درباره دوره:
یکی از اصول مهم در ابعاد مختلف سرمایهگذاری مبحث مدیریت سرمایه است. در بسیاری از موارد ما دانسته یا ندانسته با مفاهیم مربوط به مدیریت سرمایه و سرمایهگذاری در ارتباط بودهایم. اما شاید هیچوقت به جزئیات و اصول این امر مهم فکر نکرده باشیم.
مدیریت سرمایه تعاریف و ابعاد مختلفی دارد و با هر زاویه دید میتوان تعریف متفاوتی از آن ارائه داد. بهطورکلی مدیریت سرمایه را دانش و مهارت سرمایهگذاری با ریسک کنترل شده و کسب حداکثر بازدهی تعریف میکنیم. البته استراتژیهای مدیریت سرمایه کاملاً شخصی است و بسته به شرایط هر شخص میتواند متفاوت باشد. بهعنوانمثال، فاکتورهایی مانند میزان سرمایه، سن سرمایهگذار، مدتزمان در نظر گرفته شده برای سرمایهگذاری و هدف سرمایهگذاری، در استراتژی مدیریت سرمایه تأثیرگذار هستند و مدیریت سرمایه را میتوان از بسیاری جهات با مدیریت ریسک همجهت در نظر گرفت. چرا که هدف اصلی هر دو مورد حفظ ارزش دارایی و کاهش ریسک است. بهعبارتدیگر سرمایهگذار برای دستیابی به بازدهی مورد انتظار خود باید ریسک مشخصی را متحمل شود.
در دوره آموزش مدیریت سرمایه در ابتدا با انواع بازارهای مالی آشنا میشویم، پس از آن با مفهوم ریسک و بازده و اینکه چه ریسکهایی میتوانند در بازارهای مالی وجود داشته باشند آشنا خواهیم شد.
در ادامه دوره به موضوع مدیریت سبد و مدیریت پوزیشن میپردازیم و اگر قصد سرمایهگذاری در بازارهای مالی را داشته باشید به مباحث مربوط به اصول و روش چینش سبد و مدیریت ریسک میپردازیم. در ادامه مباحث دوره اگر بهقصد معاملهگری و نوسانگیری وارد بازارهای مالی شده باشید، انواع و اقسام روشهای مدیریت پوزیشن (کلاسیک/ مدرن) را آموزش خواهیم داد تا با مباحث آموزشدادهشده بتوانید با مدیریت ریسک بیشترین بازدهی را از بازارهای مالی بگیرید.
در این دوره اهداف مختلفی مدنظر قرار داشته است. از جمله این اهداف میتوانیم به موضوعاتی همچون موارد زیر اشاره داشته باشیم:
مباحث این دوره با این دیدگاه تهیه و تدوین شده است که همه علاقهمندان به مباحث مربوط به بازارهای مالی و افرادی که قصد حضور مؤثر در این بازارها را دارند بتوانند از با استفاده از مفاهیم این دوره نتیجه بهتر و همراه با سودآوری حداکثری را داشته باشند.
این دوره برای همه افرادی که به هر نحو قصد آشنایی با بازارهای مالی و قصد یادگیری مباحث مربوط به مدیریت سرمایه را دارند مفید و کاربردی خواهد بود و استفاده از این دوره به هر نحو میتواند منجر به جلوگیری از خطاهای شناختی در فرایندهای مالی و مدیریت سرمایه شود.
بازارها و ابزارهای مالی جهانی:
1 – مقدمه و آشنایی
2 – آشنایی با بازارهای مالی
3 – آشنایی با بازارها بخش اول
4 – آشنایی با بازارها بخش دوم
5 – آشنایی با بازارها بخش سوم
6 – کوییز بازارها و ابزارهای مالی جهانی
انتخاب پورتفولیو و مدیریت ریسک:
1 – مقدمه و ریسک و بازده
2 – ساخت و تنوع پورتفولیو
3 – ترجیحات میانگین واریانس
4 – تخصیص سرمایه بهینه و انتخاب پرتفوی
5 – مدلهای قیمتگذاری داراییهای تعادلی
6 – برخی از ریسکها در بازارهای مالی
7 – کوییز انتخاب پورتفولیو و مدیریت ریسک
تعصبات (Biases) و انتخاب پورتفولیو:
1 – فرضیه بازارهای کارا و ناکارا
2 – تعصبات و ترجیحات واقع بینانه
3 – رفتار سرمایه گذار
4 – کوییز تعصبات (Biases) و انتخاب پورتفولیو
استراتژیهای سرمایهگذاری و تحلیل پورتفولیو:
1 – استراتژیهای سرمایهگذاری
2 – عوامل موثر در استراتژیهای سرمایه گذاری
3 – اندازهگیری و بنچمارک کردن
4 – سرمایهگذاری فعال و غیرفعال
5 – تحلیل سبک و عملکرد
6 – کوییز استراتژیهای سرمایهگذاری و تحلیل پورتفولیو
آشنایی با مدیریت سرمایه کلاسیک و مدرن:
1 – آشنایی با مدیریت پوزیشن
2 – آشنایی با چند اصطلاح کاربردی
3 – مدیریت سرمایه کلاسیک
4 – دابلینگ و پاد دابلینگ
5 – دابلینگ هج دابلینگ و دابلینگ پاد دابلینگ
6 – دابلینگ پاد دابلینگ با تکرار اول
7 – مارتینگل پاد مارتینگل
8 – کوییز آشنایی با مدیریت سرمایه کلاسیک و مدرن
پروژه: ساخت یک پورتفولیو سرمایهگذاری:
1 – پروژه نهایی – بخش اول
2 – پروژه نهایی – بخش دوم
3 – پروژه نهایی – بخش سوم
4 – پروژه نهایی