آموزش پایتون
در میان کسانی که به دنیای برنامه نویسی علاقه دارند، پایتون (Python) حسابی جداگانه دارد. به همین دلیل دوره آموزش پایتون یکی اولین گزینههای برنامهنویسهای آیندهنگر است. اگر با هدف پیدا کردن یک دوره آموزشی مناسب برای یادگیری پایتون سر از این صفحه در آوردهاید تا پایان این گفتگوی کوتاه در کنار ما باشید. چون میخواهیم شما را با پایتون بیشتر آشنا کرده و برای پیدا کردن بهترین دوره آموزش آن، کمکتان کنیم.
پایتون چیست
پایتون یک زبان برنامهنویسی عمومی، همهکاره و متن باز (Open Source) است که میتوان از آن برای ساخت لیست بلند بالایی از برنامههای کاربردی استفاده کرد. ویژگیهای مختلفی در پایتون وجود دارند که آن را به انتخاب اول بسیاری از افراد علاقهمند به دنیای برنامهنویسی تبدیل میکنند. بیایید نگاهی به چند مورد از آن ویژگیهای بیندازیم:
وجود روشهای مختلف کسب درآمد عالی از پایتون
کاربرد گسترده پایتون در علم داده
وجود اسکریپتهای آماده و اتوماسیون در پایتون
امکان استفاده از ویژگیهای پایتون برای مدیریت دادههای بزرگ
کاربرد گسترده زبان پایتون در
هوش مصنوعی
امکان توسعه وب با کمک پایتون
آموزش پایتون از صفر، کاری ساده و سریع است
این زبان برنامه نویسی، خوانایی بالایی دارد
پایتون، انتخاب اول شرکتهای بزرگ فناوری و پیشرو در جهان مثل «ناسا» و «گوگل» است
میتوان از آن در یادگیری ماشین استفادههای فراوانی کرد
و …
بررسی کاربرد پایتون در حوزههای مختلف
وجود «فریمورکها»، «کتابخانهها» و «ابزارهای متنوعی» که برای پایتون وجود دارند، استفاده از آن را به چیزی بسیار جذاب تبدیل کردهاند. موارد زیر بخشی از حوزههایی هستند که پایتون در آنها حرفهای زیادی برای گفتن دارد:
حضور پایتون در وب و توسعه آن: زبان برنامهنویسی پایتون یکی از گزینههای اصلی در زمینه ساخت برنامههای تحت وب است. پایتون، فریم ورکهای مفید زیادی را برای توسعه وب ارائه میدهد که برخی از آنها عبارتند از:
فریم ورک (Django) و (Pyramid) برای ساخت برنامههای سنگین
میکرو فریم ورکهای (Flask) و (Bottle)
سیستمهای مدیریت محتوای (Plone) و (Django)
و …
برنامهنویسان با استفاده از پایتون میتوانند در زمان کوتاهتری یک پروژه وب خوب را پیادهسازی کنند. بخش جالب ماجرا این است که کتابخانههای ارائه شده به زبان پایتون، پیوسته بهروز میشوند. این موضوع در زمینه توسعه وب که پویا و در حال تغییر است، اهمیت بالایی دارد. چون با کمک آن، همواره به جدیدترین قابلیتها دسترسی خواهید داشت و همسو با پیشرفتهای دنیای فناوری میتوانید به ساخت برنامههای کاربردی در بستر وب ادامه دهید.
ساخت و توسعه ابزارهای خط فرمان: رابط خط فرمان (Command-Line Interface) برنامههایی کوچک و کاربردی هستند که به کاربران کمک میکنند ابزارهایی را برای انجام آسان و سریعتر کارهای تکراری و خسته کننده بسازند. در این زمینه هم پایتون با کمک کتابخانههای متنوعی که دارد بهترین انتخاب خواهد بود.
ساخت و توسعه رابطهای کاربری: رابطهای کاربری گرافیکی حکم اولین برخورد را دارند. به زبان ساده، وقتی کاربر برای اولین بار یک برنامه را باز میکند قبل از اینکه کاربردهای مختلف آن را امتحان کند، با رابط کاربری یا همان ظاهر برنامه، روبهرو میشود. کتابخانههای قدرتمند پایتون این امکان را فراهم کردهاند تا بهترین رابطهای کاربری گرافیکی در کمترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت ساخته شوند.
ساخت و توسعه بازیهای مختلف: باز هم پایتون با کمک کتابخانهها و فریم ورکهای مختلفش وارد میدان میشود. ساخت بازیها و توسعه آنها در پایتون، کاری بسیار جذاب است. چون نیازی به کدنویسی همهچیز از صفر وجود ندارد. شما میتوانید در عرض چند ساعت، بازی مورد علاقه خودتان را بسازید و آن را به دنیا معرفی کنید.
تجزیه و تحلیل دادهها: پایتون پتانسیل بسیار بالایی برای تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ دارد. به همین دلیل در «ریاضی»، «آمار»، «تحلیل دادهها»، «استخراج دادهها»، «مدلسازی اطلاعات»، «انجام محاسبات بسیار پیچیده» و … از پایتون استفاده فراوانی میشود.
استفاده از پایتون در دنیای پزشکی: کاربرد پایتون در حوزه پزشکی با موضوع «یادگیری ماشین» گره خورده است. البته بحث تجزیه و تحلیل دادهها که کمی قبل در موردشان گفتیم در حوزه پزشکی هم کاربرد دارد. پایتون با ساخت الگوریتمهای یادگیری ماشین میتواند سیستمهای مختلفی را با کاربردهای گوناگون در پزشکی بسازد. مواردی مثل «برنامههای تحلیل عکسها و آزمایشها»، «انجام خودکار مطالعات مختلف و توسعه آنها»، «سیستمهای مدیریتی»، «کمک به ساخت داروها و واکسنها» و … .
حوزههایی که پایتون میتواند در آنها حرفی برای گفتن داشته باشد فقط به این چند مورد محدود نمیشوند. این زبان برنامه نویسی شگفتانگیز میتواند در هر حوزهای که فکرش را بکنید، فایدهای برای بشر داشته باشد. از دیگر حوزههای که میتوانیم فعلا برایتان مثال بزنیم «اقتصاد»، «کسب و کار»، «سرمایه گذاری»، «هوش مصنوعی و ربات»، «فیلمسازی» و … هستند.
سرفصلهای آموزش پایتون مقدماتی
دوره برنامه نویسی پایتون در دو سطح «مقدماتی» و «پیشرفته» انجام میشود. بیایید نگاهی به سرفصلهای آموزش برنامه نویسی پایتون در بخش مقدماتی بیندازیم تا بدانید قرار است با چه موضوعهایی روبهرو شوید:
آشنایی با پایتون و علت اهمیت آن
آموزش نصب پایتون و آشنایی با محیط برنامه (خوشبختانه نصب پایتون بسیار ساده است.)
آموزش متغیرها در پایتون
آشنایی با شرطها در پایتون
آموزش حلقهها در پایتون
آشنایی با توابع در پایتون
و …
توجه داشته باشید که این سرفصلها بسیار کلی هستند. هر دورهای میتواند به شیوهای متفاوت آنها را به شما ارائه دهد.
سرفصلهای آموزش پایتون پیشرفته
در بخش آموزش پیشرفته پایتون، گام را یک قدم فراتر میگذارید و با بخشهای حرفهایتری از این ماجرا آشنا میشوید. برخی از مواردی که در دوره آموزش پایتون پیشرفته تدریس میشوند شامل موارد زیر هستند:
آشنایی با برنامه نویسی شی گرا
آشنایی با انواع اعداد و دادهها در پایتون
آموزش کار با دیتابیسهای پایتون
آشنایی با Web Scraping
آشنایی با کاربردهای مختلف پایتون
آموزش کار با کلاسها و توابع پیشرفته
آموزش ساختمان دادههای کاربری در پایتون
در این مورد هم استادهای مختلف با سبکهای آموزشی مختلفشان، سرفصلهای خاصی را آماده میکنند. ما در این بخش، نگاهی کلی به این ماجرا انداختیم.
آیا میتوان بدون شرکت در دوره هم پایتون را یاد گرفت؟
شاید شما هم جزو افرادی باشید که بخواهد بدون شرکت کردن در دوره آموزش پایتون، آن را به شکل خودآموز و با آزمون و خطا یاد بگیرد. در این مورد به شما پیشنهاد میکنیم که به سایت پایتون سر بزنید. در این وبسایت، سرفصلهای آموزش زبان پایتون به زبان انگلیسی ارائه میشوند. به این ترتیب هم میتوانید از آموزش رایگان پایتون استفاده کنید و هم یادگیری این زبان را از منبعی معتبر شروع خواهید کرد.
بهترین دوره آموزش پایتون
در بستر اینترنت، دورههای آموزشی مختلفی برای پایتون وجود دارند. برای بررسی هر کدام از آنها باید دانه به دانه وبسایتهایشان را باز کرده و به دنبال گزینه مورد نظرتان بگردید. خوشبختانه، راه سادهتری هم برای انجام این کار وجود دارد. در «
سایت تیموتی» که اولین و پیشرفتهترین موتور جستجوگر دورههای آموزشی است میتوانید بدون تلف کردن وقت خود به مجموعهای از بهترین آموزشهای پایتون که در سرتا سر وب فارسی وجود دارند دسترسی پیدا کنید. اجازه دهید چند دوره پایتون که توسط
تیموتی در این صفحه دوره هم جمع شدهاند را به شما نشان دهیم:
آموزش پایتون جادی میرمیرانی
آموزش مجموعه فرادرس پایتون
دوره آموزش تاپ لرن پایتون
آموزش پایتون رایگان توسط مجموعههای مختلف
و …
وقتی دورههای آموزشی از سرتاسر وب در یک بستر، دور هم جمع شده باشند مقایسه کردن، بررسی ویژگیها و انتخاب مناسبترین دوره آموزش زبان پایتون، به کاری آسان و حتی شیرین تبدیل میشود. پیشنهاد میکنیم شما هم این ماجرا را تجربه کنید.