درباره دوره:
دورهای که پیشروی شماست، آموزشی جامع و کامل در مورد طیفسنجی مادونقرمز یا به قول خودمان همان IR است.
همانطور که میدانید طیفسنجی مادونقرمز مهمترین، پرتکرارترین، اصلیترین و درعینحال سادهترین طیفسنجی عصر حاضر است! اما تصور سادهانگارانه و کملطفی اساتید و بزرگان علم شیمی در حق این طیفسنجی باعث شده جایگاه مناسب خود را پیدا نکند.
سروکار داشتن با ترکیبات آلی در هر رشتهای اعم از شیمی، زیستشناسی، علوم آزمایشگاهی، مهندسی، داروسازی، کشاورزی و… نیازمند یادگیری دقیق این طیفسنجی است و درصورتیکه دانشجویان، این طیفسنجی را به طور کامل یاد بگیرند از بسیاری از ابهامات در کارهای تحقیقاتی خود نجات پیدا میکنند.
با بررسی دورههای موجود در وبسایتهای ایرانی (و حتی خارجی!) به این نتیجه رسیدم که هیچ دورهای بهصورت کامل طیفسنجی مادونقرمز را شرح و بسط نداده بلکه در گوشهوکنار آموزش دیگر طیفسنجیها همچون رزونانس مغناطیسی هسته NMR و… بهاختصار، از دیدگاه تئوری، بررسی شده است.
همچنین تمامی موارد و اطلاعات لازم برای کار عملی در زمینه ی ساخت نمونه ی مورد آنالیز و همچنین کار با نرمافزار و دستگاه بهتفصیل در ویدئو جلسه ی آخر بررسی شده است، پس کارجویان عزیزی که مشغول به کار در زمینه ی دارویی یا شیمیایی هستند و یا دانشجویانی که قصد کار تحقیقاتی، در دانشگاه خود و بهوسیلهی طیفسنجی مادونقرمز را دارند میتوانند خود را برای فعالیت عملی با این طیفسنجی آماده نمایند.
یادگیری طیف سنجی مادون قرمز اصلی ترین رکن برای پیشروی و یادگیری دیگر طیف سنجی ها همچون رزونانس مغناطیسی هسته NMR، طیفسنجی جرمی Mass و… است پس یادگیری این مبحث برای تمامی علاقهمندان به حوزه شیمی و دارویی از نان شب واجبتر است!
از سمتی با مشاهدهی این دوره، کارجویان عزیز امتیاز مثبتی در رزومهی خود برای استخدام در شرکتهای مربوط به صنعتی، شیمیایی و دارویی با یادگیری کار با دستگاه و شناسایی مواد، ایجاد مینمایند.
مبانی:
1 – امواج الکترومغناطیس و انواع حرکتهای ارتعاشی
2 – انواع پیکها
شناسایی هیدروکربنهای ساده و حلقههای آروماتیکی:
1 – ضریب غیر اشباع، آلکانها و آلکنها
2 – آلکینها و ترکیبات آروماتیک
شناسایی الکلها، فنلها، اترها:
1 – تغییر ارتعاشات هیدروکسی
2 – الکلها و فنلها
شناسایی آمینها، ایمینها، نیتریلها، نیتروها:
1 – نیترو و آمین
2 – ایمین و نیتریل
عوامل موثر بر پیک کربونیل:
1 – عوامل موثر بر پیک کربونیل
شناسایی الدهیدها، کتونها، اسیدکلریدها:
1 – آلدئیدها، کتونها و اسید کلریدها
شناسایی کربوکسیلیک اسیدها، استرها، انیدریدها، آمیدها:
1 – کربوکسیلیک اسیدها
2 – استرها، انیدریدها، آمیدها
شناسایی سولفونها، سولفونامیدها، تیولها:
1 – سولفونها، سولفونامیدها، تیولها
شناسایی آریل و آلکیل هالیدها:
1 – آریل و آلکیل هالیدها
آمادهسازی نمونه و کار با دستگاه (بخش عملی):
1 – آماده سازی نمونه و کار با دستگاه
2 – کار با نرمافزار