فارکس (Forex) کوتاهشده عبارت تبادل ارز خارجی یا Foreign Exchange است و به خرید یا فروش یک ارز در ازای ارز دیگر اطلاق میشود. فارکس را میتوان پرمعاملهترین بازار جهان در نظر گرفت؛ چراکه اشخاص حقیقی، کسب و کارها و کشورهای مختلف همگی در آن شرکت دارند و از طرف دیگر برای ترید در فارکس به سرمایه چندانی نیاز نخواهد بود. یک مثال ساده از شرکت در بازار جهانی تبادل ارز خارجی یا فارکس زمانی است که به یک کشور دیگر سفر کرده و ارزهای همراه خود را به واحد دلار یا یورو تبدیل میکنید؛ بنابراین به همین سادگی شما میتوانید نقش یکی از مهرههای بازار فارکس را ایفا کنید.
ویژگی این بازار این است که هر زمان که تقاضا برای یک ارز مشخص تغییر کند، قیمت آن ارز در مقایسه با دیگر ارزها کاهش یا افزایش خواهد یافت. در مقاله آموزش فارکس قصد داریم برخی مفاهیم پایه در بازار فارکس را به شما معرفی کنیم.
چنانچه علاقهمند به بازارهای مالی و به دنبال یادگیری آموزش فارکس هستید میتوانید در قسمت آموزش فارکس بررسی دورههای مختلف را مشاهده کرده و دوره مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
همونطور که از اسمش پیداست ما در این نوع تحلیل، بنیاد سهم رو بررسی می کنیم؛
به عنوان مثال: وضع سوددهی،زیان دهی، نوع صنعت، جشم انداز شرکت و…
شاید شما از لحاظ تکنیکال سهمی رو بررسی کنید و خوب به نظر بیاد اما اگه از لحاظ بنیادی بررسیش نکنید
ممکنه نه تنها سود نکنید بلکه متحمل ضرر بشید و یا در بدترین حالت کل دارایی تون رو از دست بدید.
به همین خاطر هست که ما یادگیری مقدمات تحلیل بنیادی رو بسیار ضروری می دونیم.
در این آموزش، ابتدا به معرفی ماهیت تحلیل بنیادی و روشهای مورد استفاده در آن پرداخته میشود. سپس در سایر درسها، گروهها به صورت تخصصی مورد بررسی قرار میگیرند که انتظار میرود این فرادرس، بخش عمدهای از نیاز فعالان بازار سرمایه، دانشجویان و مدیران در حوزه مالی را برآورده سازد.
تحلیل بنیادی، روش انجام تحلیل بنیادی در بورس بر اساس عوامل مالی اصلی شرکت نظیر فروش، درآمد، هزینه ها و یا عوامل غیرمالی نظیر ارزیابی مدیریت، محصول، عوامل کیفیتی و غیره است که سعی در ارزیابی و ارزشگذاری سهام شرکت دارد.
در تحلیل بنیادی تمامی فاکتورهای تاثیر گذار در ارزیابی سهام شرکتها اعم از مسائل اقتصادی، صنعتی و غیره مورد بررسی قرار می گیرد. هدف اصلی تحلیلگر بنیادی این است که با ارزیابی اطلاعات شرکت و تجزیه و تحلیل صورتهای مالی، ارزش ذاتی سهام را محاسبه کرده و نسبت به مقایسه آن با ارزش جاری سهام، تصمیم صحیح در مورد خرید و فروش سهام شرکت را اتخاذ نماید.