دوره مقدماتی آموزش فیلمنامه نویسی:
اصول و مبانی فيلمنامه نويسي 36 ساعت 12 جلسه سه ساعته
شرح درس دوره مقدماتي فيلمنامه نويسي:
۱- داستان،تصویر زندگی . درام . داستان و ساختار .
۲- کشمکش
۳- پیرنگ
۴- شخصیت
۵- شخصیت (بخش دوم)
۶- معنا(تم)
۷- قهرمان
۸- طراحی ساختار ، حادثه ی محرک
۹ – کشمکش ، پرده بندی
۱۰ – ساختار از اغاز تا پایان
۱۱ – تقابل ، فرم های تقابل (فرم های کشمکش)
۱۲ – مرور فشرده ترم و طرح های ۴ صفحه ای
شرح فعالیت کارگاه های پیشرفته و تکمیلی فیلمنامه نویسی:
كارگاه های تخصصی فيلمنامه نويسي در سطح پیشرفته وتکمیلی:
در اين كارگاه ها ،هنر جويان با راهنمايي استاد يك فيلمنامه را از مرحله انتخاب سوژه تا نوشتن طرح، خلاصه نويسي، ديالوگ نويسي، شخصيت پردازي و نگارش نهايي فيلمنامه انجام خواهد داد.
کارگاه پیشرفته فیلمنامه نویسی :
دو ماه هشت جلسه سه ساعته 24 ساعت
سرفصلهای کارگاه پيشرفته:
۱ – مرور آموزه های ترم مقدماتی
۲ – تجزیه طرح.طراحی و ترکیب صحنه. سکانس. فشرده سازی
۳ – گسترش سه وجهی. عطف ها. میانی. اوج. پایان
۴ – ترکیب پیرنگ ها. موازی. متوالی. مرکب
۵ – کنش حرکت و هویت. پیش داستان. هدف. والایش
۶ – سفر اساطیری. نقاط کلیدی. کهن الگوهای اصلی
۷ – معرفی شخصیت ها. توزیع اطلاعات
۸ – فضا و زبان. توضیح و توصیف. ایجاز و رشد داستان
۹ – گفتگو. متن و زیرمتن. کارکردها. تصویر و کلام
۱۰ – شخصیت و خودشناسی. نظریه های بنیادی. تضاد درونی. اصل دگرگونی
۱۱ – گونه ها. نگاه از درون. مکاشفه ی معنا
۱۲ – صحنه ی کامل. فراز و فرود. عطف. ایجاز و قدرت. مشکلات
کارکاه فیلمنامه نویسی تکمیلی
دو ماه هشت جلسه سه ساعته 24 ساعت
سرفصلهای کارگاه تکمیلی:
۱ – خلاصه ی داستان فیلمنامه ی کامل
۲و۳ – ایجاز . استاندارد تولید و اکران
۴و۵ – تدوین فیلمنامه
۶ – ضرباهنگ (صحنه ها،روایت،زندگی در داستان)
۷ – نقاط عطف (صحنه، سکانس،میانی،پرده ها، اوج)
۸و۹ – ترکیب تصویر و گفتگو و حرکت
۱۰ – فضاسازی . زبان داستان . موسیقی و افکت
۱۱ – زاویه ی دید (جای دوربین)
۱۲ – خلاصه ی طرح فیلمنامه ی نهایی (نیم، یک، و چهار صفحه)
فعالیت های فوق برنامه:
از آنجا که آموزش فیلمنامه نویسی ، آموزشی همه جانبه و فراگیر است ، همراه با دروس تئوری و کارگاهی ، فعالیت های فوق برنامه ی زیر برای ارتقاء سطح آگاهی های هنرجویان و کسب تجربیات حرفه ای و تکمیل دانش های نظری در نظر گرفته شده است که شرکت در این برنامه ها اختیاری است.
شرح فعالیت های فوق برنامه :
1- امکان برخورداری از آرشیو فیلم و کتابخانه تخصصی سینما
2- شرکت در سمینارهای تخصصی با سینماگران برجسته کشور در طول دوره و پس از آن
3- نمایش و نقد آثار ارزشمند سینمای امروز ایران و جهان در خانه ی فیلم
4- استفاده از خدمات مشاوره فیلمنامه نویسی توسط مشاوران آموزش و تولید کانون
دوره ی پیشرفته وحرفه ای آموزش فیلمنامه نویسی:
هنرجویانی که مایل به شرکت در دوره فیلمنامه نویسی در سطح پیشرفته و حرفه ای هستند باید دوره فیلمنامه نویسی مقدماتی را به مدت سه ماه بگذرانند همچنین برای شرکت در دوره حرفه ای ودریافت گواهینامه ی دوره تکمیلی (گواهی صلاحیت حرفه ای) ،گذراندن دوره های پیش نیاز الزامی ست.
شایان ذکر است هنرجویانی که زمینه قبلی داشته یافارغ التحصیل این رشته در دانشگاه بوده یا قبلا دوره مقدماتی را در یک آموزشگاه معتبر گذرانده باشند با تایید استاد می توانند مستقیما وارد مرحله پیشرفته و حرفه ای شوند.
بدیهی است برگزاری دوره های پیشرفته و حرفه ای منوط به نظر مدیریت آموزش کانون بوده و مشروط به رسیدن حد نصاب لازم از میان هنرجویان مستعد و علاقه مند برای برگزاری دوره های مذکور خواهد بود و برگزاری آن بلافاصله پس از دوره مقدماتی الزامی نیست.
در دوره آموزش illustrator قصد داریم، بدون هیچ پیشنیاز قبلی یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای گرافیکی در زمینه طراحی را به شما عزیزان معرفی و آموزش دهیم. نرم افزاری که نام آن گویای تمام توانایی های آن برای به چالش کشیدن مخاطبان شما است. تصویرگر (Illustrator) بوجود آمده و در اختیار شما قرار گرفته تا تحت طراحی وکتور تا مرز جنون مخاطبان خود را به چالش بکشید و احساسات آنها را تحت سیطره خلاقیت خود قرار دهید.
با توجه به گستردگی استفاده از فضای مجازی، بسیاری از افراد نیاز به استفاده از نرمافزارهای تصویری و گرافیکی را احساس میکنند. در حال حاضر استفاده از انواع نرمافزارهای گرافیکی، به ویژه نرمافزارهای برداری، یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت محسوب میشود و کمتر کسی را میتوان یافت که با طراحی در کامپیوتر سروکار نداشته باشد؛ اگر تاکنون نیازی به آن نداشته است، با پیشرفت دنیای دیجیتال، ناگزیر این نیاز را درک خواهد کرد.
نرمافزار ایلاستریتور (Illustrator) با ابزارهای بسیار قدرتمند و کاربردی که دارد، شما را در ارائه طرحی جذاب و نوآوری در طراحی کمک میکند و هیچگاه برای پیادهسازی و اجرای ایده خود، کمبودی در ابزارهای آن احساس نخواهید کرد و حتی گاهی امکانات جدید شما را غافلگیر میکند. همچنین این نرمافزار از فرمتهای متعددی مانند AI ،EPS ،PDF ،SVG و... پشتیبانی میکند.
در این فرادرس چه چیزی و چگونه یاد میگیریم؟
این فرادرس بدون نیاز به هیچ پیشزمینهای با آموزش همه ابزارهای ساده سعی دارد تا نیاز شما را در زمینه طراحی برآورد کند تا بتوانید ایدههای طراحی خود را به بهترین شکل پیادهسازی کنید.
در این آموزش تلاش داریم ابتدا با محیط و سپس تکتک ابزارها و امکانات هر ابزار آشنا شویم و بعد از یادگیری هر ابزار، آرمهایی متناسب با آن را رسم کنیم. بعد از آموزش ابزارها، به سراغ امکانات ویژه نرمافزار ایلاستریتور برای کارهای طراحی میرویم؛ شیوه صحیح تزئین و رنگآمیزی در حین انجام هر کار توضیح داده میشود تا کاربر بتواند مطابق سلیقه خود طرح را تزئین و رنگآمیزی کند. در مرحله بعد با توجه به نیاز و سوالاتی که کاربران داشتند، چندین پروژه کاربردی در زمینه چاپ افست (Offset Printing)، چاپ چرم، چاپ پارچه، طراحی الگو و… آموزش داده میشود و در حین آموزش نکات تکمیلی در زمینه کیفیت خروجی، مشکلات رنگ در خروجی، اندازه خروجی، نکات فنی در تولید طرح مناسب بررسی میشود.
ادوبی ایلوستریتور نرمافزاری برای ایجاد تصاویر، لوگوها، تایپوگرافی و انواع آثار هنری بر پایه وکتور (Vector) در سیستمعامل Windows و MacOS است. اولین نسخه Illustrator در سال 1987 برای مکینتاش منتشر شد و تا کنون در فواصل زمانی منظم به روز میشود و اکنون به عنوان بخشی از مجموعه Adobe Creative Cloud ارائه شده است. ایلاستریتور به طور گسترده توسط طراحان گرافیک، طراحان وب، هنرمندان بصری و تصویرگران حرفهای در سراسر جهان برای خلق آثار هنری با کیفیت بالا استفاده میشود. ایلوستریتور شامل بسیاری از انواع ابزارهای طراحی است که میتواند زمان مورد نیاز برای طراحی و ایجاد تصاویر را کاهش دهد.
هدف دوره ایلوستریتور مقدماتی این است که بهترین روشها را برای انجام هر کاری در Illustrator به شما آموزش دهد تا مطمئن شوید که همیشه میدانید از کدام ابزار یا ویژگیهای نرمافزار ایلاستریتور در هر موقعیتی استفاده کنید و مانند کاربری حرفهای بر ابزارها و قابلیتهای این نرمافزار مسلط شوید.
ایلوستریتور نرمافزاری در استاندارد صنعتی است و به شما امکان طراحی و خلق انواع لوگوها، نمادها، الگوها، نمودارها، تایپوگرافیها، اینفوگرافیکها، پوسترها، نقشهها و تصاویر پیچیده برای چاپ، وب و رابطهای تعاملی ایجاد کنید. مزیت کار در ایلاستریتور این است که خروجی کار مستقل از رزولوشن خواهد بود. طیف گستردهای از علاقهمندان به طراحی در فضای دیجیتال، طراحی لوگو، طراحی وبسایت، UI و غیره میتوانند مخاطب این دوره باشند.
یکی از مهمترین ویژگیهای ایلوستریتور این است که کیفیت آثار هنری ایجاد شده با استفاده از ایلوستریتور مستقل از وضوح نمایش (رزولوشن) است. این بدان معنی است که تصویر ایجاد شده در ایلاستریتور را میتوان بدون کاهش کیفیت تصویر بزرگ یا کوچک کرد. این ویژگی یک اثر هنری برداری است که از روابط ریاضی در توصیف خطوط، کمانها و سایر بخشهای سند دیجیتال استفاده میکند. در نقطه مقابل، آثاری که با استفاده از نرمافزارهایی مانند فتوشاپ تولید و ویرایش میشوند، بر پایه پیکسل و وابسته به وضوح هستند و با بزرگنمایی سند، کیفیت تصویر کاهش مییابد.