرزی در دی الکتریکهای خطی ، شرایط مرزی ، مثال
16 - جلسه شانزدهم - حل مثال ، روش تصویر در دی الکتریک
17 - جلسه هفدهم - حل مثال ، نیروی الکتریکی وارد بر پیکربندی ؛ نظریه میکروسکوپی دی الکتریک
18 - جلسه هجدهم - ادامه : معادله کلاسیوس-موسوتی ، معادله لانژون-دبی ، پسماند الکتریکی
19 - جلسه نوزدهم - انرژی الکتروستاتیکی ، انرژی الکتروستاتیکی در رسانا
20 - جلسه بیستم- حل مثال ، انرژی در محیط های خطی ، چگالی انرژی الکتروستاتیکی ، ضرایب پتانسیل
21 - جلسه بیست و یکم - ادامه ضرایب پتانسیل ، ضرایب ظرفیت ، نیروی الکتروستاتیکی
22 - جلسه بیست و دوم - نیروی وارد بر دی الکتریک درون خازن
23 - جلسه بیست و سوم- بخش اول - جریان الکتریکی ، معادله پیوستگی ، محیط رسانای خطی
24 - جلسه بیست و سوم- بخش دوم - جریان پایا و معادله لاپلاس
25 - جلسه بیست و سوم- بخش سوم - شرایط مرزی و یافتن چگالی جریان با حل معادله لاپلاس ، رابطه ساختاری ماده خطی
26 - جلسه بیست و چهارم - شرایط مرزی در مادّه و حالات حدّی ، حل مثال، قوانین مدار ، مثال
27 - جلسه بیست و پنجم - مغناطوستاتیک : قانون بیو-ساوار ، گشتاور وارد بر حلقه بسته ، مثال
28 - جلسه بیست و ششم - گشتاور مغناطیسی، پیچه هلمهولتز ، مثال ، قانون آمپر ، پتانسیل برداری
29 - جلسه بیست و هفتم- بخش اول - مرور جلسه گذشته ، شار مغناطیسی
30 - جلسه بیست و هفتم- بخش دوم - حل مثال از پتانسیل برداری ، بسط چندقطبی پتانسیل برداری ، دوقطبی مغناطیسی ، پتانسیل نرده ای مغناطیسی
31 - جزوه الکترومغناطیس
درباره دوره:
امروزه در علوم مهندسی از جمله مهندسی مکانیک، علم آمار، کاربرد زیادی پیدا کردهاست، به طوری که هیچ طرح تحقیقاتی بدون استفاده از فنون آماری انجام نمیگیرد. بنابراین آموزش آمار برای رشتههای غیر آماری یک امر ضروری است. در این درس سعی شدهاست، کاربرد آمار و احتمال در مهندسی مکانیک توضیح داده شود. منظور از آمار و احتمال مهندسی، علوم مربوط به بررسی نرخ وقوع پدیده ای در حوزه خاصی است.
در رشتههای تحصیلی بهخصوص مهندسی، علم آمار نقش مهم و بسزایی پیدا کرده است بهطوریکه هیچ طرح و مطالعه تحقیقاتی را بدون استفاده از آمار و احتمال مهندسی نمیتوان جلو برد، حتی در امور مربوط به کنترل کیفیت تولید در مهندسی صنایع نیز آمار و احتمال جایگاه خود را دارد و بنابراین ضرورت یادگیری و تدریس آن در تمام رشتهها اثبات شدهاست.
مباحث گفتهشده در این درس عبارتند از:
کاربرد آمار و احتمال در مهندسی مکانیک:
1 - جلسه 1: معرفی برخی از توابع چگالی پرکاربرد
2 - جلسه 2: تابعی از یک متغیر تصادفی، متوسط و امید ریاضی
3 - جلسه 3: واریانس
4 - جلسه 4: متغیرهای توامان تصادفی
5 - جلسه 5: ضریب همبستگی
6 - جلسه 6: رگرسیون خطی، تابع مولد ممان
7 - جلسه 7: تابعی از دو متغیر تصادفی
8 - جلسه 8: متغیرهای توامان تصادفی
9 - جلسه 9: احتمال شرطی
10 - جلسه 10: تابع چگالی و توزیع شرطی متغیر های توامان تصادفی
11 - جلسه 11: متغیرهای تصادفی مستقل پیش بینی رگرسیون
12 - جلسه 12
13 - جلسه 13: سیستم بدون حافظه و سیستم های شرطی
14 - جلسه 14
15 - جلسه 15: احتمال شرطی، نمونه برداری و کاربرد و تئوری اندازه گیری
16 - جلسه 16: جمع متغیرهای تصادفی بهدست آمده از نمونهبرداری
17 - جلسه 17: قضیه حد مرکزی و فرایند تصادفی
18 - جلسه 18: همگرایی در فرآیند های تصادفی و توزیعهای ویژه در آمار
19 - جلسه 19: آنتروپی، اعداد اتفاقی، تستهای مربوط به ویژگیهای آماری
درباره دوره:
ایده اینترنت اشیاء (IoT) چندین سال است که مطرح شده است. اما همچنان صنعت (شرکتهای مستقر و راهاندازی) به دنبال اپلیکیشنها و مدلهای تجاری مناسب هستند.
این دوره به معرفی مهمترین مفاهیم اینترنت اشیاء و مکانیسمهای مختلفی میپردازد که اینترنت اشیاء را مفید میکند. پشته ارزش اینترنت اشیاء نیز معرفی شده است و همچنین مقدمهای کوتاه برای نوآوری مدل کسبوکار ارائه شده است.
این دوره مبنایی برای سخنرانیهای پیشرفتهتر در مورد تأثیر اینترنت اشیاء بر مدلهای کسبوکار و فرصتهای کسبوکار اینترنت اشیا و مدلهای درآمدی است.
در طول دوره، شرکتکنندگان با ابزارها و طرحوارههای مفیدی آشنا میشوند که انتقال به زمینه و چالشهای کسبکار خود را تسهیل میکند.
اگر به تحول دیجیتال و اینترنت اشیاء علاقهمند هستید، اما هنوز باید بفهمید که چگونه این ایدهها را به زمینه کسبکار خود، استراتژی خود و به مدلهای تجاری پایدار تبدیل کنید، این دوره برای شما مناسب است.
این دوره مناسب افرادی است که مشتاق دگرگونی دیجیتال و اینترنت اشیاء هستند و میخواهند بهتر بفهمند که چگونه میتوان آن را به استراتژی تجاری و مدلهای تجاری ترجمه کرد.
نقل قول از یک شرکت کننده (15 اوت 2020):"این یک دوره عالی بود که به من کمک کرد به طرق مختلف بفهمم چگونه میتوانم راهحلهای اینترنت اشیاء را به نقش خود در نوآوری در تجارت خود بیاورم. این دوره از انتظارات من فراتر رفت و موضوعات مختلفی را پوشش داد که حتی به آنها فکر نکرده بودم. دوره عالی! "
اینترنت اشیا (IoT) یکی از حوزههای مدرن، جذاب و پیشرفته تکنولوژی است که قابلیت اتصال طیف گستردهای از دستگاهها و اشیا را به اینترنت میدهد. اتصال نوع و تعداد دستگاهها به هم هیچ محدودیتی ندارد و با هدف به اشتراک گذاشتن اطلاعات یا دریافت فرمانهای خاص از یک دستگاه به دستگاه دیگر انجام میشود.
همین حالا هم شما در حال استفاده از اینترنت اشیا هستید. دستگاه هوشمند شما به اینترنت متصل است و دادهها را از یک دستگاه دیگر دریافت کرده و به تبادل آن با میلیاردها شی یا دستگاه دیگر میپردازد. آشنایی و آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار میتواند یک جهش شغلی و مالی برای افراد علاقهمند به این زمینه یا برنامهنویسان و مهندسان کامپیوتر داشته باشد.
رشته اینترنت اشیا یکی از رشتههای مرتبط با مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد و دکتری است و دانشجویان حوزههای مهندسی کامپیوتر میتوانند وارد این حوزه شوند. فارغالتحصیلان و فعالان این رشته میتوانند در آینده به عنوان برنامهنویسان حوزه اینترنت اشیا و حتی ساخت دستگاههای مرتبط به صورت فردی یا تیمی فعالیت کنند.
گستردگی کاربرد این حوزه، امکان ورود فعالان این حوزه را به زمینههای مختلفی مثل حمل و نقل، لجستیک، پزشکی، زنجیره تامین و کشاورزی را امکانپذیر میکند. بهرهمندی از فضای اینترنت، استفاده حداکثری از فواید و مزایای آن و ادغام جهان دیجیتال و فیزیکی جذابیت این رشته را چندین برابر کرده است. اینترنت اشیا (IoT) دنیای هوشمند امروزی را هوشمندتر و واکنشگراتر میکند.
کاربرد اینترنت اشیا فقط به کسب و کارها خلاصه نمیشود. امروزه خانههای مدرن و هوشمند از اینترنت اشیا به صورت مداوم و به عنوان بخشی از سیستم مدیریت داخلی استفاده میکنند؛ مثلا تنظیم هوا، خاموش و روشن کردن تلویزیون و دیگر سیستمهای هوشمند.
شمار دستگاهها و اشیا که از با تکنولوژی اینترنت اشیا به هم متصل هستند از 15 میلیارد هم میگذرد. این تعداد دستگاهها طیف گسترده و متنوعی را شامل میشوند؛ از ماشینهای مکانیکی و دیجیتالی گرفته تا حسگرها، دوربینهای مدار بسته و حتی لوازم خانگی و خودروها. علاوه بر این قابلیت اتصال حیوانات و انسانها با یکدیگر و به کمک شناسههای منحصربهفرد دیجیتالی هم میسر میشود. به طور کلی، اینترنت اشیا موجب بهبود کارایی، پیشبینی مشکلات، بهبود کیفیت خدمات، کاهش هزینهها، افزایش امنیت و ارائه خدمات بهتر را تجربه کنند.
اینترنت اشیا در کسبوکارهای مرتبط با پزشکی و درمان هم حضور پررنگی دارد. کاربردهای آن در حوزه بهداشت و پزشکی کدامند؟ اینترنت اشیا در پزشکی (IoMT) یک فناوری جدید است که امکان اتصال سیستمهای بهداشتی، دستگاههای پزشکی و برنامهها با استفاده از فناوریهای شبکه را فراهم میکند. در ادامه به برخی از کاربردهای IoMT در حوزه بهداشت و پزشکی میپردازیم:
1. دسترسی بهتر به خدمات بهداشتی: اینترنت اشیا در پزشکی باعث سهولت در دستیابی بیماران به خدمات بهداشتی میشود.
2. مراقبت بهتر از بیماران: اینترنت اشیا در پزشکی یا IoMT با بررسی مداوم و نظارت بر وضعیت آنها موجب تهیه برنامههای درمانی متناسب، تشخیص زودهنگام مشکلات، اختلالات و بیماریها و بهبود مراقبت از بیماران از راه دور میشود.
3. IoMT و بهبود کارایی بیمارستانها: اتصال سیستمهای بیمارستانی به اینترنت و کامپیوترهای از قبل برنامهنویسیشده موجب بهبود عملکرد و افزایش کارایی بیمارستان، کادر درمان و روند رسیدگی به بیماران میشود.
به طور کلی IoMT دستگاههای هوشمند بیمارستانی را به اینترنت و شبکه اتصال داده و به دادههای بیماران و وضعیت آنها نظارت میکند. این نظارت موجب بهبود در فرآیند تصمیمگیری و برنامههای درمانی میشود. از سوی دیگر تجربه درمانی بیماران را ارتقا داده، موجب کاهش هزینهها و بهبود فرآیند درمان نیز میشود. برای مثال برخی از دستگاههای قابل پوشیدن که مبتنی بر IoMT هستند اطلاعات اضطراری بیمار را به کادر درمان ارسال میکنند. بدین ترتیب فرآیند پیگیری وضعیت بیمار با سرعت بیشتری انجام میشود.
اینترنت اشیا مزایای رقابتی زیادی را برای کسبوکارهای خرد و کلان به همراه دارد. از جمله این فواید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. کارایی و چابکی: افزایش کارایی، راندمان و بهرهوری از جمله مزایای جلبتوجهکننده اینترنت اشیا به حساب میآید. بهینهسازی زنجیره تامین و مدیریت هوشمند منابع از جمله سازوکارهایی برای افزایش بازدهی کسب و کار است.
2. پیشبینی و پیشگیری: اتصال دستگاهها و حسگرها به اینترنت امکان جمعآوری اطلاعات زمانبندی شده را فراهم میکند. بدین ترتیب تحلیلگران با پیش بینی و بررسی این دادهها اقدامات پیشگیرانه را زودتر از وقت موعد و با حداقل ضرر و زیان انجام میدهند.
3. کاهش هزینههای جانبی: اینترنت اشیا با امکان پیادهسازی سیستمهای هوشمند نظارت، تعمیر و هزینههای نگهداری به مدیریت مالی هزینهها کمک زیادی میکند. افزایش سود مالی از این جهت از دیگر مزایای آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار است.
4. مدیریت هوشمند منابع: بهینهسازی مصرف آب در منازل و در حوزههای پرمصرف مثل کشاورزی از دیگر مزایای اینترنت اشیا به حساب میآید.
5. ارائه خدمات بهتر به مشتریان: اینترنت اشیا موجب بهبود تجربه مشتریان در استفاده از محصول و خدمات میشود. میتوان از مزایای آن در دستگاههای پزشکی و خودروهای هوشمند استفاده کرد.
این مزایا، آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار را به اولویت و چشم انداز برای بسیاری از کارفرمایان و کارآفرینان تبدیل کرده است.
کاربرد رایانه و اینترنت در محیط کار تنها به دریافت و ارسال اطلاعات خلاصه نمیشود. اینترنت، پلی برای اتصال دنیای دیجیتال به دنیای فیزیکی به حساب میآید. اینترنت اشیا قابلیتها، امکانات و مزایای زیادی برای صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ به همراه دارد. برای رسیدن به این مزایا باید با چگونگی بهکارگیری اینترنت اشیا در کسب و کار آشنا شویم. در ادامه نگاهی به روشهایی که اینترنت اشیا به کسب و کارها کمک میکند خواهیم داشت:
1. کنترل دسترسی: دسترسی به قفل هوشمند و از راه دور امنیت را افزایش داده و امکان دسترسی از راه دور را نیز فراهم میکند.
2. نظارت و ثبت رویداد: ثبت و نظارت بر رویدادها با کمک سیستمهای نظارتی مثل دوربین مدار بسته ممکن میشود.
3. مدیریت پویا موجودی: برچسبهای هوشمند RFID برای کالاهای مصرفی سریع ارزش بسیاری دارند.
4. نگهداری: مراقبت، نگهداری و تعمیر تجهیزات با استفاده از ابزارها و رباتهای هوشمند تعمیر و نگهداری و به کمک فناوری اینترنت اشیا ممکن میشود.
5. مدیریت انرژی: کاهش انرژي مصرفی با کمک دستگاههای هوشمندو حسگرهای متصل به اینترنت عملی شدنی است.
6. بهبود تجربه کاربری: IoT موجب ارتقا تجربه کاربری میشود. مثالهایی از این قبیل عبارتند از: به کارگیری سیستم تنظیم هوشمند دما و روشنایی در هتلها و دستگاههای هوشمند.
7. تجزیه و تحلیل دادهها: IoT با اتصال به دستگاهها امکان جمعآوری، تجزیه و تحلیل و دستهبندی دادههای کلان را فراهم میکند. دسترسی به این دادهها به طور مستمر به مدیریت و تصمیمگیری استراتژیک سازمانها و کسب و کارها کمک میکند.
با آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار میتوان پایداری و سودآوری آنها را افزایش داد و با بهینهسازی عملیات، نظارت موثرتری بر فرآیندها و کاهش هدرفتهای احتمالی داشت. این تکنولوژی، نقش مهمی در تغییر روند کسبوکارها و حرکت آنها به سمت هوشمندی و بهرهوری بیشتر دارد.
اینترنت اشیا (IoT) حوزهای جذاب و پرطرفدار است که به تبادل اطلاعات بین اشیا، ماشینها و انسانها از طریق اینترنت و شبکه میپردازد. اگر شما هم به این فناوری مدرن علاقهمند هستید میتوانید با آموزش به عضوی از این اکوسیستم 14.4 تریلیون دلاری تا ده سال آینده تبدیل شوید. در ادامه پیشنیازها و مسیر یادگیری و آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار را بررسی کردهایم.
برای ساخت یا مدیریت یک محصول هوشمند مبتنی بر IoT باید 4 مهارت یا پیشزمینه را در کنار هم داشت. این مهارتها شامل آشنایی با الکترونیک، برنامه نویسی نرمافزار، برنامه نویسی و طراحی سخت افزار، تحلیل داده و توسعه اپلیکیشن است.
آشنایی با کاربرد های اینترنت در محیط کار و شناخت و درک روند سازوکار حسگرهای اینترنت اشیا هم سرفصل دیگری است که آشنایی با مفاهیم آن اهمیت زیادی در درک اینترنت اشیا دارد. یکی از بهترین و کاربردیترین دورههای آموزش اینترنت اشیا، دوره مکتب خونه است.
دوره آموزش تاثیر اینترنت اشیاء بر کسبوکار توسط پروفسور مارکوس وینبرگر استاد عالی دانشگاه علمی کاربردی آلن آلمان آموزش داده شده است. دکتر وینبرگر استاد اینترنت اشیاء (IoT) و فناوری بلاکچین و مدیر آزمایشگاه ایترنت اشیا بوش از سالهای 2012 تا 2016 است. تمرکز تحقیقات وی روی خانههای هوشمند، مدلهای کسب و کار اینترنتی و فناوری بلاک چین به کمک اینترنت اشیا است. این دوره با هدف آموزش مفاهیم و دادههای مرتبط با علم اینترنت اشیا طراحی شده است. نگاهی به سرفصلهای دوره آموزش تاثیر اینترنت اشیاء بر کسبوکار در مکتب خونه داشته باشید:
· مقدمه
· دانش اولیه IoT
· پشته ارزش IoT
· محصولات هوشمند
· دادههایی با وضوح بالا
· اقتصاد رفتاری
· مقدمهای بر نوآوری مدل کسبوکار (BMI)
· الگوهای بیزینس مدل و IoT
· سازنده بیزینس مدل IoT
· اعمال اینترنت اشیاء در تجارت شما
· مدلهای درآمد اینترنت اشیاء
· کاهش هزینه
· اکوسیستمها
دوره آموزش تاثیر اینترنت اشیاء بر کسبوکار یکی از دورههای کوتاه اما جامع و مفید در خصوص آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار است که توسط وبسایت یودمی طراحی شده است. شما میتوانید این دوره را با زیرنویس فارسی از وبسایت مکتب خونه تهیه کنید.
در صورت علاقهمندی به فناوری اینترنت اشیا بهتر است سراغ دورههای قدم به قدم، پروژه محور و در عین حال جامع اینترنت اشیا بروید. این حوزه 14 تریلیون دلاری، زمینه خوبی برای تحصیل، فعالیت و رشد کسبوکارها برای علاقهمندان به تکنولوژي، برنامه نویسی و دنیای دیجیتال است. آموزش اینترنت اشیا با پایتون و دیگر زبانهای برنامه نویسی موضوعی است که در این دوره بررسی خواهد شد.
مکتب خونه با هدف آموزش پروژه محور اینترنت اشیا، دورهای مفید و کاربردی را در این خصوص در اختیارتان قرار میدهد. برای دسترسی به جزوه اینترنت اشیا و سرفصلهای این دوره نگاهی به توضیحات دوره و نظرات شرکت کنندگان بینالمللی آن داشته باشید. امکان دریافت گواهینامه معتبر مکتب خونه، دسترسی مادامالعمر به منابع آموزشی و تالار گفتگو از دیگر مزایای دریافت این دوره به حساب میآید. همین حالا با شرکت در این دوره مسیر ورود خود به این دنیای جذاب و مدرن را هموارتر کنید.
مقدمه:
1 - مقدمه
2 - دیجیتالی شدن و اینترنت اشیاء
3 - مثال کاربرد اینترنت اشیاء
دانش اولیه IoT:
1 - چشمانداز اینترنت اشیاء
2 - مقایسه اینترنت اشیاء و اینترنت دهه 90
پشته ارزش IoT:
1 - پشته ارزش اینترنت اشیاء - Comfylight
محصولات هوشمند:
1 - محصولات هوشمند
دادههایی با وضوح بالا:
1 - دادههایی با وضوح بالا
اقتصاد رفتاری:
1 - اقتصاد رفتاری
مقدمهای بر نوآوری مدل کسبوکار (BMI):
1 - مثلث بیزینس مدل
2 - الگوهای بیزینس مدل
الگوهای بیزینس مدل و IoT:
1 - الگوهای بیزینس مدل و IoT
سازنده بیزینس مدل IoT:
1 - سازنده بیزینس مدل IoT
اعمال اینترنت اشیاء در تجارت شما:
1 - فرصتهای تجاری IoT
مدلهای درآمد اینترنت اشیاء:
1 - مدلهای درآمد اینترنت اشیاء
2 - الگوهای درآمد اکوسیستم
3 - جنبههای کمی مدلهای درآمد اینترنت اشیاء
کاهش هزینه:
1 - کاهش هزینه
اکوسیستمها:
1 - اکوسیستمهای IoT
درباره دوره:
به دوره آموزش رندرینگ، نورپردازی و ویژوالیزیشن تری دی مکس برای معماری داخلی خوش آمدید!
در این دوره آموزشی چگونگی تکرار سه نور یکتا را در فضاهای داخلی فرا خواهید گرفت.کار را با نورپردازی مستقیم داخلی با 3ds Max شروع کرده و به شما نحوهٔ ایجاد و اعمال انواع متریال همچون شیشه، پلاستیک، چوب و.. را یاد خواهیم داد.بعد به سراغ دستگاه daylight رفته و با افزودن photographic exposure، تأثیر آن را از نمای دوربین بررسی خواهیم کرد.در آخرین بخشها بررسی نحوهٔ استفاده از نورهای داخلی و آسمان را برای طراحی صحنههای شب را خواهیم داشت و در نهایت چگونگی اعمال افکتهای ثانویه و ترکیبهای رندرینگ را در نرمافزارهای After Effects و Nuke بررسی خواهیم کرد.
آموزشهای این دوره پروژه محور بوده و با نسخههای جدیدتر تری دی مکس نیز سازگاری دارد.
مقدمه:
1 - خوش آمد گویی
2 - قبل از شروع کار چه باید بدانید
3 - استفاده از فایلهای تمرینی
ایجاد و اعمال متریالها:
1 - امکان سنجی امکانات طراحی
2 - تغییر موتور رندر
3 - ایجاد Paint Sheen و رنگهای اولیه
4 - افزودن درخشش به چوب
5 - پرداختهای نهایی فلزات و تکمیل آنها
6 - طراحی شیشه و درخشش آن
نورپردازی در نور مستقیم خورشید:
1 - طراحی سیستم نوری Daylight و مکان دهی به خورشید
2 - نرم سازی خورشید و سایهها
3 - تنظیم Photographic Exposure برای حالت بخشی ویژه به تصویر
4 - استفاده از Global Illumination و Final Gather برای تغییر نورپردازی
نورپردازی شب و صحنههای غروب:
1 - نورپردازی از داخل
2 - نورپردازی توسط اجسام آویزان
3 - تنظیم خورشید برای صحنه غروب و هوای گرگ و میش
4 - تنظیم سطوح درخشان و روشن
5 - تنظیمات Photographic Exposure برای غروب
نورپردازی توسط Sky Portal:
1 - افزودن Physical Sky و Photographic Exposure
2 - ایجاد Sky Portal ها توسط جهت بخشی به نور
3 - بررسی روشنایی و متعادل سازی نور
4 - افزودن برخی نورپردازیهای داخلی خاص
نورپردازی و رندرینگ pass های اضافه برای ترکیب:
1 - ایجاد یک Ambient-Occlusion روی متریال
2 - ایجاد یک Ambient-Occlusion از نوع Rendering Pass با متریال سفارشی
3 - نورپردازی یک Specular Pass برای درخشش
4 - تنظیم یک ماسک سفارشی برای انعطاف در ترکیب
5 - اصلاحاتی بر Final Gather و نورپردازی
6 - کش کردن Final Gather و رندر Pass های تصویر
ترکیبات و افکتها توسط Nuke:
1 - وارد کردن تصاویر و چینش لایهها
2 - تنظیم Blending Mode و شفافیت
3 - تنظیم رنگ با استفاده از ماسکهای رندر شده
4 - افزودن عمق میدان
5 - اعمال آخرین تغییرات روی هایلایت و درخششها
6 - رندر تصاویر حاصل شده
ترکیبات و افکتها توسط After Effects:
1 - وارد کردن تصاویر و چینش لایهها
2 - تنظیم Blending Mode و شفافیت
3 - تنظیم رنگ با استفاده از ماسکهای رندر شده
4 - افزودن عمق میدان
5 - اعمال آخرین تغییرات روی هایلایت و درخششها
6 - رندر انیمیشن حاصل شده
7 - مشاهده انیمیشن نهایی رندر شده
نتیجه گیری:
1 - قدمهای بعد…
درباره دوره:
پیادهسازی و استقرار این استاندارد برای تمامی سازمانها اعم از تولیدی و خدماتی و با هر تعداد پرسنل دارای کاربرد بوده و به سازمانهای پیشنهاد میشود که تمرکز بر کسب رضایت مشتری و ذینفعان و رعایت الزامات قانونی و مقرراتی را دارند.
حضور در این دوره را بهتمامی دانشجویان و فارغالتحصیلان جویای کار و شاغلین در واحد صنعتی و خدماتی پیشنهاد مینماییم.
در این دوره به تشریح الزامات استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001:2015 پرداخته میشود. این استاندارد دارای 10 بند است و از بند 4 الزامات شروع میشود. آخرین ویرایش این استاندارد در سال 2015 میلادی منتشر شده است. سیستم مدیریت کیفیت یا Quality Management System که بهاختصار QMS نیز نامیده میشود به سازمان این امکان را میدهد که تمامی فعالیتهای خود را فرایندی دیده و چرخه PDCA را برای سازمان خود اجرا نماید.
مقدمه، اصطلاحات و تعاریف:
1 - بند 0
2 - بند 1 و 2 و 3
محیط کسب و کار سازمان (بافت سازمان):
1 - بند 4 استاندارد
رهبری:
1 - بند 5 استاندارد
طرح ریزی:
1 - بند 6
پشتیبانی:
1 - بند 7 قسمت اول
2 - بند 7 قسمت دوم
عملیات:
1 - بند 8 قسمت اول
2 - بند 8 قسمت دوم
3 - بند 8 قسمت سوم
ارزیابی عملکرد و بهبود:
1 - بند 9 و 10