پایتون یکی از کارآمدترین زبانهای برنامه نویسی حال حاضر جهان است و به دلیل توانمندیهایی که در حوزه یادگیری ماشینی دارد بهترین زبان برنامه نویسی برای تحلیل دادههای مالی است. زبان برنامه نویسی پایتون هم برای آن دسته از افرادی که به تازگی به حوزه برنامه نویسی وارد شدهاند مناسب است و هم برای کسانی که تجربه کار با زبانهای برنامهنویسی دیگر را داشتهاند.
گروه مالی و مدیریت سرمایهگذاری شریف در راستای ارتقای سطح دانش و مهارت تخصصی تمامی علاقهمندان به زبانهای برنامهنویسی اقدام به طراحی و برگزاری دوره آموزشی آشنایی با نرمافزار پایتون در دو بخش نموده است.
در بخش اول که شامل سه سطح میشود، مباحث مطرح شده حول محور مباحث اصلی و پایهای این زبان برنامهنویسی خواهد بود به طوری که مخاطبان بعد از گذراندن این سه سطح قادر خواهند بود تا از این زبان برنامهنویسی در حوزههای مختلفی همچون دنیای وب و اینترنت، ساخت نرمافزارهای موبایل، یادگیری ماشین، استفاده در هک و تست نفوذ، دادهکاوی و Big Data، ساخت رابط کاربری گرافیکی، ساخت بازیهای رایانهای و … استفاده نماید.
در بخش دوم که شامل سطح چهارم این زبان برنامهنویسی میشود، به صورت تخصصی به استفاده از این زبان برنامهنویسی در انجام معاملات الگوریتمی در بازارهای مالی از جمله بازار سهام داخلی و بینالمللی، بازارهای ارز و بازار رمزارزها پرداخته خواهد شد که به طور مشخص برای علاقهمندانی خواهد بود که علاوه بر گذراندن سه سطح اول و آشنایی کامل با مباحث مطرح شده در آن، به استفاده از این زبان برنامهنویسی جهت انجام معاملات الگوریتمی در بازارهای مالی علاقهمند میباشند.
امکان ثبتنام در هر بخش بصورت جداگانه و یا ثبتنام در هر دو بخش برای علاقهمندان در این دوره وجود دارد. یادگیری این زبان برنامه نویسی بسیار ساده بوده و همین مسئله منجر شده تا محبوبیت بسیار زیادی در بین علاقهمندان به یادگیری زبانهای برنامه نویسی پیدا کند. در شرایط کنونی که نیاز به برنامهنویسان کامپیوتری روز به روز بیشتر میشود، یادگیری این زبان برنامه نویسی میتواند مهارتی کاربردی برای برنامهنویسان به شمار رود.
درس یکم: مقدمهای بر پایتون
درس دوم: ساختار یک برنامه در پایتون
درس سوم: ساختارهای تصمیم
درس چهارم: تابع
درس پنجم: فایل
درس ششم: مطالعه آزاد
درس یکم: شیگرایی
درس دوم: کار با بانک اطلاعاتی
درس سوم: تاریخ و زمان
درس چهارم: مطالعه آزاد
درس اول: کتابخانه Numpy
درس دوم: رسم نمودار در پایتون
درس سوم: کتابخانه Pandas
درس چهارم: مطالعه آزاد
درس اول: معاملات الگوریتمی
درس دوم: دریافت دادههای مالی
درس سوم: نمایش دادهها در پایتون
درس چهارم: پیادهسازی استراتژی
درس پنجم: back test
درس ششم: Optimization
درس هفتم: مطالعه آزاد
همونطور که از اسمش پیداست ما در این نوع تحلیل، بنیاد سهم رو بررسی می کنیم؛
به عنوان مثال: وضع سوددهی،زیان دهی، نوع صنعت، جشم انداز شرکت و…
شاید شما از لحاظ تکنیکال سهمی رو بررسی کنید و خوب به نظر بیاد اما اگه از لحاظ بنیادی بررسیش نکنید
ممکنه نه تنها سود نکنید بلکه متحمل ضرر بشید و یا در بدترین حالت کل دارایی تون رو از دست بدید.
به همین خاطر هست که ما یادگیری مقدمات تحلیل بنیادی رو بسیار ضروری می دونیم.
در این آموزش، ابتدا به معرفی ماهیت تحلیل بنیادی و روشهای مورد استفاده در آن پرداخته میشود. سپس در سایر درسها، گروهها به صورت تخصصی مورد بررسی قرار میگیرند که انتظار میرود این فرادرس، بخش عمدهای از نیاز فعالان بازار سرمایه، دانشجویان و مدیران در حوزه مالی را برآورده سازد.
تحلیل بنیادی، روش انجام تحلیل بنیادی در بورس بر اساس عوامل مالی اصلی شرکت نظیر فروش، درآمد، هزینه ها و یا عوامل غیرمالی نظیر ارزیابی مدیریت، محصول، عوامل کیفیتی و غیره است که سعی در ارزیابی و ارزشگذاری سهام شرکت دارد.
در تحلیل بنیادی تمامی فاکتورهای تاثیر گذار در ارزیابی سهام شرکتها اعم از مسائل اقتصادی، صنعتی و غیره مورد بررسی قرار می گیرد. هدف اصلی تحلیلگر بنیادی این است که با ارزیابی اطلاعات شرکت و تجزیه و تحلیل صورتهای مالی، ارزش ذاتی سهام را محاسبه کرده و نسبت به مقایسه آن با ارزش جاری سهام، تصمیم صحیح در مورد خرید و فروش سهام شرکت را اتخاذ نماید.