آموزش طراحی سایت
طراحی وب یکی از مهمترین زمینههای فناوری اطلاعات است. آموزش طراحی سایت ابزاری قدرتمند برای کسب مهارتهای مورد نیاز در این حوزه به شمار میرود. امروزه، اکثر افراد و شرکتها به طراحی وب نیاز دارند تا وجود آنلاین خود را به بهترین شکل ممکن نمایان کنند. اگر به دنبال شروع یا بهبود مهارتهای خود در طراحی سایت هستید، در این صفحه دوره آموزشی مناسب خود را پیدا خواهید کرد.
طراحی سایت چیست
طراحی وبسایت (Web Design) فرآیند ایجاد و توسعه یک وبسایت برای نمایش آنلاین است که شامل طراحی بصری، ساختار و عملکرد سایت میشود. روشهای مختلفی برای طراحی وبسایت وجود دارد. این روشها شامل موارد زیر میشود:
طراحی با کدنویسی: در این روش بهطور مستقیم از زبانهای HTML، CSS و JavaScript یا زبانهای برنامهنویسی پیشرفتهتری مانند PHP و Python استفاده میکند تا وبسایتی سفارشی و منحصربهفرد ایجاد شود. این روش برای وبسایتهای پیچیده و خاص مناسب است.
طراحی با وردپرس: طراحی وبسایت از طریق وردپرس و سایر سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مانند جوملا و دروپال، امکان ایجاد وبسایتهای داینامیک و کاربرپسند را بدون نیاز به دانش برنامهنویسی فراهم میکنند. این روشها برای افرادی که به دنبال ساخت سریع و آسان وبسایتها هستند مناسب است و به کمک افزونهها و قالبهای متنوع، قابلیتهای گستردهای را ارائه میدهند. هر دو روش مزایا و معایب خود را دارند و انتخاب بین آنها به نیازها و اهداف کسب و کار بستگی دارد.
روشهای کسب درآمد از طراحی سایت
شاید برخی از شما بخواهید بدانید که آیا شغل «Web Design» آنقدر پتانسیل درآمدزایی دارد که وقت خود را را برای آموزش طراحی سایت صرف کنیم؟ بیایید نگاهی به مسیرهای درآمدزایی آن بیندازیم:
برگزاری کلاس طراحی سایت برای علاقهمندان به این رشته
ساخت پکیج آموزش طراحی سایت
استخدام در شرکتهای مختلف به عنوان طراح سایت یا مدیر دپارتمان طراحی
گرفتن پروژههای فریلنسری وب دیزاین
دادن مشاوره طراحی وب به مجموعهها، شرکتها و طراحان تازهکار
ساخت قالبهای آماده وبسایت و فروش آنها
ارائه خدمات پشتیبانی و توسعه به وبسایتها
برگزاری وبینارهای آموزش طراحی وب
طراحی سایت شخصی و کسب درآمد از تبلیغات یا فروش محصولات دانلودی و فیزیکی
کسب درآمد دلاری از فروش قالب سایت و تک صفحههایی مثل «404»، «لندینگها» و … در سایتهای خارجی
نکته مهم اینکه در میان تمام این روشهای کسب درآمد از طراحی سایت، کمترین آنها به کارمندی و استخدام شدن در شرکتها تعلق دارد.
دوره آموزش طراحی سایت
طراحی سایت، فرآیندهای مختلفی را پوشش میدهد. اگر قصد شرکت کردن در دوره آموزش طراحی سایت را دارید بهتر است با این فرایندها آشنا شوید. این فازها بسته به نوع و هدف سایت، میتوانند کم یا زیاد شوند. به برخی از اصلیترین آنها را در ادامه اشاره شده است:
تعیین نیازها و اهداف سایت: قبل از هر کاری باید بدانید که سایت مورد نظر شما یا سایتی که مشتری آن را از شما میخواهد قرار است چه کاری را انجام دهد؟ آیا این یک سایت فروشگاهی با اهداف بلند مدت برای رشد و گسترده شدن خدمات است یا یک سایت خبری که قرار نیست تا حداقل چند سال آینده تغییر بزرگی در اهداف و حتی ظاهر اولیه آن به وجود بیاید.
البته این را هم در نظر داشته باشید که بخش قابل توجهی از کارهایی که به یک طراح سایت سپرده میشوند، بهینهسازی سایتهایی هستند که از قبل وجود دارند و اکنون میخواهند خودشان را ارتقا دهند. هنگام یادگیری طراحی سایت، این موضوع را هم در نظر داشته باشید.
انتخاب پلتفرم و تکنولوژی مناسب برای سایت: وبسایتها را میتوان با پلتفرمها و زبانهای برنامه نویسی مختلفی طراحی کرد. تصمیمگیری در این مورد به هدف از راهاندازی یا توسعه آن وبسایت و نیازهایی که قرار است پوشش دهد بستگی پیدا میکند. در دوره آنلاین طراحی سایت در این مورد با جزئیات بسیار بیشتری آشنا میشوید.
طراحی ظاهر و رابط کاربری سایت: در طراحی وبسایت، برنامهنویسی به دو بخش اصلی فرانتاند و بکاند تقسیم میشود که
برنامهنویسی فرانتاند به طراحی و توسعه بخشهایی از وبسایت که مستقیماً برای کاربر قابل مشاهده و قابل تعامل هستند، مانند قالبها، رنگها، و منوها، میپردازد. در مقابل،
برنامهنویسی بکاند شامل مدیریت و پردازش اطلاعات در پشت صحنه سایت، مانند پایگاههای داده، سرورها، و عملکردهای اپلیکیشن است. برای یادگیری کامل طراحی وبسایت، لازم است با هر دو نوع برنامهنویسی آشنا شوید تا بتوانید وبسایتی کارآمد و کاربردی ایجاد کنید.
از مجموعه زبانهایی که برای برنامهنویسی فرانت اند به یادگیری آنها نیاز پیدا میکنید میتوانیم به HTML، CSS و جاوا اسکریپت (JS) اشاره کنیم. بهترین زبانهای برنامه نویسی برای طراحی بک اند هم شامل پایتون، جاوا و PHP میشود.
تولید محتوا و انتخاب تصاویر مناسب برای سایت: برای اینکه طراح بتواند کاربرد بخشهای مختلف سایتی که طراحی کرده است را به مشتری نشان دهد از محتوای متنی برای بخش بلاگ گرفته تا گذاشتن محصول، ساخت گالری و … را به صورت نمایشی انجام میدهد. معمولا سایتهای زیادی هستند که «لورم ایپسوم» یا همان «متن ساختگی» را تولید میکنند. طراحان از این متنها به جای محتوای سئو شده استفاده میکنند تا بتوانند پیشنمایش مناسبی را به مشتری نشان دهند.
آموزش طراحی سایت با کدنویسی
طراحی سایت با کدنویسی به معنای ایجاد وبسایت با استفاده از زبانهای برنامهنویسی است که کمی قبل به آنها اشاره کردیم. برای طراحی سایتهای پیچیدهتر باید به سراغ زبانهایی مثل «پایتون» بروید و از کتابخانهها و فریمورکهای آن برای پیادهسازی ایدههایتان کمک بگیرید. به همین دلیل باید به طراحی سایت با پایتون و دیگر زبانهای برنامهنویسی هم تسلط داشته باشید.
آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی
شما میتوانید بدون تسلط بر کدنویسی هم طراحی سایت را انجام دهید. برای این کار باید از سیستمهای مدیریت محتوا و افزونههایی که برای طراحی و ساخت صفحههای سایت وجود دارند استفاده کنید. در این زمینه پیشنهاد میکنیم روی یادگیری موضوعهای زیر سرمایه گذاری کنید:
آموزش طراحی سایت با وردپرس
آموزش المنتور
دوره وردپرس
با وجود افزونههای پُر کاربردی که در زمینه ساخت سایتهای پیچیده بدون استفاده از کد وجود دارند شما میتوانید لیستی طولانی از وبسایتها را طراحی کنید. به عنوان مثال میتوانیم به طراحی سایت آموزشی، سایت املاک، خرید و فروش خودرو، سایتهایی بر مبنای رزرواسیون و غیره اشاره کنیم. از این گذشته، اگر به کار با وردپرس هم علاقه ندارید راه سادهتری برای طراحی سایت بدون برنامه نویسی وجود دارد و آن استفاده از سامانههای «سایتساز» است. با کمک این پلتفرمها میتوانید بدون نگرانی بابت «هاست»، «امنیت سایت» و مواردی از این دست، با استفاده از قالبهای آماده موجود در آنها به طراحی سایت مشغول شوید. محبوبترین سایتهایی که با استفاده از سایتسازها راهاندازی میشوند، فروشگاههای اینترنتی کوچک هستند.
خرید دوره آموزش طراحی سایت
برای پیدا کردن بهترین دوره طراحی سایت، میتوانید از «موتور جستجوگر
تیموتی» استفاده کنید. ما در تیموتی تمام دورههایی که در سطح وب فارسی در مورد طراحی سایت وجود دارند را دور هم جمع کردهایم. دورههایی مانند:
پکیج آموزش طراحی سایت آی وحید
آموزش طراحی وب سایت از مبتدی تا پیشرفته
طراحی سایت بدون کد نویسی
آموزش طراحی سایت رایگان
و …
میتوانید این دورهها را بررسی کرده و بهترین گزینه برای خودتان را با توجه به نیازها و سطح مهارتتان انتخاب کنید. اگر به طراحی سایت علاقه دارید حتی یک روز هم برای یادگیری این مهارت پر از درآمد، تردید نکنید.