اگر به انجام تحقیقات گسترده و تدوین استراتژیهای جدید در سازمان علاقمند هستید، دوره مدیریت محصول مناسب شماست و موقعیت شغلی مدیریت محصول میتواند جایگاه بسیار جذاب و ایدهآلی برای شما باشد. تعامل با محصولات مختلف سازمان و ایجاد بهترین تغییرات در روند تولید براساس اهداف مختلف مانند افزایش سودآوری کالاها از جمله وظایف یک مدیر محصول است. با پیشرفت علم در جهت تکنولوژی و فناوری اطلاعات، محصولات مختلفی در دنیای آنلاین و آفلاین در حال تولید و عرضه هستند که روز به روز به تعداد آنها اضافه میشود. استراتژی تولید و بررسی این محصولات از ابعاد مختلف، به یک نگاه متخصص و حرفهای نیاز دارد.
هر محصول در حقیقت پاسخی به یک نیاز یا مساله است که به عنوان راهحل در اختیار مشتری قرار میگیرد. اینکه این محصول قرار است تا چه اندازه کارا و کاربردی باشد، به راحتی قابل اندازهگیری نیست؛ بنابراین، حضور یک مدیر و راهبر اصلی در سازمان الزامی است تا به تیم و مسیر تولید جهت ببخشد و میزان ارزش افزوده سازمان را ارتقا دهد.
مدیر محصول براساس اطلاعات و آمار و ارقام موجود میتواند بازار هدف، رقبا و میزان تطابق محصول با نیاز مشتریان را ارزیابی کند و به این ترتیب، سهم برند را از بازار افزایش دهد. براساس این تعریف، همه برندها و سازمانهای تولید محصولات مختلف، به چنین شخصی برای نظارت بر روند تولید نیاز دارند. همه محصولات باید همراه با سلیقه و نیاز مشتریان بهروز شوند و توسعه یابند. این مسئولیت برعهده مدیر محصول است.
بازارکار فعلی ایران به دلیل تنوع زیاد برندها و بالطبع محصولات تولیدی، پذیرای مدیران محصول حرفهای و باسابقه است. برای ورود به این بازارکار باید تجربه کافی در حوزه مدیریت اجرایی محصول به دست آورید. با شرکت در دوره آموزشی رشد مدیریت محصول رشدانا، این تجربه را با کار روی پروژههای عملی کسب میکنید و با خیال راحت وارد بازارکار میشوید.
مدیر محصول وظایف تهیه استراتژی، نقشه راه و تعریف ویژگی برای یک محصول یا خط محصول را بر عهده دارد. این جایگاه شغلی شامل فعالیتهایی مانند پیشبینی، بازاریابی، مسئولیتهای سود و زیان و… میشود. به بیانی سادهتر، وظیفه مدیر محصول قبل از شروع تولید و در زمان ایدهیابی و برنامهریزی برای یک محصول آغاز میشود.
مدیر محصول موفق کسی است که بتواند براساس نیازهای مشتری و آنالیز شرایط بازار، چشم انداز و استراتژی خاصی از محصول موردنظر را ارائه دهد. پس از آن، لازم است که طرحی برای رسیدن به چشمانداز مطرح شده ارائه کند و قبل از تحویل به تیم تولید، جدول زمانی تهیه نماید. درنهایت، او باید بتواند با رهبری اصولی تیم و بررسی مداوم نقشه راه، تغییرات موردنیاز را از آغاز تا رسیدن به هدف، اعمال کند.
علاوه بر آنچه که گفته شد، فردی که در جایگاه مدیریت محصول قرار میگیرد، مجری مسئولیتهای بازاریابی از جمله: اطلاع رسانی درباره محصول، ارتباط با مشتریان، تبلیغات، روابط عمومی و رویدادها نیز است. باتوجه به سیاستگذاریهای سازمان، این نقش ممکن است توسط یک نفر یا یک تیم تعریف شود.
همیشه بررسی و مقایسه میان دورههای مختلف حتما برای شما هم سخت بوده است. تیموتی کار شما را آسان کرده و در قسمت آموزش مدیریت محصول به بررسی و مقایسه دورهها پرداخته تا بتوانید دوره موردنظر خود را به راحتی انتخاب نمایید.