درباره دوره:
با جدیدترین مدرس از کاخ سفید، رئیس جمهور جورج دبلیو بوش، وارد دفتر بیضی شکل او میشوید. او با بانوی اول سابق لورا بوش، فرمانده اسبق کل قوا در مورد تماسهای سخت و درسهای زندگی که شغل او را شکل دادند، صحبت میکند. شما باید یک سبک رهبری ایجاد کنید که برای شما صدق کند و با برقراری ارتباط شخصی با همه افراد تیم خود، رهبری را بیاموزید.
آموزش رهبری با جورج بوش:
1 - آشنایی با مدرس خود
2 - هنر دیپلماسی شخصی
3 - نگاه به افق
4 - ایجاد یک تیم قوی
5 - اتخاذ تصمیمات سخت
6 - رسیدن به نتیجه با مسئولیتپذیری
7 - مدیریت بحران
8 - ساخت سبک ارتباطی خود
9 - راهی به سوی سیاست
10 - ورود به خدمات عمومی
11 - اولویتبندی آنچه مهم است
12 - "خوشا به حال نقاشان"
درباره دوره:
دوره آموزش مهارتهای خودآگاهی به معرفی و آموزش تعدادی از مهمترین مهارتهای فردی میپردازد. شما در این دوره با مهارتهای خودآگاهی، جرئتمندی و همدلی آشنا خواهید شد که 3 تا از اصلیترین مهارتها در حوزه توسعه فردی هستند.
مهارتهای مهم دیگری نیز وجود دارند که همواره در حوزه توسعه فردی مطرح شده و یادگیری این موارد به هر شخصی توصیه میشود. خونسردی، اعتماد به نفس و عزت نفس، مثبتاندیشی و توانایی انتخاب از دیگر مهارتهای اکتسابی هستند که فراگیری آنها در کنار مهارتهای خودآگاهی به هر فردی توصیه میشود.
احتمالا برای شما نیز پیش آمده است که در طول زندگی خود با رفتارهایی خصمانه رو به رو شده باشید. رفتارهایی مثل تمسخر و استهزاء، اهانت و برخوردهای فیزیکی. اما آیا به این نکته فکر کردهاید که اگر افراد از زمان کودکی با مهارتهای خودآگاهی آشنا باشد، چه تاثیراتی بر روی آینده آنها میگذارد؟
احتمالا با اعتماد به نفس بیشتری میتوانند به مقابله با تمسخر و زورگویی دیگران بپردازند، روابط اجتماعی بهتری داشته باشند و با شرایط مختلف بهتر و راحتتر کنار بیایند.
اما این بدان معنا نیست که دوره مهارتهای خودآگاهی فقط برای کودکان و نوجوانان مناسب است، بلکه دوره مهارتهای خودآگاهی، دورهای است مناسب برای هر فرد که با هر سطحی از مهارتهای نرم (Soft Skills) میتواند مفید فایده واقع شود.
سه مهارت تدریس شده در دوره آموزش مهارتهای خودآگاهی که شامل: مهارتهای خودآگاهی، جرئتمندی و همدلی میشوند، به همراه 4 مهارت خونسردی، عزت نفس و اعتماد به نفس، مثبتاندیشی و توانایی و قدرت انتخاب، 7 مهارت اصلی از مهارتهای نرم به شمار میروند که تسلط و درک نسبی از آنها به هر شخصی توصیه میشود.
هرچه ما با مهارتهای خودآگاهی بیشتر آشنا شویم، در هنگام مواجهه با مشکلات و سختیها میتوانیم واکنش بهتری نسبت به آنها داده و نتیجه متفاوتی نیز دریافت کنیم.
این 7 مهارت خودآگاهی همچنین به کودکان کمک بیشتری میکند تا از لایههای پایین و فردگرای ذهنشان جدا شده و به سمت جمعگرایی و کارها و فعالیتهای گروهی سوق پیدا کنند.
اما افراد خودآگاه چه ویژگیهایی دارند؟
در ابتدا لازم است تا اشاره کنیم که مهارت خودآگاهی، توانایی شناخت خصوصیات، نقاط ضعف و قوت، خواستهها، ترسها و انزجارها است.
اما افرادی که خوآگاه هستند ویژگیهایی بارز نسبت به دیگران دارند که هر فردی میتواند این ویژگیها را به آسانی کسب کند. بارزترین خصیصه یک فرد خودآگاه این است که تواناییهای خود را به درستی میشناسد و به استعدادهایش افتخار میکند.
ویژگی دیگر یک فرد خودآگاه میتواند این باشد که نقاط ضعف خودش را میشناسد، آنها را کتمان نمیکند و در راستای اصلاح نقاط ضعفش کوشش میکند.
یک فرد خودآگاه تمام تلاش خود را میکند تا در راستای اهدافش به موفقیت برسد و پس از رسیدن به موفقیت به موفقیت خود افتخار میکند؛ ولی هر شخصی همیشه نمیتواند موفق باشد و گاهی شکست را نیز تجربه میکند.
یک فرد خودآگاه از شکستهایش مایوس نشده، از آنها درس گرفته و برای موفقیتهای آتی تلاش میکند تا از تجربه شکستهایش بهره ببرد.همچنین به ویژگیهای جسمانی و ظاهری خود اشراف کامل دارد و سعی نمیکند جای دیگران باشد. به افکار و باورهایش واقف است و به افکار و باورهای دیگران احترام میگذارد.
خودآگاهی چه سطوحی دارد؟
خودآگاهی به چهار سطح مختلف تقسیم میشوند که عبارتند از: 1) چیزهایی که هم خودم و هم دیگران نسبت به خودم میدانیم، 2) چیزهایی که خودم در رابطه با خودم میدانم ولی دیگران نمیدانند، 3) نکاتی که دیگران در مورد من میدانند ولی خودم نمیدانم و 4) نکاتی که در مورد من صادق است اما نه خودم به آنها اشراف دارم و نه دیگران.
آشنایی با این سطوح مختلف به ما کمک میکند که به نکاتی که خودمان نمیدانیم اشراف پیدا کرده و آنها را به سطوح بالاتر بیاوریم تا با آگاهی از آنها بتوانیم اهداف مناسبتری با توجه به ارزشهایمان تعریف کنیم و مسیرهای مناسبتری با توجه به تواناییهایمان انتخاب کنیم.
در سطوح گفته شده لازم است تا روی سطح سوم و چهارم تمرکز بیشتری گذاشته شود. در رابطه با سطح سوم ما باید به تذکرات و مشاورهی اطرافیانمان توجه بیشتری کنیم.
مثلا مدیر یک سازمان که خودش را یک شخص منعطف قلمداد میکند ممکن است از دید کارکنانش فردی خشک و انعطاف ناپذیر باشد که میتواند با گوش سپردن به حرف کارکنانش این خصیصه شخصی خود را به سطح خودآگاهی برساند. سطح چهارم نیز معمولا بر همه پوشیده است و تنها با روانکاوی مشخص میشود.
بطور کلی در دوره آموزش مهارتهای خودآگاهی مکتبخونه چه چیزهایی می آموزیم؟
این دوره، شامل سه مبحث از مباحث مهارتهای زندگی است که در ادامه، به آنها میپردازیم؛
در این بخش، شما با ویژگیهای مثبت برخواسته از خودآگاهی و تبعات منفی عدم خودآگاهی، آشنا میشوید، انواع خودآگاهی را میشناسید و با بهرهگیری از طرحوارهها و ویژگیهای حوزههای مختلف رفتاری، به خودآگاهی و خودشناسی، دست پیدا میکنید.
در این بخش، با سبکهای مختلف رفتاری آشنا میشوید و به برتری سبک جرأتمندانه، نسبت به سایر سبکها، پی میبرید. پس از برگزیدن سبک جرأتمندانه برای ارتباط، راههای پیادهسازی هر چه بهتر آن را در زندگی، میآموزید.
در این بخش، با معنا و مفهوم همدلی، آشنا میشوید و پس از آگاهی از تفاوتهای آن، با همدردی، تاثیرات مثبت و راه صحیح همدل، آشنا خواهید شد. موانعی بر سر راه همدلی کردن وجود دارد که آنها را نیز فرا خواهید گرفت.
خودآگاهی:
1 - ویژگیهای افراد خودآگاه - ویژگیهای مثبت خود
2 - خوداگاهی جسمانی
3 - ویژگیهای منفی خود - افکار
4 - منشاء رفتار ما
5 - طرحوارهها
6 - حوزه بریدگی و طرد
7 - حوزه خودگردانی و عملکرد مختل
8 - حوزه محدودیتهای مختل
9 - حوزه دیگر جهتمندی
10 - حوزه گوش به زنگی بیش از حد
11 - تشخیص طرحواره خود
12 - کوئیز
جراتمندی:
1 - انواع سبکهای ارتباطی
2 - ویژگیهای فرد منفعل
3 - ویژگیهای فرد پرخاشگر
4 - ویژگیهای فرد سلطهگر
5 - زندگی افراد باسبکهای ناکارامد در کنار هم
6 - شیوه جراتمندانه
7 - حقوق هر انسان در ارتباط با دیگران
8 - موانع و تکنیکهای ابراز قاطعیت
9 - نردبام و شروط قاطعیتورزی
10 - تکنیک صفحه خط افتاده، مصالحه و خلع سلاح
11 - تکنیک جرات مندی افزایشی و مشخص کردن پیامد
12 - رد قاطعانه درخواست و نه گفتن
13 - واکنش دیگران در برابر رفتار قاطعانه
14 - کوئیز
همدلی:
1 - تعریف همدلی
2 - تفاوت همدلی و همدردی
3 - تاثیرات مثبت همدلی
4 - موانع روابط همدلانه
5 - ارتباط صمیمانه
6 - کوئیز
درباره دوره:
آیا تاکنون فکر کرده اید که چرا ما باید تلفظ انگلیسی خوبی داشته باشیم؟ آیا تاکنون به اهمیت یادگیری تلفظ و لهجه آمریکایی در یادگیری زبان انگلیسی دقت کردهاید؟
در دنیایی که به سرعت در حال پیشرفت است، یادگیری زبان انگلیسی یکی از اصلیترین نیازها به شمار میآید، زیرا شما با یادگیری این زبان قادر خواهید بود به کشورهای دیگر سفر کنید، در دانشگاه های مطرح دنیا تحصیل کنید و فرصت های شغلی زیادی در سراسر دنیا پیدا کنید.
بیشتر افرادی که شروع به یادگیری زبان انگلیسی میکنند انتظار دارند، بعد از گذشت مدت کوتاهی قادر به مکالمه انگلیسی باشند و آنچه میشنوند و یا میخوانند را به طور کامل متوجه شوند. خیلی از اوقات نیز آنچه را که در متن یا جملهای میبینند، به خوبی متوجه میشوند. اما صحبت کردن روان و صحیح به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از عواملی که باعث میشود که شما بهتر صحبت کنید و همچنین صحبتهای دیگران را بهتر متوجه شوید یادگیری نحوه صحیح تلفظ کلمات انگلیسی است.
بسیاری از زبانآموزان ممکن است به دلیل عدم آشنایی با تلفظ انگلیسی و صداهای جدیدی که ممکن است در ترکیبات مختلف ایجاد شود، نتوانند به درستی متوجه کلماتی شوند که به گوششان میخورد.
مکالمه زبان انگلیسی مثل هر زبان دیگری دارای تغییراتی در آهنگ صدا است و فشار و تکیه روی بعضی کلمات بیشتر و بعضی کمتر میشود. شاید کم توجهی اکثر زبانآموزان به این اصل سبب شده که هنگام مکالمه، لحنی رباتگونه داشته باشند. برای اینکه بتوانید لهجه خود را هرچه بیشتر به بومیان نزدیکتر کنید، بهتر است طرز صحیح تلفظ کلمات انگلیسی را به خوبی بیاموزید و با توجه بیشتری به این قسمت یادگیری زبان انگلیسی بپردازید.
تلفظ انگلیسی یکی از فاکتورهای مهمی است که هر زبانآموزی که قصد صحبت با لهجه آمریکایی را دارد، باید به طور صحیح آموزش ببیند. در واقع خوب صحبت کردن فقط این نیست که ما واژگان زیادی را به حافظه بسپاریم و یا اصطلاحات زیادی را یادبگیریم. ادا نکردن درست کلمات و جملات باعث میشود، شما نتوانید منظور خود را به درستی منتقل کنید و نهایتا ممکن است باعث سوء برداشت طرف مقابل شود. درک نادرست از لهجه آمریکایی حتی ممکن است باعث گمراهی شما شود و نتوانید به درستی منظور دیگران را بفهمید.
در دوره آموزش تلفظ انگلیسی با لهجه آمریکایی شما با تلفظ صداهای صامت آشنا خواهید شد. صامت به آواها و صداهایی گفته میشود که هنگام تلفظ آنها، جریان هوا جایی میان گلو و لب متوقف میشود. به عنوان مثال در زبان فارسی برای تلفظ /ب/ لبها روی هم قرار میگیرند و برای مدت کوتاهی مسیر عبور هوا سد میشود و بعد مسیر عبور آن را باز میکنیم. برای تلفظ /م/ مانع عبور هوا از دهان میشویم در نتیجه هوا از بینی خارج میشود. برای تلفظ /س/ مسیر عبور هوا را به کمک لب پایین و دندان بالا نازک میکنیم. در زبان انگلیسی 25 صدای صامت وجود دارد.
مصوت به آوا یا صداهایی گفته میشود که هنگام تلفظ آنها، هیچ مانعی در مسیر هوا وجود ندارد و با تغییر شکل دهان میتوانیم صداهای مختلف را تولید کنیم. در زبان انگلیسی 5 مصوت وجود دارد. در این دوره با تلفظ مصوتها آشنا خواهید شد. همچنین شما نکاتی را در مورد تلفظ بهتر و آهنگ کلمات خواهید آموخت و از توصیهها و تجربیات اساتید مختلف و زبان آموزان موفق استفاده خواهید کرد.
در دوره آموزش تلفظ انگلیسی با لهجه آمریکایی همه حروف صامت و مصوت را تمرین خواهید کرد. شما میتوانید در زمانی که استاد در حال نمایش دادن نحوه تولید صداهای مختلف است بیشتر به حرکات دهان و لبها دقت کنید و سعی کنید که همراه استاد صداها را تولید کنید تا در تلفظ کلمات انگلیسی مسلط شوید. همچنین از تجربیات اساتیدی که با شما به اشتراک گذاشته میشود به خوبی استفاده کنید تا بتوانید همهی نیازهای خود را در زمینه تلفظ صحیح برطرف کنید.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم این دوره یادگیری مواردی مثل استرس هجاها، آهنگ کلمات و . . . و نیز نحوه تقسیمبندی کلمات انگلیسی به هجاها و آهنگهای مختلف کلام است. همچنین اهمیت رعایت استرس و تکیه کلمات را یاد میگیرید که در نهایت باعث میشود تلفظ طبیعیتری داشته باشد.
علاوه بر حروف صامت و مصوت، در این دوره با مهارتی به نام تکنیک سایه (Shadowing) نیز آشنا خواهید شد. این تکنیک روشی پیشرفته برای یادگیری زبان انگلیسی است که میتواند در بهبود تلفظ انگلیسی بسیار تاثیرگذار باشد.
تکنیک سایه، تکرار جزء به جزء سخنانی است که میشنوید. در واقع وقتی به محتوای انگلیسی گوش میکنید، بهمحض شنیدن هر عبارتی باید بهسرعت، آن را با صدای بلند تکرار کنید، مثل همراهی کردن با ترانهی محبوبتان. یعنی هرچه میشنوید همان را دقیقا تکرار کنید و سعی کنید که تغییرات صدا، آهنگ صدا، حالات روحی گوینده و حتی حرکات بدنی گوینده را تقلید کنید. البته لازم نیست که حتما با صدای بلند تکرار کنید. میتوانید این فرایند را در ذهن خود نیز انجام دهید. مثلا زمانی که در یک مکان عمومی مثل کافه یا رستوران در حال گوش دادن به یک مکالمه انگلیسی هستید این فرایند را در ذهن خود تکرار کنید. علاوهبر تاثیری که این تکنیک در اسپیکینگ و لهجه شما دارد، همچنین باعث میشود که شما بتوانید تلفظ و آهنگ کلمات در انگلیسی را بهتر درک کنید و به همراه آن لیسنینگ خود را نیز تقویت نمایید.
معرفی حروف بیصدا:
1 - معرفی- هفته اول
2 - مرور پیش آزمون حروف بیصدا
3 - بررسی اجمالی حروف بیصدا
4 - بررسی اجمالی حروف بیصدا- تمرین
5 - صداهای بلند و بی صدا
6 - تمرین صداهای بلند و بیصدا
7 - نکات تلفظ
8 - تکنیک سایه در مکالمه
حروف بیصدا- بخش اول:
1 - معرفی- هفته دوم
2 - consonants sounds that pop
3 - Consonant Sounds that Pop Part 2
4 - Consonant Sounds that Pop Practice Activity
5 - Consonant Sounds that Hiss Part 1
6 - Consonant Sounds that Hiss Part 2
7 - Consonant Sounds that Hiss Practice Activity
8 - Confusing Consonant Pairs
9 - Confusing Consonant Pairs 1 Practice Activity
10 - نکات تلفظ
11 - تکنیک سایه در مکالمه
حروف بیصدا- بخش دوم:
1 - معرفی- هفته سوم
2 - Consonant Sounds that Hum
3 - Consonant Sounds that Hum Practice Activity
4 - Consonant Sounds that Flow
5 - Consonant Sounds that Flow Practice Activity
6 - Confusing Consonant Pairs 2
7 - Confusing Consonant Pairs 2 Practice Activity
8 - نکات تلفظ
9 - تکنیک سایه در مکالمه
چالش های حروف بیصدا:
1 - معرفی- هفته چهارم
2 - آخرین حروف بیصدا و خوشههای بیصدا
3 - تمرین آخرین حروف بیصدا و خوشههای بیصدا
4 - تلفظ کلماتی که به s و ed ختم میشوند
5 - تمرینات کلماتی که به s و ed ختم میشوند
6 - تغییرپذیری بعضی از حروف بیصدا
7 - تمرینات تغییرپذیری بعضی از حروف بیصدا
8 - نکات تلفظ
9 - تکنیک سایه در مکالمه
معرفی حروف صدادار:
1 - معرفی- هفته اول
2 - مرور پیش آزمون حروف صدادار
3 - مرور اجمالی حروف صدادار
4 - تمرین مرور اجمالی حروف صدادار
5 - آواهای گرد و غیر گرد
6 - تمرین آواهای گرد و غیر گرد
7 - نکات تلفظ
8 - تکنیک سایه در مکالمه
حروف صدادار- بخش اول:
1 - معرفی- هفته دوم
2 - صداهای پیشین
3 - تمرین صداهای پیشین
4 - Tense and Lax Vowels
5 - Tense and Lax Vowels Practice Activity
6 - صداهای مبهم
7 - تمرین صداهای مبهم
8 - نکات تلفظ
9 - تکنیک سایه در مکالمه
حروف صدادار- بخش دوم:
1 - معرفی- هفته سوم
2 - حروف صدادار مرکزی
3 - حروف صدادار پسین
4 - تمرین حروف صدادار مرکزی و پسین
5 - مصوت دوآوا
6 - تمرین مصوت دوآوا
7 - حروف صدادار مبهم
8 - تمرین حروف صدادار مبهم
9 - نکات تلفظ
10 - تکنیک سایه در مکالمه
چالش های حروف صدادار:
1 - معرفی- هفته چهارم
2 - حروف صدادار بدون تاکید
3 - تمرین حروف صدادار بدون تاکید
4 - R-Controlled
5 - تمرین R-Controlled
6 - چالش هجی کردن حروف صدادار
7 - تمرین چالش هجی کردن حروف صدادار
8 - نکات تلفظ
9 - تکنیک سایه در مکالمه
هجاها و استرس کلمه:
1 - معرفی- هفته اول
2 - ریتم زبان انگلیسی
3 - تمرین ریتم زبان انگلیسی
4 - هجاها و استرس کلمه
5 - Disappearing Syllables
6 - Disappearing Syllables Practice Activity
7 - پیشبینی استرسها
8 - تمرین پیشبینی استرسها
9 - نکات تلفظ
10 - تکنیک سایه در مکالمه
گروههای فکری، ریتم و کلمات کاهش یافته:
1 - معرفی- هفته دوم
2 - گروههای فکری
3 - ریتم
4 - تمرین گروههای فکری و ریتم
5 - کلمات کاهش یافته
6 - تمرین کلمات کاهش یافته
7 - اختصار
8 - تمرین اختصار
9 - نکات تلفظ
10 - تکنیک سایه در مکالمه
گفتار متصل:
1 - معرفی- هفته سوم
2 - پیومند بخشی- 1
3 - تمرین پیوند بخشی- 1
4 - پیومند بخشی- 2
5 - تمرین پیوند بخشی- 2
6 - عبارات پیوند مشترک
7 - تمرین عبارات پیوند مشترک
8 - نکات تلفظ
9 - تکنیک سایه در مکالمه
تمرکز جملات و آهنگ:
1 - معرفی- هفته چهارم
2 - تمرکز جملات
3 - تمرین تمرکز جملات
4 - آهنگ- 1
5 - تمرین- اهنگ- 1
6 - آهنگ- 2
7 - تمرین- آهنگ- 2
8 - نکات تلفظ
9 - داستانهای اضافی جالب تلفظ
درباره دوره:
علت محبوبیت دوره آموزش مجازیسازی دسکتاپ که با اسامی مختلفی مثل دوره آموزش VDI، دوره آموزش Horizon، دوره آموزش VMware Horizon View و … چیست و چرا موضوع مجازیسازی دسکتاپ بهعنوان یک راهکار مورداستفاده قرار میگیرد و استفاده از آن روبهرشد است؟
مجازیسازی دسکتاپ یکی از راهکارهای نوین برای تمرکز در مدیریت و کاهش چشمگیر هزینههای مختلف سازمانها و شرکتهای مختلف در سطح دنیاست که شرکتهای مختلفی مانند VMware، Citrix، Microsoft و … درحالتوسعه و استفاده از آن هستند که دراینبین محصول کمپانی VMware با نام Horizon View به یکی از محبوبترین ابزارهای پیادهسازی مجازیسازی دسکتاپ تبدیل شده است.
البته برای شروع یادگیری تخصص مجازیسازی دسکتاپ ابتدا باید بر مباحث دوره نتورک پلاس، دورهٔ MCSA و دورهٔ VMware VCP آشنا باشید
آشنایی با مجازیسازی و راهاندازی زیرساخت:
1 - معرفی دوره
2 - آشنایی با مجازیسازی دسکتاپ
3 - آشنایی با اجزای Horizon View
4 - پیادهسازی زیرساخت لابراتوار
5 - نصب SQL و ایجاد Database
نصب و پیکربندی Connection Server:
1 - نصب Connection Server و تنظیمات vCenter
2 - نصب View Agent و ایجاد Gold VM
ایجاد و مدیریت انواع POOL و Clone:
1 - آشنایی با انواع POOL و Display Protocol
2 - ایجاد Manual POOL
3 - ایجاد Automated POOL
4 - بررسی Linked Clone و Instant Clone
5 - نصب Composer و ایجاد و مدیریت Linked Clone
6 - ایجاد و مدیریت Instant Clone
7 - ایجاد RDS POOL
مدیریت دسترسی:
1 - Roles and Permissions
مدیریت پویای Desktop و Application:
1 - نصب Dynamic Environment Manager (DEM)
2 - مدیریت Dynamic Environment Manager (DEM)
3 - نصب و پیکربندی App Volume
مدیریت Certificate:
1 - نصب CA و مدیریت Certificate
مدیریت HTML Access – Blast Extreme:
1 - HTML Access – VMware Blast Extreme
پشتیبانی از زیرساخت Horizon View:
1 - نصب و پیکربندی Horizon Recording
2 - IOPS
3 - Replica Server
4 - بکاپ و ریکاوری Connection Server
5 - آپگرید کردن Connection Server
درباره دوره:
دوره آموزش سیستم عامل لینوکس مکتب خونه یکی از بهترین دورههای لینوکس است که در سطح آموزشهای لینوکس در زبان فارسی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. قبل از اینکه به معرفی دوره لینوکس بپردازیم ابتدا خلاصهای از لینکوس، کاربردها، مزایا و معایب و ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
لینوکس LINUX مخفف Lovable Intellect Not Using XP است. لینوکس توسط لینوکس توروالدز توسعه داده شد و به نام او نامگذاری شد. لینوکس یک سیستم عامل منبع باز و توسعهیافته توسط جامعه برای کامپیوترها، سرورها، دستگاههای تلفن همراه و غیره است. لینوکس درخواستها را از برنامههای سیستم دریافت کرده و آنها را به سختافزار کامپیوتر منتقل میکند. لینوکس انعطافپذیر، قابلاعتماد، امن است و از پشتیبانی کاربران بزرگی برخوردار است. لینوکس تقریباً با هر فرمت فایل ممکن سازگار است و میتواند روی تعداد زیادی دستگاه اجرا شود.
لینوکس نوعی سیستم عامل چند برنامهنویسی و چند کاربره است، به این معنی که این سیستم میتواند توسط کاربران مختلف با حقوق دسترسی متفاوت استفاده شود و بهطور همزمان برنامههای زیادی را میتوان روی آن اجرا کرد. لینوکس هماکنون محبوب ترین سیستم عامل در میان جامعه توسعهدهندگان و برنامه نویسان است. در دوره آموزش سیستم عامل لینوکس ما قرار است با جنبههای مختلف کار با لینوکس آشنا شویم و بتوانیم بهصورت کاربردی آن را بیاموزیم و وارد بازار کار شویم.
لینوکس نهتنها در میان برنامهنویسان و متخصصان فناوری اطلاعات برای کاربران عادی نیز روزبه روز محبوبیت بیشتری پیدا میکند. در 30 سال، این پروژه با میلیونها خط کد به یکی از معروفترین پروژههای جهان تبدیل شد. بیایید نگاهی به تاریخچه لینوکس، جزئیات و ویژگیهای اصلی آن بیندازیم که آن را جذاب و مفید میکند.
داستان لینوکس در سال 1991 با پیام لینوکس توروالدز، دانشمند کامپیوتر 21 ساله آغاز شد. او میخواست یک هسته سیستم عامل رایگان جدید ایجاد کند. با در نظر گرفتن این هدف، او یک نامه به کدگذاران در Usenet ارسال کرد.
توروالدز در سال 1996 پنگوئن را بهعنوان اولین نسخه لینوکس انتخاب کرد. پنگوئن بهعنوان بخشی از پروژه گنو با مجوز عمومی گنو بهعنوان یک مجوز نرمافزار آزاد، توسعه یافت. این پروژه موردحمایت تعداد زیادی از داوطلبان قرار گرفت و لینوکس بهمرور زمان به جایگاه فعلی خود رسید.
دوره آموزش سیستم عامل لینوکس در 18 ساعت محتوای آموزشی با بهترین کیفیت توسط اساتید مجرب لینوکس ارائه شده است و یکی از بهترین دورههای آموزش لینوکس با زبان فارسی است که بازخورد بسیار خوبی از طرف دانشجویان گرفته است. این دوره در 16 فصل آماده ارائه به دانشجویان است و با زبانی رسا و شیو تدوینشده است.
هدف این دوره، آموزش لینوکس از پایه است تا به این وسیله شما با تمام جزئیات لینوکس، این سیستمعامل محبوب و قدرتمند آشنا شوید. آشنایی با محیط لینوکس و فراهمآوری راحتی کار با کیبورد از دیگر اهداف یادگیری آموزش کار با لینوکس است که در این دوره آموزشی توجه ویژهای به آن شده است. در کنار این موارد مهمترین هدف این دوره کسب آمادگی لازم برای شرکت در آزمونها و گواهینامههای مختلف لینوکس مثل LFCS یا RHCSA و یا Linux pros است.
این دوره مناسب کسانی است که درزمینهٔهای مختلف نیازمند یادگیری سیستمعامل لینوکس هستند. بهعنوان مثال مشاغلی که در حوزه IT و مهندسی کامپیوتر فعالیت دارند، نیازمند دانش کافی درزمینهٔ لینوکس بوده و تسلط به لینوکس از مهارتهای اصلی در این مشاغل به شمار میرود.
پس اگر شما هم به دنبال بهبود رزومه خود برای استخدام در موقعیتهای شغلی پردرآمد هستید، دوره آموزش لینوکس میتواند به شما در این راه کمک بسیار زیاد بکند. علاوه بر موارد ذکر شده، اگر قصد مهاجرت به خارج از ایران را داشته باشید و درزمینهٔهای شغلی ذکر شده فعالیت حرفهای داشته باشید، کسب دانش درزمینهٔ لینوکس شانس شما را برای پذیرش و موفقیت در این مسیر افزایش میدهد.
شما بعد از اتمام دوره آموزشی Linux مهارتهای زیر بهصورت کامل کسب خواهید کرد:
البته که مفاهیم دیگری چون ترمینال لینوکس، روش کار با متنها و کار با فایلهای text و روش کار با سورس کدهای نرمافزارها بهصورت عملی و کاربردی در محیط لینوکس کاملاً مورد هدف قرار میگیرد.
برنامه لینوکس رابط کاربری جالبی ندارد؛ به همین جهت تصمیم گرفتیم تا برای آموزش دستورات لینوکس در این دوره از شیوه عملی استفاده کنیم تا تمامی مخاطبان بیشترین استفاده را از آموزشهای این دوره ببرند. به همین جهت این دوره کاملاً کاربردی با مثالهای مختلف و پروژههای عملی خواهد بود. در انتهای دوره شرکتکنندگان به دلیل همین استفاده از مثالهای عملی و کاربردی میتوانند همه موضوعات را بهتر و قویتر درک کنند.
این دوره شامل 8 فصل مختلف با حدود 10 ساعت ویدئو آموزشی است. در هر فصل به طور کامل مفاهیم مورد نظر بررسی میشوند. البته در 6 فصل اول این دوره، پس از پایان هر فصل آموزشی قسمتی بهعنوان lab برای پیادهسازی تمام آموزشهای فصل بهصورت عملی در نظر گرفته شده است تا به این ترتیب مخاطبان بهتر متوجه موضوعات مطرح شده شوند.
بهصورت کوتاه و مختصر بله لینوکس ارزش استفاده دارد، بهخصوص برای سیستمهای سرور. امروزه، بسیاری از شرکتها از سیستم عامل بهعنوان یک لینوکس همه در یک برای Dummiesserver استفاده میکنند، مانند سرور وب، سرور ایمیل، سرور DNS و غیره. یادگیری دستورات در لینوکس ممکن است در ابتدا کمی برای فرد سخت باشد، اما پس از یادگیری به شما این آزادی را میدهد که تقریباً هر اقدام مدیریتی را روی سیستم انجام دهید. اگر کاربر اصلی یا روت (ریشه) هستید، دسترسی کامل به سیستم دارید و میتوانید هرگونه تغییری در آن ایجاد کنید.
اگر شما مدیر شبکه یا سیستم هستید یا میخواهید در چنین موقعیتهایی شغلی داشته باشید، باید با لینوکس آشنا باشید. لینوکس یکی از بهترین پروژهها در دنیای سیستم عامل متنباز است، بنابراین اکثر برنامههایی که روی سیستمعامل اجرا میشوند نیز منبع باز هستند، بنابراین لازم است با آن ابزارها و برنامهها نیز آشنا باشید.
لینوکس روزبهروز محبوبتر میشود و اکنون توزیعهای لینوکس خوبی برای کاربران خانگی نیز وجود دارد. لینوکس یک سیستم عامل پایدار، امن و سریع است. امکان اجرای بازیهای ویدئویی در سیستم عامل لینوکس نیز وجود دارد.
در دوره آموزش سیستم عامل لینوکس شما با استفاده از ساعتها آموزش حرفهای به جنبههای مختلف لینوکس آشنا خواهید شد و توانایی ورود به بازار کار برای شما کاملاً فراهم میشود.
شما قصد دارید یک دوره شغلی در لینوکس را دنبال کنید، باید به شما اطمینان دهم که تصمیم درستی گرفتهاید. تقاضا برای متخصصان لینوکس بیپایان است، بهخصوص اگر گواهینامه لینوکس داشته باشید. امروزه، شرکتها علاقهمند به استخدام توسعهدهندهای لینوکس هستند. بازار کار لینوکس همیشه در اوج بوده و طبق پیشبینی کارشناسان آینده برای لینوکس کاملاً روشن است.
برای یادگیری لینوکس نیازی به پیشنیاز خاصی نیست و انتخاب شغل در لینوکس در این حوزه ساده است. شما فقط باید ترجیحاً در هر رشته مرتبط با کامپیوتر فارغالتحصیل باشید و بله باید با موتورهای جستجو و استفاده از اینترنت آشنا باشید زیرا بیشتر اطلاعات رایگان مربوط به لینوکس بهصورت آنلاین در دسترس است.
اجازه دهید پس از انتخاب با این فناوری به گزینههای شغلی شما نیز نگاهی بیندازیم.
با استفاده از یادگیری لینوکس با استفاده از دوره آموزش سیستم عامل لینوکس و مابقی منابع آموزشی دیگر فرصتهای شغلی زیای نصیب شما خواهد شد که ما 15 شغل برتر را برای شما اینجا فهرست کردهایم که میتوانید پسازاینکه با تخصص لینوکس آشنا شدید، در آنها مشغول فعالیت شوید.
پسازاینکه با رستههای شغلی در حوزه لینوکس آشنا شدیم، اجازه دهید نگاهی هم به حقوق و دستمزدهایی که یک متخصص لینوکس میتواند داشته باشد بیندازیم. اگرچه این رقم به دلیل نقشها و مسئولیتهای متنوع در حوزههای متنوع کاملاً نسبی است، اما میانگین 90000 دلار مبلغی است که میتوان انتظار داشت. این حقوق در سال 2022 میتواند از 60000 دلار تا 150000 دلار متغیر باشد و این کاملاً به تجربه، تخصص، موقعیت جغرافیایی و سازمانی که قرار است در آن کارکنید بستگی دارد.
شما مهارتهای ویژهای پیدا خواهید کرد که تکنیکهای لینوکس میتوانند تفاوت ایجاد کنند. با افزایش فرصتها درزمینهٔ لینوکس و با ظهور فناوری ابری، به نظر میرسد که جذب بازار افزایش یابد. شما باید همیشه مهارت و تخصص مناسب را در حوزه لینوکس به دست آورید تا ازلحاظ مالی با لینوکس به شکوفایی برسید.
بازه حقوقی نامبرده شده مربوط به کشورهای اروپایی و آمریکا است و متأسفانه آمار دقیقی برای حقوق متخصصین لینوکس در ایران وجود ندارد اما همچنان باید اطمینان حاصل کنید که این حوزه بسیار حوزه مناسبی است. در ادامه به معرفی دوره آموزش سیستم عامل لینوکس خواهیم پرداخت.
هسته جزء اصلی سیستم عامل لینوکس است. این سیستم عامل مستقیماً با سختافزار ارتباط برقرار میکند. هسته منابع سیستم را تخصیص میدهد و در کنار آن، حافظه، زمان پردازنده، فضای هارد دیسک و هر دستگاه خارجی دیگری که روی سیستم اجرا میشود را مدیریت میکند.
دیمون را میتوان بهعنوان سرویسهای در حال اجرا در پسزمینه در نظر گرفت. آنها اتصال شبکه، دستگاههای USB، سیستمهای فایل، ورود به سیستم کاربر، وب سرور، سرور مجازی و بسیاری موارد دیگر را مدیریت میکنند. اصطلاح "Daemon" یک کلمه رایج در دنیای لینوکس است زیرا آنها بهصورت بیصدا و در اکثر مواقع برای کاربر نامرئی اجرا میشوند.
شل یک رابط متنی را پیادهسازی میکند که به کاربر اجازه میدهد با استفاده از دستور لینوکس برنامهها را اجرا کند. به همین دلیل به پوسته «خط فرمان» نیز میگویند. داشتن شل به کاربر این امکان را میدهد که هرگونه تغییری در سیستم ایجاد کند. این اجازه میدهد تا کاربر آزادی کامل و مدیریت بر سیستم عامل داشته باشد.
اکثر سیستمهای لینوکس از Bash (Bourne Again Shell) استفاده میکنند. بسیاری از پوستههای دیگر مانند C shell ،KornShell ،Z shell ،Fish Shell ،Ion Shell و غیره نیز برای لینوکس وجود دارد.
لینوکس در نوع خودش نوعی سیستم عامل منحصربهفرد است که ویژگیهای زیر را دارد:
لینوکس مزایای زیادی دارد که ازجمله مهمترین این مزایای میتوان به مواردی مانند:
اشاره کرد که آن را از سایر سیستمعاملها متمایز میکند. در دوره آموزش سیستم عامل لینوکس به مزایای این سیستم عامل در کاربردهای مختلف بیشترە اشاره خواهد شد.
در کنار همه ویژگیهای خوبی که لینوکس ارائه میدهد معایبی ازجمله موارد زیر را دارد:
سادهترین و محبوبترین راه برای یادگیری یونیکس که بهعنوان جد سیستمعاملها شناخته میشود، بدون شک لینوکس است که جایگزین قدرتمندی برای رقبای خود است. برای کسانی که میخواهند تحت سیستم عامل یونیکس کار کنند، از برنامههای کاربردی استفاده کنند، نرمافزار توسعه دهند، لینوکس یک انتخاب ایده آل است.
سیستم عامل linux میتواند دیسک مشابهی را با سیستمهای دیگر به اشتراک بگذارد. همچنین میتواند = از چندین پردازنده به فعالترین حالت استفاده کرده و بر روی کامپیوترهای چندپردازندهای کار کند و تقریباً با تمام سختافزارهای موجود در بازار و تمام کارتهای گرافیک در استفاده از کد متنی کار سازگار است.
لینوکس، مانند بسیاری دیگر از محصولات نرمافزار رایگان، بهصورت رایگان در دسترس است. برخلاف تصورات عمومی و غلط، این واقعیت که بهصورت رایگان توزیع میشود و هنوز درحالتوسعه است، تأثیر منفی بر استفاده حرفهای ندارد.
پاسخ قطعی برای این سؤال وجود ندارد اما بسیاری از توزیع های لینوکس ازلحاظ مختلفی بر دیگری ترجیع داده میشوند. توزیعهای زیر بهترین توزیعها برای یادگیری هستند:
بعد از آن میتوان به یادگیری نسخههای پیشرفتهتر این سیستم عامل یعنی کالی لینوکس، دبیان و موارد برجسته دیگر پرداخت. سیستم عامل لینوکس اوبونتو طبق آمار پر استفاده ترین توزیع لینوکس است. در دوره آموزش سیستم عامل لینکوس شما راهنمایی خواهید شد که بسته به کاربردی که میخواهید بهترین توزیع لینوکس را برای خود انتخاب کنید.
دورههای مرتبط:
مقدمه لینوکس:
1 - مسیر یادگیری
2 - لینوکس چیست؟
3 - لینوکس vs ویندوز
4 - لینوکس vs ویندوز 2
5 - توزیعهای لینوکس
6 - مجازیسازی
7 - CentOS
8 - Ubuntu
9 - محیط دسکتاپ و مدیریت Tiling windows
10 - Lab
11 - کوییز مقدمه لینوکس
12 - تمرین عملی نصب لینوکس
13 - برای اطلاعات بیشتر (تمرین اختیاری)
مبانی کار با لینوکس:
1 - مقدمه
2 - لاگین در لینوکس
3 - آشنایی با commandها در لینوکس
4 - Man
5 - Help
6 - کوییز مبانی کار با لینوکس
7 - برای اطلاعات بیشتر (تمرین اختیاری)
آشنایی با ترمینال:
1 - مقدمه
2 - DirStuctures 1
3 - DirStructures 2
4 - مسیرهای Absolute و Relative
5 - کار با ls
6 - Permissions
7 - Wildcards
8 - کار با Directoryها
9 - دستورات CP و MV
10 - لینکها در اینوکس
11 - مدیریت لینکها
12 - دستور Find
13 - Find پیشرفته
14 - دستور Tar
15 - فشردهسازی فایلها
16 - جمعبندی
17 - کوییز آشنایی با ترمینال
18 - برای اطلاعات بیشتر (تمرین اختیاری)
کار با متن در لینوکس:
1 - مقدمه
2 - ویرایشگرها در لینوکس
3 - اهمیت Vim
4 - Vim 1
5 - Vim 2
6 - Vim 3
7 - کار با فایلهای متنی
8 - Head و Tail
9 - Grep
10 - Regex
11 - Diff
12 - پردازش متن 1
13 - راه حل
14 - پردازش متن 2
15 - جمعبندی
16 - کوییز کار با متن در لینوکس
17 - برای اطلاعات بیشتر (تمرین اختیاری)
مفاهیم Super User و SSH:
1 - مقدمه
2 - Su و Rootuser
3 - Sudo
4 - Sudo Config
5 - SSH 1
6 - SSH 2
7 - SCP
8 - جمعبندی
9 - کوییز مفاهیم Super User و SSH
10 - برای اطلاعات بیشتر (تمرین اختیاری)
آشنایی با Bash:
1 - مقدمه
2 - Bash IO 1
3 - Bash IO 2
4 - اتمام Bash
5 - متغیرها
6 - ویژگیهای Bash
7 - فایلهای Bash
8 - جمعبندی
9 - کوییز آشنایی با Bash
10 - برای اطلاعات بیشتر (تمرین اختیاری)
Bash Scripting:
1 - مقدمه
2 - معرفی Bash Scripting
3 - کامنتگذاری در Bash
4 - عبارات شرطی 1
5 - عبارات شرطی 2
6 - عبارات شرطی 3
7 - حلقه For بخش 1
8 - حلقه For بخش 2
9 - حلقه For بخش 3
10 - شرط While بخش 1
11 - شرط While بخش 2
12 - Args
13 - آشنایی با آرایهها
14 - آشنایی با توابع بخش 1
15 - آشنایی با توابع بخش 2
16 - تابع فاکتوریل
17 - جمعبندی
18 - پروژه Bash Scripting
مدیریت کاربران و گروهها:
1 - مقدمه
2 - آشنایی با کاربر و گروه
3 - اضافه کردن کاربر جدید
4 - اضافه کردن گروه جدید
5 - ادمین سیستم - تنظیمات کاربر و گروه
6 - پیشفرضهای کاربر جدید
7 - مدیریت Session
8 - مدیریت پسورد
9 - جمعبندی
10 - کوییز مدیریت کاربران و گروهها
11 - پروژه اختیاری
مدیریت Permission:
1 - مقدمه
2 - ownership و permissions
3 - ChangeMode و Ownership بخش 1
4 - ChangeMode و Ownership بخش 2
5 - SpecialPermission بخش 1
6 - SpecialPermission بخش 2
7 - SpecialPermission بخش 3
8 - Unmask
9 - جمعبندی
مدیریت حافظه:
1 - مقدمه
2 - مقدمه Partitioning
3 - Partition کردن در لینوکس
4 - MakeFileSystem
5 - Mount و Unmount کردن
6 - جمعبندی
مدیریت شبکه:
1 - مقدمه مدیریت شبکه
2 - تنظیمات Runtime Network بخش اول
3 - تنظیمات Runtime Network بخش دوم
4 - مقدمه Hostnamectl
5 - تنظیمات Hosts File
6 - پرکاربردترین ابزارهای شبکه
7 - جمعبندی
مدیریت زمان:
1 - مقدمه
2 - TimeDateControl و HwClock
3 - جمعبندی
مدیریت سیستم:
1 - مقدمه مدیریت سیستم
2 - مبانی Systemctl
3 - اصلاح سرویس
4 - مبانی Targets
5 - استفاده از Target
6 - جمعبندی
مدیریت فرایند:
1 - مقدمه مدیریت فرایند
2 - مدیریت Interactive Shell Jobs
3 - Top و Htop
4 - تنظیمات Top
5 - تغییر اولویت فرایندها
6 - جمعبندی
نصب ArchLinux:
1 - مقدمه
2 - دانلود Arch
3 - ساخت VM
4 - نصب ArchLinux بخش اول
5 - نصب ArchLinux بخش دوم
6 - نصب ArchLinux بخش سوم
7 - نصب ArchLinux بخش چهارم
8 - ArchLinux
شخصی سازی ArchLinux:
1 - پلاسما KDE
2 - ژنوم
درباره دوره:
نرمافزار هپ کریر که در ایران به کریر معروف هست یکی از ابزارهای بسیار مفید برای محاسبه و تحلیل بار سرمایی و گرمایی ساختمانها است. هپ کریر مورد تأیید سازمان نظام مهندسی ایران بوده و در بسیاری از شرکتهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. در دانشگاهها نیز این نرمافزار در انجام پروژههای مقطع کارشناسی و پایاننامههای کارشناسیارشد و نیز در نوشتن مقالات علمی مربوط به بهینهسازی سیستمهای تهویه مطبوع نقش بسیار عمدهای دارد.
دوره پیش رو با توجه به تجربههای تدریس هفت ساله این نرمافزار تدوین شده است. با توجه به همین تجربیات ارزشمند سعی شده است که نقاط ضعف دورههای قبل و نیز دورههای موجود در بازار پوشش داده شود بهگونهای که چهار هدف زیر در تمام طول دوره به جد دنبال میشود:
اول- مثال محور بودن دوره: به جای توضیح دادنهای طولانی و خسته کننده در باره بخشهای مختلف نرمافزار از همان ابتدای آموزش وارد حل مثال شده و آموزش را در حین حل مثال دنبال میکند.
دوم- تمرکز بر بخشهای مهم و کاربردی: مثالها طوری چیده شدهاند که به مهمترین و کاربردیترین بحثها بیشترین زمان داده شود و از گفتن مطالبی که در حاشیه قرار دارند و گاها به درد بازار ایران نمیخورند خودداری شده است.
سوم- اهمیت زمان: سعی شده است که در بهینهترین زمان ممکن مهمترین مطالب لازم ارائه شود. تا زمان و وقت دانشپژوه هدر نرود.
چهارم- سادگی در عین کارایی: مطالب با زبان ساده ارائه میشود بهگونهای که هر دانشجویی که آشنایی مقدماتی با سیستمهای تهویه مطبوع داشته باشد بتواند این دوره را کاملاً یاد بگیرد.
دنبال کردن این اهداف باعث ایجاد دورهای شده است که در کمترین زمان ممکن اکثر قریب به اتفاق مطالب مهم و کاربردی به زبان بسیار ساده و بدون پیچیدگیهای معمول ارائه شود.
شروع کار با نرم افزار:
1 - نصب صحیح نرم افزار ، تاریخچه
2 - توضیحاتی درباره شروع و کار با نرم افزار هپ کریر
یادگیری اصول کار با نرم افزار - مثال اول:
1 - تعریف مثال اول
2 - حل مثال یک - بخش اول
3 - حل مثال یک - بخش دوم
4 - حل مثال یک - بخش سوم
5 - حل مثال یک - بخش چهارم
درگیر شدن با یک پروژه واقعی - مثال دوم:
1 - تعریف مثال دوم
2 - حل مثال دو - بخش اول
3 - حل مثال دو - بخش دوم
انواع سیستمهای تهویه مطبوع و نحوه ایجاد آنها در نرم افزار:
1 - انواع سیستمهای تهویه مطبوع
2 - تعریف مثال سوم
3 - حل مثال سوم
4 - گزارش گیری و گزارش خوانی در هپ کریر
درباره دوره:
امروزه فناوری کامپیوتر نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره انسانها دارد. از این رو، در اکثر رشتههای دانشگاهی، بخصوص رشتههای مهندسی، با بهکارگیری قدرتهای فناوری کامپیوتر شاهد بهبودها و پیشرفتهای چشمگیری هستیم. دنیای کامپیوتر به دو دسته کلی سختافزار و نرمافزار دستهبندی میشود. برای ایجاد نرمافزار برای کاربردهای مختلف در کلیه رشتهها نیاز به آموزش و بهکارگیری زبان برنامهنویسی است. دوره آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر از مجموعه دورههای آموزش برنامه نویسی مکتب خونه با هدف ورود به دنیای برنامه نویسی با مفاهیمی کاملاً پایه و برای مبتدیان تهیه و تدوین شده است که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.
آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر پیشرو، سعی کرده است مبانی برنامهنویسی و کلیه مفاهیم مربوط به آن را پوشش دهد. مهمترین و اساسیترین قدم در یادگیری برنامهنویسی کامپیوتر، یادگیری مفاهیم مربوط به تفکر الگوریتمی بهحساب میآید. در این آموزش فارغ از هر نوع زبان برنامهنویسی، سعی شده است تفکر الگوریتمی و مفاهیم پایه برنامهنویسی شامل متغیرها، شرط، تکرارهای معین و نامعین، آرایهها و رشتهها و مفهوم متدها و غیره با استفاده از مثالهای فراوان تدریس شود.زبان مورد استفاده در این آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر، Java است ولی همانطور که در جلسات 11 تا 13 ذکر شده، مشخص خواهد شد که کدهای نوشته شده در این آموزش بهراحتی در تمامی زبانهای برنامهنویسی قابل استفاده هستند و میتواند مورد استفاده کلیه دانشجویان و حتی دانشآموزان علاقهمند باشد. دوره آموزش مبانی برنامه نویسی نام برده در ٣٠ جلسه به مدت ٤٩ ساعت آموزش توسط دانشگاه بناب تهیه و هماکنون در مکتب خونه قرار گرفته است.
دوره آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر برای تمامی افرادی که به برنامه نویسی کامپیوتر علاقه دارند و میخواهند وارد دنیای برنامه نویسی شوند دورهای ایده آل بهحساب میآید و به زبان ساده و شیوا دانشجویان دوره را با مفاهیم برنامه نویسی آشنا خواهد کرد.
در آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر تمامی مباحث پیرامون برنامه نویسی کامپیوتر از پایه تا سطوح بالا در سرفصلهای مختلفی تدریس میشود. این دوره از مفاهیمی مانند الگوریتم و فلوچارت شروع میشود و با نصب محیطهای برنامه نویسی و آشنایی با مفاهیمی مانند متغیر، ثابت، کلاس، تابع و غیره کار را ادامه خواهد داد تا متقاضی به درک نسبتاً خوبی از برنامه نویسی برسد.
همچنین در پایان این دوره یک پروژه کوچک بهعنوان جمعبندی برای مفاهیم تدریس شده ارائه میشود تا کاربر بهصورت عملی نیز اقداماتی انجام دهد. علاوه بر این در طول تدریس مثالها و نمونههای مختلفی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
از آنجایی که انسانها از زبانهای مختلفی برای برقراری ارتباط و انتقال افکار، ایدهها، پیامها و اعمال خود به دیگران استفاده میکنند، به همین ترتیب برای برقراری ارتباط با کامپیوترها، یک زبان قابلفهم کامپیوتری به نام زبان برنامه نویسی موردنیاز است؛ بنابراین، زبان برنامه نویسی راهی برای برقراری ارتباط با کامپیوتر و ارائه دستورالعملها به کامپیوتر بهحساب میآید تا کامپیوتر بتواند وظایف ما را انجام دهد. برنامه نویسی کامپیوتری فرآیند طراحی و ساخت برنامهها بهمنظور اجرای موفقیتآمیز دستورالعملها است.
در دو دهه گذشته تقاضا برای برنامه نویسی کامپیوتر (Computer Programming) بهشدت افزایش یافته است و مردم در حال یادگیری برنامه نویسی کامپیوتری هستند زیرا انگیزه فراوانی به چنین زمینهای پیدا میکنند. برنامه نویسی توسط کدینگ (کد نویسی) انجام میشود و ما با نوشتن کد روی کامپیوتر برنامه ایجاد میکنیم. کد کامپیوتری منطق ذهن انسان است که ما برای اجرای دستورات خود ایجاد کرده و بر اساس آن نتایج را دریافت میکنیم. با استفاده از مفاهیم برنامه نویسی کامپیوتری، میتوان چندین الگوریتم را که برای اجرای برنامهها استفاده میشود، تحلیل، توسعه و پیادهسازی کرد. از آنجایی که انسان از زبانهای مختلفی مانند انگلیسی، فارسی و سایر زبانهای منطقهای برای ارتباط استفاده میکند، به همین ترتیب، چندین زبان برنامه نویسی وجود دارد که از طریق آنها میتوانیم دستورالعملها را ارائه دهیم و برنامهها را اجرا کنیم. در دوره آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر سعی شده که مفاهیم برنامه نویسی برای کاربران با زبانی شیوا و ساده پوشش داده شود تا بتوانند راحتتر وارد این حوزه شوند.
یک برنامه دنبالهای از دستورها است. هر دستور باعث میشود کامپیوتر یک عمل خاص را انجام دهد. هر عمل در یک کامپیوتر مجموعهای دقیق از سیگنالهای الکتریکی است. هنگامیکه یک برنامه کامپیوتری درست باشد و دستورات کامپیوتر را وادار میکند آنچه را که برنامه نویس قصد دارد انجام دهد، کامپیوتر یک کار را با موفقیت انجام میدهد.
امروزه برنامه نویسان دستورالعملهای خود را با کد مینویسند که متنی است که با استفاده از قوانین یک زبان کامپیوتری خاص نوشته میشود. زبانهای برنامه نویسی متعددی برای این منظور وجود دارد.
هر علمی دارای مفاهیم اساسی است که باید بهطور کامل درک شوند. فردی میتواند در ریاضیات خوب باشد اگر مفاهیم اولیه برای مطالعه ریاضی در مقاطع بالاتر مشخص باشد، در زبان انگلیسی، باید واژگان و گرامر انگلیسی را خوب بلد باشد تا بتواند خیلی خوب به انگلیسی صحبت کند، بنویسد و ارتباط برقرار کند. این جنبه برای زبانهای برنامه نویسی کامپیوتر نیز صادق است و هر فردی که میخواهد وارد دنیای برنامه نویسی شود باید با مفاهیم زیر آشنا باشد:
برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس کامپیوتر خوب و ارتقای سطح دانش خود در برنامه نویسی کامپیوتر، باید این مفاهیم اولیه را بسیار خوب بلد باشید. همچنین هر زبان برنامه نویسی سینتکس و روش اجرای خود را دارد و مجموعه قوانین خاص خود را دارد؛ اما هدف همان است که کامپیوتر دستورات ما را بفهمد، برنامه را اجرا کند و نتایج محاسباتی مناسب را به دست آورد. اگر هیچ پیشینهای از دانش برنامه نویسی کامپیوتر ندارید، نگران نباشید، دوره آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر با هدف آموزش این مفاهیم در اختیار شما قرار دارد.
برنامه نویسی کامپیوتر از ابتدا تاکنون مسیرهای پرپیچوخم بسیار زیادی را طی کرده که عمده تاریخچه این مسیر بهصورت موارد زیر است:
1206: الجزاری (Al-Jazari)، مهندس عرب، دستگاه درام قابلبرنامهریزی را اختراع کرد که میتوانست چندین الگوی درام و ریتم را به صورت خودکار پخش کند.
1801: ماشین بافندگی ژاکارد که توسط ژوزف ماری ژاکارد (Joseph Marie Jacquard | بافنده فرانسوی) اختراع شد، توانست با تغییر برنامه بافتهای مختلفی تولید کند.
در قرن نهم، الگوریتمهای مختلفی برای رمزگشایی معرفی شدند. یک ریاضیدان عرب الکندی الگوریتمی را ایجاد کرد که قادر به رمزگشایی کد رمزگذاری شده بود. این الگوریتم به الگوریتم رمزنگاری معروف بود.
1843: آدا لاولیس (Ada Lovelace)، ریاضیدان، الگوریتمی برای محاسبه دنبالهای از اعداد برنولی منتشر کرد. الگوریتم توسط موتور تحلیلی که توسط چارلز بابیج (Charles Babbage) ارائه شده بود انجام شد.
1880: هرمان هولریث (Herman Hollerith)، مخترع آمریکایی، ایده و مفهوم ذخیره دادهها را به شکل قابل خواندن توسط ماشین اختراع کرد.
دهه 1940: تجهیزات ضبط واحد، یعنی IBM 602 و IBM 604، به اولین کامپیوترهای الکترونیکی تبدیل شدند که توسط پانلهای کنترل برنامهریزی شدند.
کد ماشین قبلی زبان برنامه نویسی کامپیوتری شناخته شدهای بود که از طریق آن دستورالعملها بهصورت نماد دودویی به کامپیوتر داده میشد. بعدها، زبان اسمبلی به وجود آمد که برنامه نویسان را قادر میساخت تا مجموعه دستورالعملها را بهصورت متن مشخص کنند که هرکدام یک نام معنیدار برای تعیین آدرسها داشتند. با توسعه بیشتر، زبانهای سطح بالا معرفی شدند که فرآیند توسعه برنامه را بسیار آسان، ساده و قابلدرک میکردند؛ بنابراین، زبانهای سطح بالا مختلفی توسعه یافتند که از آنها FORTRAN اولین زبان پرکاربرد بود. بعدها زبانهای بیشتری مانند COBOL و Lisp توسعه یافتند.
اواخر دهه 1960: همانطور که هنوز دوران پانچ کارت بود، برنامههای کامپیوتری با استفاده از کارت پانچ یا نوار کاغذی نوشته میشدند. در این سال، نوشتن برنامههای کامپیوتری بهطور مستقیم بر روی کامپیوتر از طریق ویرایشگرهای متن امکانپذیر شد و دستگاههای ذخیرهسازی دادهها و پایانههای کامپیوتری ارزان شدند.
چندین زبان برنامه نویسی زیر وجود دارد که به برنامه نویسان امکان پردازش و اجرای برنامههای کوچک و همچنین بزرگ را میدهد، مهمترین و پرکاربردترین این زبانها بهصورت فهرست موارد زیر است:
اینها برخی از زبانهای برنامه نویسی کامپیوتر اولیه هستند. علاوه بر این زبانها، زبانهای برنامه نویسی بسیار بیشتری مانند Php ،Ruby ،Swift ،R ،Scala و بسیاری دیگر وجود دارد.
زبانهایی که بهعنوان یک برنامه نویس یاد خواهید گرفت به کاری که میخواهید انجام دهید بستگی دارد. مثلاً:
اگر به فکر ورود به دنیای برنامه نویسی هستید و دوست دارید در این صنعت وارد بازار کار شوید باید از مفاهیم پایه و آشنایی با مبانی برنامه نویسی شروع کنید. دوره آموزش مبانی برنامه نویسی کامپیوتر بهترین نقطه شروع برای این هدف و یکی از بهترین دورههای آموزشی مبانی برنامه نویسی است که هماکنون با ثبتنام رایگان در این درس مبانی میتوانید در آن شرکت کنید و مبانی کامپیوتر و زبانهای برنامه نویسی را گام به گام یاد بگیرید.
فیلم های آموزشی:
1 - جلسه اول: قوانین کلاسی، سرفصل ها، منابع درس، پروژه ها و بارم بندی
2 - جلسه دوم: فلسفه مسئله و راه حل مسئله
3 - جلسه سوم: ساختار پایه الگوریتمهای کامپیوتری
4 - جلسه چهارم: ساختار پایه فلوچارت و مثالهای اولیه تکرار معین
5 - جلسه پنجم: مثالهای شرط و تکرار معین
6 - جلسه ششم: مثالهای تکمیلی تکرار معین
7 - جلسه هفتم: دستور و مثالهای تکرار نامعین
8 - جلسه هشتم: مثالهای تکمیلی تکرار نامعین
9 - جلسه نهم: ادامه مثالهای تکمیلی تکرار نامعین
10 - جلسه دهم: مثالهای تکمیلی (مثلث پاسکال، نیوتن-سریهای ریاضی)
11 - جلسه یازدهم: دستورات برنامه نویسی در زبان Java
12 - جلسه دوازدهم: نصب محیط برنامه نویسی Java (با Eclipse در ویندوز و لینوکس)
13 - جلسه سیزدهم (بخش اول): نصب محیط برنامه نویسی C++ (با Dev-C++ و Eclipse)
14 - جلسه سیزدهم (بخش دوم): مثالهای کدنویسی ساده Java در Eclipse
15 - جلسه سیزدهم (بخش سوم): مثالهای بیشتر کدنویسی Java در Eclipse
16 - جلسه چهاردهم: مفهوم آرایههای تک بعدی
17 - جلسه پانزدهم: مثالهای آرایههای تک بعدی
18 - جلسه شانزدهم: روشهای اولیه مرتب سازی، جستجو و ادغام آرایههای مرتب
19 - جلسه هفدهم: محاسبه فاکتوریل و توان اعداد خیلی بزرگ به کمک آرایهها
20 - جلسه هجدهم: ضرب و جمع اعداد خیلی بزرگ، مثلث پاسکال، نیوتن با روش بهتر
21 - جلسه نوزدهم: مثال کدنویسی: آرایه ها و اعداد تصادفی
22 - جلسه بیستم: مقدمات رشته ها
23 - جلسه بیست و یکم: مثال کدنویسی: اعداد خیلی بزرگ به کمک رشته ها
24 - جلسه بیست و دوم: کار با فایلهای متن در Java (مثال فاکتوریل اعداد خیلی بزرگ)
25 - جلسه بیست و سوم: عملیات مختلف روی رشته ها
26 - جلسه بیست و چهارم: برنامه زیرمجموعهها و جایگشتهای یک رشته
27 - جلسه بیست و پنجم: مفاهیم و مثالهای آرایههای دو بعدی
28 - جلسه بیست و ششم: ضرب ماتریسها ، حل دستگاههای خطی با آرایههای دو بعدی
29 - جلسه بیست و هفتم: مفاهیم متدها
30 - جلسه بیست و هشتم: مفاهیم Call By Value و Call By Reference در متدها
31 - جلسه بیست و نهم: مثالهای تکمیلی متدها، کاربرد متدها در رشته ها
32 - جلسه سی ام: مثال کدنویسی: پروژه جمع دو چندجمله ای
درباره دوره:
در دوره آموزشی روشهای مبارزه با پولشویی با مفاهیمی همچون انواع جرایم منشأ، پول کثیف، پولشویی، تأمین مالی تروریسم و...آشنا میشویم ضمناً بر روی تاریخچه، مراحل و اهداف پولشویی بحث خواهد شد. همچنین به آثار و تبعات جرم پولشویی، تعارض منافع، ارزیابی ریسک مشتری و شناسایی معاملات و عملیات مشکوک اشاره خواهد شد.
مبارزه با پولشویی:
1 - مقدمه
2 - آشنایی با پول کثیف و پولشویی
3 - تاریخچه، اهداف و مراحل پولشویی - بخش اول
4 - تاریخچه، اهداف و مراحل پولشویی - بخش دوم
5 - روش های پولشویی - بخش اول
6 - روش های پولشویی - بخش دوم
7 - روش های پولشویی - بخش سوم
8 - گونه شناسی عمومی و جرم انگاری پولشویی
9 - آثار و تبعات پولشویی
10 - سازمان ها و نهادهای بین المللی و داخلی متولی مبارزه با پولشویی
11 - قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم
12 - تکالیف قانونی اشخاص مشمول - بخش اول
13 - تکالیف قانونی اشخاص مشمول - بخش دوم
14 - شناسایی مشتری
15 - ارزیابی ریسک مشتری
16 - تعارض منافع
17 - آشنایی با معاملات و عملیات مشکوک
درباره دوره:
دوره آموزش Veeam Backup and Replication تولید شده توسط مهندس مهدی شلاهی جدیدترین و کاملترین دوره آموزشی نرم افزار بکاپ گیری Veeam Backup and Replication ورژن 12 است که در قالب 64 درس و به مدت 25 ساعت در دسترس شما قرار گرفته است. دیگر دورههای مهندس مهدی شلاهی در وب سایت مکتبخونه که میتوانید مسیر آموزش خود را در حوزه مایکروسافت و مجازی سازی با آنها تکمیل کنید به شرح زیر است:
در دوره ویم بکاپ (دوره آموزش Veeam Backup) از نسخهی 12 استفاده شده که آخرین نسخه نرم افزار Veeam Backup است تا شما با آخرین قابلیتها و تکنولوژیهای بکاپ گیری در این دوره آشنا شوید. بعد از گذراندن این دوره شما به راحتی میتوانید از تمامی زیر ساختهای فیزیکی و مجازی (چه بر پایه VMware vSphere و چه بر پایه Microsoft Hyper-V) بکاپ گیری نمایید و برای سازمان خود Disaster Recovery مناسب را فراهم کنید.
آموزش این دوره کاملا بر پرکتیکال و سناریو محور بوده مباحث به صورت کاملا حرفهای دسته بندی شده تا به شما یک دید کاملا مهندسی نسبت به موضوع بکاپ گیری و کار با نرم افزار ویم بکاپ را بدهد و برای این امر موضوعات مهم و بسیار اساسی که دانش زیر ساخت اجرای پروژه را به شما میدهد در درسهایی مجزا از کار عملی ارائه شده تا موضوع به صورت کامل منتقل شود و در درسهای بعد در دل محیط کار پیاده سازی انجام شده تا دانش مورد نیاز را نسبت به عمل در حال انجام داشته باشید و این موضوع از وجوه تمایز این دوره با دیگر دورههاست که شما صرفا اپراتور یک نرم افزار نخواهید شد بلکه دانش پیاده سازی و نحوه عملکرد بکاپ گیری را فرا میگیرید.
در این دوره مباحث و موضوعاتی مطرح شده که در جامعه فارسی زبان آیتی کشور برای اولین بار در یک دوره آموزشی رکورد شده ارائه گردیده است. یادگیری این دوره برای متخصصین مایکروسافت و مجازی سازی و به صورت کل ادمینهای شبکه بسیار ضروریست.
شما با یادگیری کار با نرم افزار ویم بکاپ به راحتی میتوانید با روشهای مختلف در مواقع ضروری و بحران عمل ریکاوری را در کمترین زمان ممکن انجام دهید. نرم افزار Veeam Backup قادر است با روشها و قابلیتهای مختلف از زیرساخت فیزیکی و مجازی سازی شدهی سازمان شما بکاپ گیری نماید و نیز با روشهای متنوع و بسیار سریع عمل ریکاوری را برای شما انجام دهد. نرم افزار Veeam Backup برای شما قابلیت Sure Backup را نیز ارائه داده تا با کمک آن به راحتی بکاپهای خودتان را در محیطی ایزوله ریکاوری کنید تا از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل کنید.
در ادامه به بررسی برخی از قابلیتهای نرم افزار ویم بکاپ میپردازم:
این نرم افزار مکانیزمهایی نظیر VM Replication برای داشتن یک کپی آماده به کار از ماشین مجازی مورد حفاظت شما در دستگاه دیگر است که قابلیتی بسیار جذاب و فوق العاده برای سرویسهای حیاطی سازمان شماست و به راحتی میتوانید عملیات Failover و FailBack را انجام دهید.
قابلیت دیگر نرم افزار ویم قابلیت CDP Backup یا همان Continues Data Protection است که به شما اجازه بکاپ گیری از زیر ساختهای حساس خود در حد بازههای ثانیهای میدهد. از دیگر قابلیتهای بی نظیر ویم بکاپ (Veeam Backup & Replication) میتوان به قابلیت فوق العاده جذاب و کاربردی vPower NFS اشاره کرد که به شما این امکان را میدهد تا در چند دقیقه ماشینهای چندین ترابایتی Fail شده خود را از روی ریپوزیتوری (repository) روشن کرده و به مدار سرویس برگرداند .
نرم افزار ویم بکاپ (Veeam Backup and Replication) به راحتی و با استفاده از Agent میتواند از دستگاههای فیزیکی نیز با کارایی بسیار بلا بکاپ گیری نماید و علاوه بر آن به راحتی میتواند با دستگاههای Tape Drive ارتباط گرفته تا بکاپهای خود را در تیپ درایو نیز ذخیره کنید. به صورت کلی قابلیتهای پرشمار نرم افزار ویم بکاپ آنچنان کاربردی هستند که اشاره به تک تک آنها در این مقدمه نمیگنجد و باید در دل دوره آنها را آموخت.
مفاهیم مهم در ویم بکاپ:
1 - معرفی دوره
2 - معرفی نرم افزار Veeam Backup
3 - بررسی Component های Veeam Backup - بخش اول
4 - بررسی Component های Veeam Backup - بخش دوم
5 - آشنایی با Veeam Availability Suite
6 - برنامه ریزی برای پیاده سازی زیرساخت بکاپ گیری
7 - سناریوهای نصب Veeam Backup
8 - پیش نیازهای فنی و سخت افزاری برای نصب Veeam Backup
پیکربندی لابراتوار:
1 - بررسی سناریو نصب Veeam Backup به صورت فیزیکی یا مجازی
2 - مدیریت ترافیک و شبکه در Veeam Backup
3 - پیکربندی لابراتوار برای Veeam Backup
4 - نصب vCenter 8
5 - نصب و کرک کردن Veeam Backup
6 - اضافه کردن زیرساخت مجازی به Veeam Backup
پیکربندی ویم بکاپ (Veeam Backup):
1 - آشنایی با استوریجها و تکنولوژیهای ارتباطی
2 - راه اندازی Microsoft iSCSI Target
3 - آشنایی با Veeam Repository
4 - اضافه کردن ریپوزیتوری در ویم – Add Repository to Veeam
5 - آشنایی با Scale-Out Backup Repository
6 - ایجاد Scale-Out Backup Repository
7 - روش کار ویم بکاپ
8 - Backup Chain چیست و انواع آن
9 - انواع بکاپ – Backup Methods
10 - Short Term Retention Policy
11 - Long-Term Retention Policy
بکاپ گیری با ویم بکاپ:
1 - ایجاد Backup Job
2 - Backup Job Advanced Settings
3 - مدیریت Backups Jobs
4 - Guest Processing
5 - VM Backup and Application Aware Backup
6 - VeeamZIP
7 - بکاپ گیری از دستگاه فیزیکی - Physical Backup
8 - ریکاوری کردن کامل ماشین مجازی - VM Full Recovery
ریکاوری:
1 - VM Files Recovery
2 - VM Disk Recovery
3 - File Recovery
4 - Application-Aware Recovery (Active directory and SQL)
5 - Physical Backup And Recovery
6 - VeeamZIP Recovery
7 - Instance Recovery And VM Migration
پیکربندی پیشرفته ویم بکاپ:
1 - آشنایی با Replication
2 - ایجاد Replication Job
3 - Failover Failback Intro
4 - انجام Failover Failback
5 - آشنایی با قابلیت CDP Backup
6 - پیکربندی CDP
7 - آشنایی با Copy Job
8 - ایجاد Copy Job
9 - VM and File Copy
10 - آشنایی با مکانیزم کار Backup Proxy ها در Veeam Backup
11 - ایجاد Backup Proxy در Veeam Backup
12 - ایجاد WAN Accelerator
13 - Configure Mount Server
تیپ درایو - Tape Drive:
1 - معرفی و بررسی Tape Drive
2 - راه اندازی Tape Drive مجازی
3 - Add Tape Server - Media Pool - Tape Job
4 - مدیریت کردن تنظیمات Tape drive در Veeam Backup
5 - Restore کردن اطلاعات از Tape Drive
6 - آشنایی کامل با Sure Backup و موضوع Backup Verification
7 - ایجاد و پیکربندی Sure Backup
ویم وان - VEEAM ONE:
1 - آشنایی و نصب Veeam One
2 - آموزش بخش Veeam Backup and Replication در Veeam One
3 - آموزش بخش Virtual Infrastructure در نرم افزار Veeam One
4 - آموزش بخش Alarm Management در Veeam One
5 - آموزش بخش Business View در Veeam One
درباره دوره:
دوره آموزش شروع پروژه موفق به شما نشان میدهد که چگونه یک پروژه را در اولین مرحله چرخه عمر پروژه، یعنی فاز آغاز پروژه، برای موفقیت آماده کنید. در این دوره، شما با اجزای کلیدی این مرحله آشنا خواهید شد و یاد خواهید گرفت که چگونه اهداف پروژه، تحویلها، دامنه و معیارهای موفقیت را تعریف و مدیریت کنید. همچنین، نحوه استفاده از ابزارها و قالبهایی مانند شبکههای تحلیل ذینفعان و منشور پروژه را برای کمک به تعیین انتظارات پروژه و ارتباط نقشها و مسئولیتها خواهید آموخت. مدرسان شما در این دوره مدیران پروژه فعلی مشغول در گوگل هستند.
اگر به دنبال موفقیت در پروژههای خود هستید و میخواهید تواناییهای خود را در مدیریت پروژه تقویت کنید، دوره آموزش شروع پروژه موفق میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد. این دوره با محتوای جامع و ساختار منظم طراحی شده است تا شما را با اصول و تکنیکهای کلیدی برای آغاز و مدیریت پروژههای موفق آشنا کند.
این دوره مناسب افراد زیر است:
با گذراندن این دوره آموزش شروع پروژه موفق، شما قادر خواهید بود:
دوره آموزش شروع پروژه موفق به چهار فصل تقسیم میشود:
1. مبانی شروع پروژه: در این فصل، شما با مفاهیم اولیه مدیریت پروژه آشنا میشوید و اهمیت شروع قوی یک پروژه را درک خواهید کرد.
2. تعیین اهداف پروژه، محدوده و معیارهای موفقیت: در این فصل، شما یاد میگیرید که چگونه اهداف پروژه را به طور دقیق مشخص کنید، محدوده پروژه را تعریف کنید و معیارهای موفقیت را تعیین کنید.
3. همکاری مؤثر با ذینفعان: در این فصل، شما راهکارهایی برای برقراری ارتباط مؤثر با ذینفعان پروژه و مدیریت انتظارات آنها را فرا خواهید گرفت.
4. استفاده از منابع و ابزارها برای موفقیت پروژه: در این فصل، شما با ابزارها و تکنیکهای مختلف مدیریت پروژه آشنا میشوید و نحوه استفاده از آنها را یاد میگیرید.
مزایای شرکت در این دوره آموزش شروع پروژه موفق:
شروع یک پروژه، همانند آغاز یک سفر هیجانانگیز است. پر از امید، چالش و البته فرصتهای بینهایت؛ اما چگونه میتوان این سفر را با موفقیت آغاز کرد؟ در این مقاله، قصد داریم با آموزش شروع پروژه موفق شما را با مراحل اولیه و حیاتی یک پروژه آشنا کنیم. از تعریف دقیق اهداف تا تشکیل تیم قوی، همه چیز را برای شروع یک پروژه موفق پوشش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید تا با هم گامهای موفقیت را برداریم.
برای اینکه بتوانید یک پروژه را با موفقیت آغاز کنید، لازم است که مجموعهای از اقدامات کلیدی را دنبال کنید. این اقدامات شامل:
1. تعریف دقیق اهداف پروژه
2. شناسایی منابع و محدودیتها
3. ایجاد یک برنامه زمانبندی
4. تشکیل تیم پروژه
5. تعیین بودجه پروژه
موفقیت در پروژه به عوامل مختلفی بستگی دارد. در زیر به برخی از این عوامل اشاره میکنیم:
برای ارزیابی موفقیت یک پروژه، معیارهای مشخصی باید در نظر گرفته شوند. این معیارها شامل موارد زیر است:
موفقیت هر پروژه به سه عامل اصلی بستگی دارد که عبارتاند از:
1. زمان
2. هزینه
3. کیفیت
عوامل اصلی یک پروژه به طور کلی شامل:
مأموریت نهایی پروژه باید به وضوح مشخص کند که پروژه چه هدفی را دنبال میکند و چگونه به این هدف دست خواهد یافت. این مأموریت باید شامل موارد زیر باشد:
برای آغاز موفق یک پروژه، پیشنهادات زیر میتواند مفید واقع شود:
1. بررسی نیازها و اهداف
قبل از شروع پروژه، نیازها و اهداف دقیق را بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود که پروژه به درستی تعریف شده است.
2. تعیین ساختار پروژه
3. شناسایی خطرات و ریسکها
4. اجرای فاز آزمایشی
برای شروع یک پروژه، مراحل زیر را دنبال کنید:
شروع یک پروژه موفق نیازمند برنامهریزی دقیق، شناسایی منابع و محدودیتها و مدیریت مؤثر است. با رعایت نکات و مراحل مطرح شده در این مقاله، میتوانید به طور مؤثر پروژههای خود را آغاز کرده و به اهداف مورد نظر دست یابید. همیشه به یاد داشته باشید که موفقیت در پروژهها به برنامهریزی صحیح و اجرای مؤثر بستگی دارد.
چرا برنامهریزی دقیق برای شروع پروژه اهمیت دارد؟
برنامهریزی دقیق به شما کمک میکند تا اهداف پروژه را مشخص کرده و مسیر مشخصی برای رسیدن به آنها داشته باشید.
چه عواملی میتواند موفقیت یک پروژه را تحت تأثیر قرار دهد؟
مدیریت مؤثر، ارتباطات شفاف، برنامهریزی دقیق و پیگیری مستمر از عوامل کلیدی موفقیت پروژه هستند.
چگونه میتوانم مشکلات احتمالی را قبل از شروع پروژه شناسایی کنم؟
با انجام تحلیل ریسک و بررسی جامع نیازها و منابع میتوانید مشکلات احتمالی را شناسایی کنید.
چه معیارهایی برای ارزیابی موفقیت پروژه استفاده میشود؟
معیارهایی همچون تطابق با اهداف، کیفیت نتایج، هزینه و زمان و رضایت ذینفعان برای ارزیابی موفقیت پروژه استفاده میشود.
چگونه میتوانم تیم پروژه را به طور مؤثر مدیریت کنم؟
با تعیین نقشها و مسئولیتها به وضوح، برقراری ارتباطات مؤثر و پیگیری پیشرفت تیم، میتوانید تیم پروژه را به طور مؤثر مدیریت کنید.
شروع یک پروژه موفق نیازمند برنامهریزی دقیق، شناسایی منابع و محدودیتها و مدیریت مؤثر است. با رعایت نکات و مراحل مطرح شده در این مقاله، میتوانید به طور مؤثر پروژههای خود را آغاز کرده و به اهداف مورد نظر دست یابید. همیشه به یاد داشته باشید که موفقیت در پروژهها به برنامهریزی صحیح و اجرای مؤثر بستگی دارد.
با شرکت در این دوره آموزش شروع پروژه موفق، شما گام بزرگی در جهت تبدیل شدن به یک مدیر پروژه موفق برداشتهاید. همچنین در مکتب خونه انواع دوره آموزش مدیریت و کسب و کار و همچنین آموزش مدیریت پروژه به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است.
مبانی شروع پروژه:
1 - چرا آغاز پروژه ضروری است؟
2 - مؤلفههای کلیدی آغاز پروژه
3 - Afsheen: گوش دادن برای یادگیری
4 - جمعبندی
تعیین اهداف پروژه، محدوده و معیارهای موفقیت:
1 - مقدمه
2 - تعیین اهداف و خروجیهای پروژه
3 - چگونه اهداف هوشمند (SMART) تعیین کنیم؟
4 - مسیریابی بازبینیهای همتا/خود
5 - مقدمه OKRها
6 - تعیین دامنه پروژه
7 - مانیتورینگ و حفظ دامنه پروژه
8 - مدیریت تغییرات در دامنه پروژه
9 - Torie: اهمیت حفظ دامنه پروژه
10 - راهاندازی و پایانبخشی به پروژه
11 - تعیین معیارهای موفقیت
12 - جمعبندی
همکاری موثر با ذینفعان:
1 - مقدمه
2 - دسترسیپذیری برای مدیران پروژه
3 - انتخاب تیم پروژه
4 - تعریف نقشهای پروژه
5 - John: اهمیت تیم پروژه
6 - انجام تجزیه و تحلیل ذینفعان
7 - عناصر نمودار RACI
8 - حفظ انگیزه در برنامه
9 - جمعبندی
استفاده از منابع و ابزارها برای موفقیت پروژه:
1 - مقدمه
2 - منابع ضروری پروژه
3 - ارزش مستندات پروژه
4 - پروژه پیشنهادها و منشور 101
5 - توسعه منشور پروژه
6 - استفاده از ابزارها برای مدیریت پروژه موثر
7 - بررسی انواع ابزارهای مدیریت پروژه
8 - ابزارهای مدیریت پروژه رایج
9 - Amar: ابزارها بهترین دوستان ما هستند