اندروید به عنوان یکی از پرطرفدارترین و فراگیرترین سیستمعاملهای منبع باز و مبتنی بر لینوکس است. برنامهنویسی اندروید (Android) حوزهای است که مورد علاقه اکثر برنامهنویسان است. نرمافزار اندروید استودیو (Android Studio) محیطی یکپارچه است که برنامهنویسان اندروید توسط آن میتوانند اپلیکیشنهایی را برای تلفنهای همراه، تبلتها، تلویزیونها و سایر دستگاههایی که دارای سیستمعامل اندروید هستند، ایجاد کنند. اولین نسخه بتا از SDK) Android Software Development Kit) توسط گوگل در سال ۲۰۰۷ منتشر شد که به عنوان اولین نسخه تجاری، Android 1.0، در سپتامبر ۲۰۰۸ است.
اندروید استودیو محیط رسمی توسعه اندروید است که توسط گوگل عرضه شده و ویژگیهای فراوان آن علاوه بر جذب برنامهنویسان در محیط ویرایش Layout، در محیط کدنویسی نیز باعث جذب برنامهنویسان به این نرمافزار شده است.
اهمیت یادگیری برنامهنویسی اندروید (Android) چیست؟
برنامهنویسی اندروید به دلیل روند رو به رشد تلفنهای هوشمند و تبلتها، به عنوان یک مهارت برای برنامهنویسان و توسعهدهندگان نرمافزار در حوزه فناوری اطلاعات تبدیل شده است. از این رو فرصتهای شغلی خوبی را برای برنامهنویسان این حوزه فراهم کرده است. برنامهنویسی اندروید امکانات زیادی را برای ساخت نرمافزارهای شخصی و کسب درآمد از طریق اپلیکیشنها فراهم میکند که یادگیری برنامهنویسی اندروید به کاربران این اجازه را میدهد تا با چالشهای فنی پیش رو در توسعه نرمافزارهای پیچیده مواجه شود.
برنامههایی مانند بازیها، نرمافزارهای اجتماعی، نرمافزارهای تحلیل داده و… به صورت حرفهای توسط برنامه نویسان با استفاده از برنامهنویسی اندروید تهیه میشوند.
در این فرادرس چه چیزی یاد میگیریم؟
هدف از این فرادرس معرفی برنامهنویسی اندروید به مخاطب است تا پس از آشنایی با محیط اندروید استودیو و منابع یک اپلیکیشن، ابتدا با چیدمانهای متداول Layout و چند View پرکاربرد آشنا شود و بتواند Layout اپلیکیشن مورد نظر خود را طراحی کند، سپس نحوه اداره کردن رویدادها در اندروید را فراگرفته و بتواند با استفاده از کلاسها و ویجتهای Toast ،Snackbar و Notification پیغامهایی را به کاربر نشان داده و با استفاده از کلاس Intent کاربر را به یک اکتیویتی دیگر منتقل کند یا اپلیکیشنی دیگر را از اپلیکیشن اجرا شده توسط کاربر اجرا کند. همچنین بتواند با استفاده از دانش کسب شده در درس طراحی Layoutها، فرمهایی برای ثبتنام و ورود کاربر را طراحی و کدنویسی کند. مخاطب پس از این آموزش میتواند با دانشی که از محیط اندروید استودیو کسب کرده و نحوه بهکارگیری کلاسها و Viewهای مختلف را فراگرفته، طراحی و کدنویسی اپلیکیشنهای مورد نظر خود را انجام دهد و در آن از عناصر و Viewهای مختلف و مورد نیاز استفاده کند.