درباره دوره:
نرمافزار ادوبی ایلوستریتور یکی از پرطرفدارترین و قدرتمندترین نرمافزارهای طراحی است که با استفاده از آن میتوان طرحهایی را در قالب فرمهای برداری انجام داد. این نرمافزار را میتوان برای طراحی لوگوهای مینیمالیستی بسیار ساده تا طرحهای پیچیده سهبعدی استفاده کرد. قدرت فراوان این نرمافزار باعث شده است که امروزه آموزش رایگان ایلوستریتور طرفداران زیادی پیدا کند و افراد زیادی قصد یادگیری آن را دارند.
ایلوستریتور یک نرمافزار صنعتی و کاربردی برای انجام طراحیهای برداری است. این نرمافزار را میتوان برای طراحی آیکون، لوگو، نمودار، نقشههای فنی و هنری، کاراکترهای طراحی لباس و… استفاده کرد. این نرمافزار را میتوان یک طراح همهکاره دانست که با امکانات فراوان خود امکان پیادهسازی هر چیزی که در ذهن شماست را فراهم میکند. دوره آموزش رایگان ایلوستریتور یک فرصت استثنایی برای یادگیری این نرمافزار و ورد به دنیای رنگارنگ و پرزرقوبرق طراحی است.
در این دوره مفاهیم و تکنیکهای اصلی برای شروع کار با نرمافزار ارائه میشود. هدف اصلی از این دوره این است که شما بتوانید بهعنوان یک متخصص طراحی کاراکترهای کارتونی یا شبه واقعی در بازار کار مشغول شوید. به همین دلیل هم هست که دوره کاملا تمرینی و پروژه محور است و در هر جلسه تلاش میشود که ضمن آموزش مباحث جدید، مباحث جلسات قبل بهخوبی مرور شوند.
دوره آموزش ایلوستریتور رایگان برگزار میشود و مناسب افرادی است که به طراحی و خلق کاراکتر علاقه داشته و ذهنی خلاق و پویا دارند. این دوره مخصوص کسانی است که دوست دارند بهعنوان تصویرگر کتابهای کودک و نوجوان و حتی بزرگسال یا طراحی کاراکترهای تبلیغاتی برای پیجهای اینستاگرام یا سایتها و تبلیغات تلویزیون فعالیت کنند.
دوره آموزش رایگان ایلوستریتور توسط یک مدرس حرفهای برگزار میشود که خود تصویرگر نشریات دیجیتالی و چاپی است. در پایان این دوره شما با همه فضاهای کاری نرمافزار، لایهها و اشکال مختلف آن آشنا شدهاید و میتوانید اشکال پیچیده و سخت را با استفاده از ابزارهای ترسیم ایلوستریتور بسازید یا آنها را درست مانند یک کار هنری واقعی رنگآمیزی کنید. در دوره آموزش رایگان adobe iluustrator همچنین نحوه سازماندهی طراحیها در گروهها و لایهها، ترکیب و پاکسازی مسیرها، کار با جلوههای مختلف، استفاده از کتابخانه CC و گرفتن خروجی برای استفاده در سایر نرمافزارها آموزش داده میشود.
دوره آموزش ایلوستریتور 2020 رایگان در 27 فصل برگزار میشود که در هرکدام از آنها ابزارها و قابلیتهای مختلف ایلوستریتور به شما آموزش داده میشوند. در هر جلسه درباره مباحث زیر مباحث کلیدی و کاربردی میآموزید و بعدازآن این نوبت شماست که با تمرین و بررسی کارهای دیگران در طراحی حرفهای شوید.
این دوره هیچ پیشنیازی بهجز کمی پشتکار و یک ذهن خلاق لازم ندارد. تنها کافی است لپتاپ مناسب برای کارهای گرافیکی داشته باشید و شروع به دیدن دورهها و انجام تمرینها کنید. در هر جلسه تمرینهایی در نظر گرفته شده است که با انجام آنها و تلاش برای گسترش دادن هریک از طراحیها میتوانید به یک طراح حرفهای ایلوستریتور تبدیل شوید. این دوره از صفر و حتی زیر صفر شما را به حد حرفهای شدن میرساند؛ البته به شرطی که خودتان هم تلاش کرده و وقت کافی برای تمرین و کلنجار رفتن با نرمافزار اختصاص دهید.
نرم افزار ایلوستریتور چیست؟
برای یادگیری کار با نرمافزار ایلوستریتور و آموزش ایلوستریتور باید با این نرمافزار بیشتر آشنا شویم. نرم افزار ایلوستریتور Adobe Illustrator یکی از پرطرفدارترین نرمافزارهایی است که امروزه توسط طراحان گرافیک، طراحان وب، تصویرگران حرفهای و هنرمندان تجسمی مورد استفاده قرار میگیرد. از نرمافزار Adobe Illustrator به منظور طراحی لوگو، آموزش طراحی لوگو، تولید محتوای تبلیغاتی، طراحی نمادها، تولید گرافیک وبسایتها مورد استفاده قرار گرفته است.
در دنیای تجارت، ایلوستریتور در پروژههای طراحی و گرافیک مربوط به بازاریابی، تبلیغات، و برندسازی کاربردهای فراوانی دارد. این نرمافزار همچنین در میان هنرمندانی که آثار هنری دیجیتال خلق میکنند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
Adobe Illustrator نرمافزاری است که توسط شرکت Adobe طراحی شده است. Illustrator دارای ابزارهای مختلفی برای طراحی است و این ابزارها به کاربران این امکان را میدهند که به آسانی تصاویر گرافیکی خود را طراحی کنند. Adobe Illustrator معمولاً برای ایجاد اسناد دیجیتالی و چاپی همانند کارتون، لوگو، تصاویر، نمودار و چارت مورد استفاده قرار میگیرد. ایلوستریتور برنامهای است که میتواند برای بهینهسازی گرافیک در سطوح حرفهای مورد استفاده قرار بگیرد و به کاربر این امکان را دهدکه انواع گوناگون تایپوگرافی را ایجاد کند.
نرمافزار ایلوستریتور دارای نسخههای گوناگونی است؛ اگر از نسخه Illustrator CC استفاده میکنید، میتوانید فایلهای گرافیکی طراحی شده را با دیگر نرم افزارهای موجود در Adobe Creative Cloud به اشتراک بگذارید. برای مثال اگر با استفاده از برنامه Adobe Illustrator یک لوگو طراحی کنید میتوانید آن را با Adobe After Effects به اشتراک بگذارید و انیمیشن لوگوی خود را طراحی کنید.
با توجه به قابلیتهای فراوان نرمافزار ایلوستریتور، امروزه آموزش ایلوستریتور، در کنار آموزشهای دیگری همچون آموزش نرمافزار ایندیزاین، آموزش فوتوشاپ و آموزش کورل دراو از جایگاه ویژهای بین آموزشهای مربوط به نرمافزارهای گرافیکی برخوردار شدهاند.
تاریخچه Adobe Illustrator
نرم افزار Adobe Illustrator در سال ۱۹۸۷ توسط کمپانی Adobe منتشر شد. ایلوستریتور هم اکنون بخشی از Adobe Creative Cloud است و با ابزارها و ویژگیهای منحصر به فردی که دارد در حال بهروزرسانی است. در ابتدا، این نرم افزار تنها برای رایانههای Apple Mac در دسترس بود و از سال ۱۹۸۹ برای رایانههای ویندوزی هم در دسترس قرار گرفته است اما نه برای لینوکس. از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۲۰ نسخههای گوناگونی از این نرمافزار منتشر شده است و ابزارها و قابلیتهای جدیدی طی این بهروزرسانیهای متعدد به نرمافزار اضافه شده اند.
وکتور در ایلوستریتور
یکی از قابلیتهای کاربردی ایلوستریتور این است که کیفیت کار ایجاد شده به وسیله این نرم افزار به رزولوشن صفحهای که در آن نمایش داده میشود بستگی ندارد. یعنی تصویری که در ایلوستریتور ایجاد میشود میتواند بدون تغییر کیفیت، کوچک یا بزرگ شود. این امر یکی از ویژگیهای وکتور است که از روابط ریاضی در توصیف خطوط، کمانها و دیگر اجزای یک تصویر، بهره میگیرد. سایر نرم افزارهای گرافیکی مانند نرم افزار فتوشاپ photoshop به رزولوشن وابستهاند و کیفیت عکس زمانی که بزرگ میشود کاهش پیدا میکند.
در حقیقت وکتور گروهی از چند ضلعی ها است که یک تصویر را ایجاد میکنند و خود این چند ضلعیها به نوبه خود از وکتورها تشکیل شده اند. هر وکتور از یک محل به نام node یا نقطه کنترل عبور میکند که محلش روی محور x و y مشخص شده است. این node مسیر وکتور را مشخص میکند و ویژگیهای مختلفی از قبیل خمیدگی، رنگ، پر بودن، شکل و ضخیم بودن دارد.
کاربردهای نرم افزار ایلوستریتور
Adobe Illustrator ابزار نرم افزاری بسیار قدرتمند برای ایجاد گرافیک وکتور و آثار هنری است. ایلستریتور این امکان را به شما میدهد که روی پروژههای پیچیده گرافیکی در تمام قالبهای استاندارد فایل(فرمتهای مختلف) کار کنید. همچنین این برنامه موارد مفیدی برای چاپ و ارسال تصاویر خود در وبسایتها دارد. این برنامه به طور ویژه برای استفاده متخصصان طراحی گرافیک، ایجاد شده است. ایلوستریتور برای کاربران و موسسات بزرگ که نیاز به ایجاد بنر و تبلیغات با مارک تجاری یکپارچه دارند، بسیار مناسب است. شما میتوانید از طیف وسیعی از ابزارها برای ایجاد طرح، تصویر گرافیکی، طراحی جلد کتاب، لوگو، کارت ویزیت، بروشور و همچنین برای طراحی بازیهای ویدیویی، طراحی بسته بندی، طراحی کاراکتر و وسایل پشت صحنه و طراحی لباس استفاده کنید. از نرم افزار ایلوستریتور در طراحی Ui (طراحی رابط کاربری) نیز استفاده میشود. کاربرد دیگر ایلوستریتور در موشن گرافیک است. ایلوستریتور در موشن گرافیک و آموزش موشن گرافیک کاربردهای گستردهای دارد به دلیل اینکه ایلوستریتور بر پایه وکتور است و وکتورها برای کار در افتر افکت بسیار عالی هستند.
مزایای Adobe Illustrator
ویژگی اصلی Adobe Illustrator
Adobe Illustrator یک برنامه کاربردی با طیف وسیعی از قابلیتها و ابزارها برای طراحان است. برخی از ویژگیهای اصلی Illustrator عبارتند از:
1. ایجاد طراحی با دست آزاد با انواع قلم موها، مدادها و خودکارهای دیجیتال.
2. گزینههای رنگی پیشرفته برای ایجاد پالتهای رنگی، پر کردن اشکال، استفاده از طرحهای رنگی گرادیان، و ترکیب جلوههای رنگی مختلف.
3. ویژگی «لایهها» که به شما امکان را میدهد اجزای طرح خود را در لایههای گوناگون تقسیم کنید و ویرایش یک لایه را بدون تأثیر بر لایههای دیگر راحتتر میکند.
4. ویژگی شبکهای با نقاط لنگر و قابلیتهای “snapping” که این ویژگی را در اختیار شما قرار میدهد که به راحتی اشکال و خطوط را با دقت تراز کنید.
5. داشتن کتابخانهای جامع از فونتها با قابلیت جستجو. این قابلیت به شما کمک میکند بتوانید انواع فونتهای مناسب را برای استفاده در پروژه های خود پیدا کنید.
مهمترین ابزارهایAdobe Illustrator
این برنامه از قابلیتهای پیشرفتهای برخورداراست و دارای قلم موها، ابزارها و جلوههای مختلفی است. یادگیری کلیه ویژگیهای آن به زمان و تلاش نسبتا زیادی نیازمند است. نکته جالب توجه این است که این نرم افزار به خاطر ترکیب با Photoshop و Animate CC فرصتهای بیشماری را به کاربران و مخاطبان ارائه میکند. مهمترین ابزارهای موجود در نرمافزار ایلوستریتور عبارتند از:
علاوه بر این ابزارها، نرمافزار ایلوستریتور دارای ابزارهای مختلفی است و کاربر به کمک این ابزارها میتواند تجربه متفاوت و بسیار راحتتری در زمینه طراحی را داشته باشد.
سخن پایانی
به دلیل کاربرد و اهمیت نرمافزار Adobe Illustrator ، دوره های آموزشی گوناگونی با عناوینی همچون آموزش ایلوستریتور مقدماتی تا پیشرفته یا آموزش ایلوستریتور رایگان (صفر تا صد) در وبسایتها وجود دارد. به همین دلیل شما به راحتی و با هر هزینهای میتوانید کار با این نرم افزار را یاد بگیرید. البته باید توجه داشته باشید که برای یادگیری کار با این نرمافزار بهتر است دورهای را انتخاب کنید که آموزشهای ارائه شده در آن دوره از منابع معتبر و اصولی استفاده کنند.
پس از یادگیری مهارت کار با Adobe Illustrator علاوه بر یادگیری کار با ایلوستریتور و ارتقاع سطح رزومه خود میتوانید جایگاه شغلی بهتری را به دست بیاورید. به کمک دوره آموزش ایلوستریتور میتوانید مهارتهایی همچون طراحی لوگو با ایلوستریتور، طراحی پوستر با ایلوستریتور و… را بیاموزید و تجربههای شغلی جدیدی را به دست بیاورید.
مقدمه:
1 – خوش آمدید به ضروریات ایلوستریتور 2020
2 – نحوه ارسال فیدبک
3 – نصب ایلوستریتور
شروع سریع:
1 – راه اندازی گام به گام
2 – مرحله به مرحله
محیط ایلوستریتور:
1 – گشت و گذار در interface
2 – مقیاس بندی interface
3 – جعبه ابزار
4 – پنلها
5 – پنل خصوصیات
6 – حرکت دادن و زوم کردن
7 – استفاده از هدایتگر
انتخاب:
1 – انتخاب ابزار
2 – انتخاب مستقیم ابزار
شکل و خط و نقاشی:
1 – ترسیم اشکال اولیه
2 – ترسیم چندضلعی و ستاره
3 – طراحی با ابزار خط
4 – طراحی با ابزار شبکه
رنگ:
1 – مدل رنگها در ایلوستریتور
2 – پنل نمونهها
3 – نمونههای جهانی
4 – رنگهای نقطهای
5 – رنگآمیزی
6 – گروههای رنگی
7 – پنل راهنمای رنگ
strokes:
1 – ویژگیهای stroke
2 – ایجاد خطوط تیره
3 – ایجاد خطوط نقطهچین
4 – ایجاد نوک پیکان
5 – عرض متغیر
اطلاعات بیشتر در مورد انتخابها:
1 – ابزار lasso
2 – عصای جادویی
3 – ذخیره کردن انتخاب
هم ترازی ، توزیع و انباشتهشدن:
1 – همراستا کردن موضوع
2 – همسو کردن نکتهها
3 – توضیع موضوع
4 – استفاده از کلید همراستا
5 – تغییر ترتیب انباشته شدن
6 – استفاده از حالتهای ترسیم
گروهها:
1 – کار با گروهها
2 – ابزار انتخاب گروه
3 – استفاده از حالت انزوا
لایهها:
1 – استفاده از لایهها
2 – هدف قرار دادن موضوع با استفاده از لایهها
تبدیل:
1 – استفاده از ابزارهای خاص تبدیل
2 – استفاده از ابزار تبدیل رایگان
3 – استفاده مجدد از transform
4 – استفاده از transform هر دستور
5 – تنظیم به عنوان یک افکت
طراحی با ساخت و ساز:
1 – مسیرها و اشکال مرکب
2 – پنل path finder
3 – شکل سازی
4 – ماسکهای برش
وسایل نقاشی:
1 – ابزار قلم
2 – قلم خمیده
3 – ابزار شکل دهنده
4 – ابزار مداد
5 – طراحی با ابزار پاک کن
6 – بهبود مسیرها
با استفاده از راهنما و شبکه:
1 – ایجاد و حذف راهنماها
2 – ایجاد راهنما از اشیاء
شیبها:
1 – شیبهای خطی
2 – شیب شعاعی
3 – شیبهای فرم آزاد
4 – شیب در stroke
تکنیکها:
1 – ایجاد یک الگو
2 – ضربههای الگو
3 – تغییر الگوها
نمادها:
1 – نمادهای static
2 – نمادهای پویا
ترکیب کردن و شفافیت:
1 – استفاده از مخلوطها
2 – تغییر blendspine
3 – استفاده از حالتهای مخلوط کردن
4 – استفاده از ماسکهای تار
ظاهر:
1 – توان appearnces
2 – پنل ظاهر
3 – افکتهای ایلوستریتور
4 – افکتهای فتوشاپ
5 – ویرایش یا حدف افکتها
6 – سبکهای گرافیکی
7 – brush
8 – ابزار قطره چکان
الگو:
1 – استفاده از نقطه
2 – استفاده از area
3 – گزینههای شخصیت
4 – گزینههای پاراگراف
5 – ابزار touch type
6 – استفاده از یک مسیر
7 – نوع طرح بندی
عکس در ایلوستریتور:
1 – قرار دادن تصاویر
2 – جاسازی تصاویر
3 – برش تصویر
پیکسل به بردارها:
1 – استفاده از ردیابی تصاویر
2 – استفاده از فتوشاپ با قابلیت و ردیابی تصویر
اصلاح آثار هنری:
1 – رنگآمیزی آثار هنری
2 – ابزار تار عروسکی
تابلوی هنری:
1 – کار با بردهای هنری
2 – چیدمان بردهای هنری
خروجی:
1 – بسته بندی فایلهای تصویری
2 – سیو کردن به عنوان دیگر فایلها
3 – صادرات داراییها
4 – ذخیره برای وب
5 – فایل pdf در ایلوستریتور
بهرهوری از ایلوستریتور:
1 – ایجاد فضاهای کاری
2 – میانبرهای صفحه کلید
3 – نمای سفارشی
4 – استفاده از کتابخانههای ابری خلاق
5 – سیو کردن
فراتر از ایلوستریتور:
1 – ابزارهای تلفن همراه و تصویرگر
2 – مراحل بعدی
نتیجهگیری:
1 – نتیجهگیری